Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 25.11.2011 9:34:00
cleo
Zdravo na site taze mamicki. Jas se prefrlam i oficijalno na ovoj forum. Zacnav so invitro i poradi visinata na betahcg najverojatno nosam bliznaci. Mi rekoa za dve nedeli na prvo eho, znaci nekade 7mi Dekemvri. Togas ke bidam okolu 1 mesec Moram da priznaam deka sum presrekjna, no i mnogu isplasena - kako ke bide, sto ke bide...Go molam Bog da bide se vo red i da si gi donesam na sve moite angeli zivi i zdravi. Ve pozdravuvam site i se citame mamicki
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 26.11.2011 0:00:01
sharlot
Cestitki cleo!!!!!!!!! ti samo sega poveke pazi si se i gleda si ja svojata dusicka ,da si bides ti na prvo mesto pa posle site ostanati...... ic da ne se sekiras se ke bide vo red..... ti posakuvam lesna i srekna bremenost:))
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.11.2011 11:22:15
ivana28
Здраво на сите.Ве читкам,па сакав и јас да ја споделам мојата најголема радост со вас.Јас сум 6 недела од бременоста.Многу сум поспана и имам мачнини по цел ден и ми се гади од многу работи.На 15 Декември треба да одам за срцевата реакција и пресреќна сум.Ви посакувам на сите лесна и убава бременост
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 11:24:39
cleo
Zdravo na site. Ajde malce pocesto da se druzime na ovoj forum. Nekako koleskive od Treto tromesecie se daaaaleku poaktivni od nas Dzigimigi mislam deka jas i ti sme tuka nekade, i jas sum 3 nedela, od 1vi Dekemvri ke vlezam vo 4ta. Ama sum i dosta isplasena i kako vo iscekuvanje. Amam mislam deka toa e normalno. Bas si velam drugo e koga ke pocne da ti mrda bebusot, pa go osekas i siguren si deka e zivo, a vo ovie pocetni nedeli koga nisto ne osekas..me faka strav, si velam dali e uste tuka vo mene zivo, dali se razviva..?? Eden kup prasalnici mi se vrtat vo glavava, barem dodeka ne gi vidam na eho nema da se smiram. Duri i se mislam dali da go povtorno da go napravaam testot na betahcg za da vidam dali ima pravilno dupliranje na pokazatelot znam, kako poludena sum, ama posilno e od mene. Imate li nekakvi simptomi?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 11:32:48
cleo
I drugo sto pravam od strav - postojano se prasuvam da ne napraviv nesto pogresno, da ne se svitkav i da ja stisnav matkata, da ne imam nekoja bakterija sto bi mi go unistila plodot ne daj Boze...? Lele opsesivna sum, pomagajteeeee Znam deka ne cini ova, aj bidi miren posle se sto preziveav..
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 11:43:28
miana
. Bas si velam drugo e koga ke pocne da ti mrda bebusot, pa go osekas i siguren si deka e zivo, a vo ovie pocetni nedeli koga nisto ne osekas..me faka strav, si velam dali e uste tuka vo mene zivo, dali se razviva..?? Eden kup prasalnici mi se vrtat vo glavava, barem dodeka ne gi v[/quote Leleeee cleo,jas sum edna od onie od treto tromesecje...Moja preporaka ti e da ne si pravis takvi bed filmovi zosto nema potreba....Uzivaj vo pocetokot na bremenosta -nema potreba od takvi patetiki.... Pa i koga ke ti pocne da mrda bebevo nema postojano da mrda i ti sto ke si mislis - leleeeee zosto ne mi mrda..Pa nemoj taka ti se molam..Uzivaj vvo bremenosta a ne da se zamaras...Poleka poleka - se ke bide...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 11:48:50
arh_diz
Cleo moras da bides smirena i da mislis na ubavi raboti , ako ne poradi tebe pomisli na bebeto sega se razviva a ti go voznemiruvas so gluposti.Nemas bakterija isfrlija taa misla od glava se pravilno pravis.Primaj si ja terapijata sto ti ja dal ginekologot i uzivaj vo bremenosta gali go stomaceto zboruvaj mu na bebeto
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 11:53:24
cleo
Fala vi za sovetite. Nekako koga ke slusnam vakvo "pozitivno karanje' me polni so pozitivna energija deka se ke bide vo red. I da - imate pravo, so ova mu stetam na bebusot, moram da se smenam. Ve site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 18:21:38
Dimana
Pozdrav do site idni majki ,eve dojde i moeto vreme da stanam i jas del od ova ringeraja semejstvo. Vcera mi potvrdija bremenost vo 5 nedela ,i bidejki seuste e rano nema srceva reakcija ,resiv so vas da ja spodelam mojata slatka tajna koja neznam kako ke ja dodrzam do 7 dekemvri za sleden pregled . Se nadevam ke imame dobra druzba
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.11.2011 22:09:14
milika
Dimana, dobredojde i imaj prekrasna bremenost! Cleo, opusti se i pouzivaj uste ova kratko vreme bez simptomi - macnini, gadenja od hrana, od mirizbi... Naskoro ke dojdat
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 13:43:12
cleo
Dimana dobredojde mila, milo mi e sto ke se druzime na ovoj forum. Milika duso, kako si ti? Bese li na prvo eho i dali se vide malata tockicka . Jas ne mozam da docekam uste edna nedela da si ja/gi vidam angelcinjata . Interesno e sto seuste nemam nikakvi macnini, edinstveno samo spijam mnogu i bradavicite me bolat. Drugo nisto zasega. Ve Pisete vie dali nesto cuvstvuvate?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 14:21:11
Dimana
Fala Milika i Cleo za toploto dobredojde ,denes pocnaa moite utrinski macnini ,duri na spienje pocna da mi se gadi se nesto od nemaj kade mi mirisa nedaj boze da pomislam za nekoja hrana mirisot odma go osekam iako go nema ,mi treba vas sovet vo dilema sme so mm ,vo nedela imame kukna slava i togas dvete semejtva ke bidat sobrani tolku mnogu sakame da im kazeme ama uste nema srceva reakcija na bebceto treba da cekame do 7 dekemvri i neznaeme dali i kako e pravilno da napravime dali da im kazeme sega ili da cekame posle vtoriot pregled . Ve cekam mili moi za sovet poveke mislenja ne se na odmet neli .?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 15:56:39
Ananija
Честитки за сите ви посакувам лесна бременост и уживајте додека уште можете да спиете на стомаче нема ни да забележите стигнал 4 ти месец, јас како вчера да пишував за првиот преглед..
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 18:58:58
milika
Cleo sonce, bev na eho minatata nedela i mu go slusnav srcenceto, cuvstvoto ne se opisuva Ti si narednata nedela? A sto se odnesuva do simptomite, postojana macnina, no si se nauciv ednostavno da ja ignoriram Najverojatno za zal i ti ke ja osetis naskoro Dimana, dali da se spodeli novosta e mnogu privatna odluka, ke morate da ja donesete ti i momceto. Mozam da ti kazam za mene, jas ja cekav srcevata akcija pred duri i na brat mi da mu kazam. Ananija, dali toa stomaceto veke pocna da raste?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 19:05:07
cleo
za tvoeto angelce, sigurno si uziva vo stomaceto na mama . Da, jas sum na 7mi dekemvri na prvo eho i sakav da te prasam dali moze da se slusne srceva akcija na prvoto eho posle ivf (odnosno 2 nedeli posle betahcg) ili ke treba pak podocna uste ednas zasto e rano?? Tvoe iskustvo?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 19:58:23
milika
Cleo, koja nedela ke bides? (jas otprilika presmetav deka ke bides 6-ta...) Nedelite se smetaat od prviot den na poslednata menstruacija. Ako pominale celi 6 nedeli, bi mozelo veke da se slusne... Na moeto prvo eho ne se slusase, no bev 5 nedeli i 4 dena, a veke na vtoroto 7 nedeli i 1 den i se slusase
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 20:10:49
cleo
Da duso, i spored moite presmetki ke bidam 6ta polna nedela. Prvo mislev deka se smeta od prv den na tranfer, ama zgresiv, si se smeta isto kako i prirodna bremenost, t.e od posledna menstruacija. Mene posledna mi bese na 24ti Oktomvri. Dali sum vo pravo
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.11.2011 21:02:39
milika
Vo pravo si, ke bides 6 nedeli i 2 dena. Od toa sto citav do sega, srceva aktivnost za prv pat moze da se detektira pomedju 6 1/2 i 7 nedeli. Sto znaci, mozebi i ke mozes da go slusnes, a ako bide se uste rano, ke moras da se strpis uste dopolnitelni desetina dena Vo sekoj slucaj ke pises kako si pominala.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.12.2011 10:29:03
dzigimigi
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo
Zdravo na site. Ajde malce pocesto da se druzime na ovoj forum. Nekako koleskive od Treto tromesecie se daaaaleku poaktivni od nas Dzigimigi mislam deka jas i ti sme tuka nekade, i jas sum 3 nedela, od 1vi Dekemvri ke vlezam vo 4ta. Ama sum i dosta isplasena i kako vo iscekuvanje. Amam mislam deka toa e normalno. Bas si velam drugo e koga ke pocne da ti mrda bebusot, pa go osekas i siguren si deka e zivo, a vo ovie pocetni nedeli koga nisto ne osekas..me faka strav, si velam dali e uste tuka vo mene zivo, dali se razviva..?? Eden kup prasalnici mi se vrtat vo glavava, barem dodeka ne gi vidam na eho nema da se smiram. Duri i se mislam dali da go povtorno da go napravaam testot na betahcg za da vidam dali ima pravilno dupliranje na pokazatelot znam, kako poludena sum, ama posilno e od mene. Imate li nekakvi simptomi?
cestitki za site i bas mi drago sto ke si se druzime i ke spodelime iskustva,inaku jas nemam nikakvi macnini edinstveno sto mi se spie poveke sum 6 nedeli i 4 dena se nadevam deka ke pominam dobro vo cela bremenost kako sto mi bese prvata bremenost.ve citam sekoj den no nekako nemam mnogu vreme da sednam i da pisam i sega vo mometot pisam a sedi vo race kaj mene no ke se potrudam na poveke druzenje i uzivajte maksimalno dodeka mozete ve guskam site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.12.2011 22:24:15
Dimana
Denes najtezok den ,povrakam na sekoj saat se sto ke kasnam odma vo wc ,sto da pravam dajte nekoj lek me faka panika od sto se napinjam vaka se plasam de si povrakam de si placam spobudalev :(
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.12.2011 7:42:45
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo
Zdravo cleo, pred se cestitkiii. Ako e za uteha, do kraj ke se plasis za se nesto- toa e vrodeno na sekoja zena da se pritresuva za svoite deca uste od zacnuvanje. prvo ke bide da ima srceva akcija, pa da mi se cisti rezultatite od mikro, pa da pomine prvo tromesecie,da mu gi osetis dvizenjata, pa da stignes do 7-mi mesec, pa deveti, pa kako ke pomine poroduvanjeto.....pa duri i otkako ke se rodi, dali ke znaes da go cuvas . Kraj nema. Ama ne treba i da ima! Dobre dojde vo klubot, da si imas naj lesna i najubava bremenost!