Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 6.6.2012 8:48:42
temjana
Честиткиии миличкаааа Инаку рано ти е уште да се види било што, кај мене мислам во 4-та или 5та недела се виде ембрионот но и тоа благодарение на добрата апаратура на мојот матичен. Инаку некаде накај 6-та 7-ма недела веќе може фино да се види. Слушај си ги советите од докторката почни да земаш фолна бидејки колку порано почнеш со нејзино конзумирање толку подобро. Ти посакувам најубави труднички денови, и од сега нервози јок
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.6.2012 14:46:31
nadbet
Liljak dusho, samo ne panici i bidi pozitivna! Jas prokrvarev so svetlo crvena boja a posle toa cela sedmica so temno kafeav iscedok. Eve sega nemam krvarebje! Naredna sreda sum na kontrola. Taka da mila ke prestane krvarenjeto i kaj tbe samo bez panika!!! I miruvanje!!! Javi se so ubavi novosti naskoro, te cekame! bebence19 cestitki
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.6.2012 15:58:41
fahi
liljak nemoj dase plasis znam tesko e jas 7 nedela koga prokrvarev imav cista krv i parcinja no so inekcija migo doprea krvarejneto i posle toa nekoi denovi imam kafeno malce nekoi ne sega sum vece 11 ndela i samo miruvajne primam utrogestan od 200 tifol i evitol nemoj mila ne plasise i kaj mene postoi seuste rizik no dase nadevame deka ce bide dobro znam kakvoe imav tri spontani i neznam od kade da pocnam da kazuvam niz sto se pominav ovije tri godini. no gospot ako saka ke bide vo red se poz..
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.6.2012 17:09:43
Фиданче
Bate. Jas duri denes prochitav, mislam poz grupa e deteto, ama ke prasam i ke ti kazam! Vo denesno vreme za sto se nema resenie, i za toa sigurno nasle. Pozdrav :
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2012 9:07:13
padme
Ringerajki moi fala vi za poddrskata sto mi dadovte i sovetite Marijam, Nadbet i site drugi inaku bev na kontrola i toa sto prokrvarev i sto imav kafeno ne e nisto se e vo red imase i srceva akcija Lazarevski mi rece samo opustise odmaraj i uzivaj vo bremenosta taka da i jas sum uste eden primer deka kafeaviot iscedok i malo krvarenje ne e nisto, inaku imam mnogu macnini veke ke navlezam vo 8-ta nedela a se uste imam gadenje od hrana i povrakanje
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2012 13:15:16
**nana**
ZDRAVO MILICKI .**nana** IS ON LINE AGAIN .PO 2.5 GODINI PAUZA POVTORNO SUM BREMENA .ZA RAZLIKA OD PRVATA SO MAKSIM KOGA SE CUVSTVUVAV PERFEKTNO OVAA POCNA RAZLICNO.VO 8MA NED MI SE POJAVI BRAON ISCEDOK I VEDNAS MI DADOA PROGESTERON DEPO INEKCII NA 5 DENA,DABRESTON 2X1 I E VITOL2X1 I STROGO MIRUVANJE.LEZEV I LEZEV I DURI PO 10 DENA GO SNEMA.SE UKOCIV NO MNOGU MI BESE STRAV.NEMA STO NE PROCITAV VO VRSKA SO TOJ PROBLEM SE ZAMORIV MISLEJCI STO CE BIDE.VCERA BEV NA GIN.SE E VO RED VECE SUM 11.5 NED.BEBUSOT E DOBAR.MI GI PREKINA INEKCIITE A PRIMIV 4 A DA PRODOLZAM SO TABLETITE I FOLNA K.MI OLESNA I SE OPUSTIV .ZA 2 NED NA KONTROLA I BRISEVI.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2012 15:07:56
marijam
Padme bas me izraduva ...navistina mi e milo znam jas kako e koga zivees sekoj den so strav ,prvo dali ke se fati dali ke ima srceva reakcija pa posle so krvarenje i inekcii i apcinja pa za da na kraj kolku tolku ti olesni i malku pomiren zivot teras se do naredna kontrola. Pozdrav do site novi trudnici a uste pogolem do site sto se borat da ostane vo niv toa malo cudesno sustestvo .Backi do site.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.6.2012 16:25:35
pepuska
Еве ме денеска со фалење . Конечно вчера го напраивме скринингот и се беше во ред полека си влегувам во второто тромесечие веќе си тераме 13 недела .... На скринингот мака измачи докторката додека се сврти бебето комедија бевме дефинитивно еден од најубавите прегледи . Што се однесува до утрогестанот ја прашав дали да ги продолжам и откако ми побара даи кажам зашто се почнати се и објаснив ми рече полека не нагло прекинувај ги полека полека . Ми рече дека двата ултразвука во 20 и 28 недела као не се доволни иако се е во ред и неколку успатно да си правам кај матичниот меѓу кои нели брисеви пап и остали испитувања како скриен шеќер и слично што навистина ме збуни . Сакав да ве прашам кај матичниот на колку време ја контролиравте бременоста зашто на 2-3 недели некако па многу ми е често ? Јас се мислев да си ги правам сите испитувања кај матичниот и еден УЗ па потоа другите УЗ во Ремедика како и до сеа каде што и планирам за породување и само во 33 -36 брисевите и потоа за ЦТГ во ремедика ? Совет ? Поздрав и бацки до сите кои се нови труднички лесно по горештиниве зашто јас уште сеа едвај се справувам
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.6.2012 17:32:47
kapina
sakam da ve prasam za sestra mi bremena e veke 9 nedeli i pred nekoj cas i se kacilkrvniot pritisok 145 so 95 dali e toa normalno ili ne e i sto treba da napravi ako ne e vo red
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.6.2012 20:17:44
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
sakam da ve prasam za sestra mi bremena e veke 9 nedeli i pred nekoj cas i se kacilkrvniot pritisok 145 so 95 dali e toa normalno ili ne e i sto treba da napravi ako ne e vo red
Капина јас искрено би и препорачала да оди на лекар. Иако не станува збор за незнам колку висок притисок сепак незнам каков имала пред да забремени но мислам дека со оглед на состојбата во која се наоѓа подобро е да се консултира со доктор.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.6.2012 17:48:53
Фиданче
Jas sum 10 nedela i uste mi se losi ama pomalku od pred 2 nedeli. E sega jas piev po 2 c-vit i po 2 B-komplex na den i +folna. Go prasav dokorot da namalam po 1 b da pijam i togas mi se namali malku losenjeto. Aj verojatno 12 nedela treba da pomine :) Ke istrpime !
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2012 12:05:11
slip
Еве и јас да се приклучам на темава.Најпрво честитки до сите трудници, со лесно нека ни е на сите. Јас сум 8 недела и 4 дена, и јас си имам кафеав исцедок, некогаш е потемен, некогаш како жолтеникаво-розев изгледа. Вчера ми дадоа Утрогестан 200мг. да ставам вагинално по една пред спиење, ставив синоќа ама денес пак си имав. Нешто што највеќе ме чуди е што бебето во 8 недела и 3 дена (вчера), ми беше големо 20мм. За тој период нормално е од 8-11мм. Вака излегува дека или е големо или јас не сум таа недела. Ве бакнувам сите.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2012 18:49:34
pepuska
Кога добив мало крварење и ми дадоа утрогестан тоа розеникаво се смири за 2 дена ама јас ги пиев и уште ги пијам по 2 па поради едно патување ми ги накачија до 3 и сеами е страв да ги смалам јас немав можност за боледување немаше шанси да ме пуштат од работа а иредовно немам картони за да се појавувам кај матичниот па поише плаќам во ремедика отколку што сум на картони кај матичниот иако не ми се допаѓа тоа ич
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2012 22:30:50
bate
zdravo RR-ki. jas sum 11+5 sedmici, ama minatata sedmica imav malo krvarenje, vo petokot bev na lekar se bese vo red. deneska pak malku prokrvarev . inaku postojano lezam, mi rekoa da odaram. mnogu sum isplasena. od kade doaka ovaa krv . se plasam zaradi toa sto jas sum negativna krvan grupa a MM e pozitivna, i mi rekoa bi mozelo da ima problemi. ve molam nekoj ako moze da mi kaze, da mi pomogne, so mojot slucaj. na site vi posakuvam lesna i udobna bremenost . pozzz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2012 22:38:27
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: bate
zdravo RR-ki. jas sum 11+5 sedmici, ama minatata sedmica imav malo krvarenje, vo petokot bev na lekar se bese vo red. deneska pak malku prokrvarev . inaku postojano lezam, mi rekoa da odaram. mnogu sum isplasena. od kade doaka ovaa krv . se plasam zaradi toa sto jas sum negativna krvan grupa a MM e pozitivna, i mi rekoa bi mozelo da ima problemi. ve molam nekoj ako moze da mi kaze, da mi pomogne, so mojot slucaj. na site vi posakuvam lesna i udobna bremenost . pozzz
Јас мислам дека не е поврзано со крвната група.Многу жени се во слична ситуација па во одредена недела им ставаат инекција и тоа е доволно. Да ти кажам дека многу слушам дека некоја прокрварела, па некои дури и редвно секој месец си крварат околу менструација. Нормално дека тоа не е добро,но мислам дека со прогестерон може да се реши. Многу одмарање, пиење витамини и одење на доктор. Ајде нека пише некој што е поупатен од мене, јас само сакам да ти дадам поддршка и да мислиш позитивно зашто сепак на ехо било добро и немало проблеми. Ти посакувам се најдобро
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.6.2012 16:36:11
nadbet
Bate ne se sekiraj, ke se sredi! Mnogu cesto se slucuva toa! Inace jas deneska bev na kontrola i se super mi rece deka e, samo sto isto kako slip sum malku uplashena bidejki sum 8,5 gn a plodot e 22mm a treba da e pomal! Ima li nekoj iskustvo so vakvo nesto? I ne sum sigurna od koga da gi racunam gn dali od denot na punkcija ili od et bidejki sum so ivf? Vi blagodaram za informaciite koi gi spodeluvate i
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.6.2012 17:07:56
**nana**
bate jas sum vo 12ned.a pred nekoj den pisav za moeto iskustvo so krvarenjeto.ti samo sledi gi upatstvata od gin, i miruvaj sto e mozno poveke.eve i jas od strav seuste ja koristam sekoja prilika da si prilegnam.velat duri da se vleze do 4ti mesec da se izbegnuva rabota .Neka i mazite malku rabotat po doma i jas sum O negativkrvna grupa a mm B pozitiv samo ete imam sin 2.5 god i so nego nemav problem vo bremenosta pa mislam deka krvarenjeto ne e od toa.Samo dont worry.Milo mi e sto Ve ima tolku mnogu ne forumov ce si gurkame zaedno i ce se druzime SUPER.Pozz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.6.2012 19:23:14
new york
nedbet i slip ne se plasete, tocna vi e goleminata na plodot za terminot kaj sto se naogate. ako citate na RR ne se bas tocni merkite...videte na internet i ke vidite, 8,5 gestaciska nedela treba da e 21-22 mm. Taka da super ste, odmarajte i uzivajte. A i na eho slikickite sto vi gi dale sigurno pisuva koja nedela ste, tie spored goleminata na plodot odma si davaat i merka, dali e 8, 3 ili 8, 5 g.n.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.6.2012 17:45:29
nadbet
New york ti blagodaram! Mozebi treba da se opustam i da ne se zamoruvam tolku mnogu so mislenje! Sega mi ostanuvaat uste 4 sedmici miruvanje vo krevet do naredna kontrola koga ke pravam i prisca. Ve site Kako se snaogate so toplovo vreme?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.6.2012 13:19:43
Loza
Zdravo Nadbet,
Dokolku si vo nedoumica :) za brojot na GN - se brojat od prviot den na posledniot ciklus, a ne od denot na ET ili punkcija. Jas sega sum bremena po vtor pat isto so ivf. Prviiot pat trermin za poroduvanje mi beshe tocno krajot na 40 ta nedela, (vkupno 40 nedeli od prv den na ciklus i posleden den od 40 ta nedela). Pozrav i ti posakuvam lesna bremenost i tebe i na ostanatite r-rjki