|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
30.5.2012 12:40:36   
maicka_
Zdravo na site , ve citam odamna , dosega citav temi so problemi so zabremenuvanje, ocekuvanje, konecno po 2 godini i jas da se pridruzam na trudnava grupa user posted image , eve 7 nedela sum , i super se osekam , gradite mi se poteski i osetlivi , i jas sum so A negativ grupa , a mm nulta pozitiv, toa znaci i jas ke treba da gi primam tie inekcii najverojatno?user posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 1151
30.5.2012 13:26:28   
temjana
Честиткиии маичкаuser posted image user posted image и Таиса беблаците ептен генерација ќе ви бидатuser posted image Ви посакувам најубави труднички месециuser posted image user posted image

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 1152
30.5.2012 13:40:30   
taisa
fala temjana na cestitkite i tebe ti posakuvam se najubavo i maicka sigurno i terminite ni se tuka negde mene mi e 11.01.13

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1153
30.5.2012 14:03:00   
Zoja
Здраво дечки
еве и јас да ви се придружам тука - инаку сум 9та недела поминав ехо срцева акција се си имаше и срценцето чукаше како лудо- а моето и на мм кје ни излетаа од радости user posted image
Инаку имам мачнини и ништо не ми се јаде- и малку што ќе каснам го варам цел ден - и осеќам подуен желудник ко да сум изела хамбургер од 7ца user posted image
Инаку имам потврда столица и поретка од бообичаеното. За даунов ќе одам за 2 недели - се надевам се ќе си помине во ред..
Поздрав голем и да си износиме здрави и живи user posted image
п.с. ќе се натпреварувам за Телевизор - околу нова година ми е рокот user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 1154
30.5.2012 18:14:28   
pepuska
Леле да ви се испожалам што мисе случи вчера бев за Даунов и докторв ми вика а бе рано е уште му викам имам 11 недели и 4 дена не ми вика рано е ајде следната недела и бидејќи јас сум куса со време испадна следната недела петок кога ќе бидам 13 недела едвај чекам ептен вчера се разочарав сакав да го видам user posted image ама ништо . Ќе ве замолам тие што го напраија скринингот дали се одлучивте ехото да го дополните со приска 1 и да ми кажете дали ве гледаа со абдоминална или вагинална сонда ?

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1155
31.5.2012 0:19:35   
marijam
pepuska mila ...neznam kade odis na skrining jas bev 11 nedeli i 6 dena i napraviv skrining vo remedika ,me gledase so vaginalna sonda bidejki sum polnicka i proba so stomacno ama ne odese i se prefrlivme na vagilnalno.
Inaku bidejki se bese vo red so parametrite ne mi preporaca priska i mi rece kako sakas .jas ne napraviv .
pozdrav

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1156
31.5.2012 0:25:27   
pepuska
Исто во ремедика кај Јане Стојковски леле каква разлика , за презакажувањево ми ја препорача Петрова само за скринингот па потоа да се вратам кај него нели за натамошните прегледи . Тебе кој те гледаше ?

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1157
31.5.2012 0:43:30   
marijam
petrova me gledase i jas zakazav uste koga bev 8 nedeli i 6 dena za 11 nedeli i 6 dena mene inaku me vodi Dimitrov ,samo skriningot mi bese kaj petrova. ako mozes i sakas javi se i prasaj si za porano da zakazes ako ima slobodno.

Непосредна врска до пораките: 1158
31.5.2012 0:52:00   
pepuska
Имаше порано во понеделникот и вторникот ама претпладне ,а потоа четврток и петок попладне јас бидејќи нем ожам да излезам од работа петок ми беше најдобро за никаде данес е брзам . Ок фала многу за одговорите . Инаку Димитров ме оперираше пред околу година ипол освен што не ми праеше многу муабет ( објаснување) на прегледите кога се договаравме за операцијата се помина прекрасно па затоа сега го избегнав ко што сум си „осетлива “ и си имам потреба од објаснувања . user posted image

Непосредна врска до пораките: 1159
1.6.2012 0:31:46   
marijam
a bre pepuske ... me nasmea so Dimitrov ja go obozavam covekot mi e srce .nemam zborovi za nego ,navistina ne zboruva mnogu ama se sto treba da znaes ke ti kaze .
a ako sakas povke muabet ke si iskocis nadvor koga pusi cigara i ke si cekas da dodje na pauza i ke ti napravi muabet.
ajde so sreka na skriningot.

Непосредна врска до пораките: 1160
1.6.2012 14:38:50   
pepuska
фала Маријам ќе пишам како сум поминала . е ме изнасмеа со последново баш така е . Ја имал „честа “ да ми ја соопшти најлошата и најубавата вест што досега сум ги чула во животот ,но затоа ми завршил огромна работа што ме оперираше што раната мие екстра и што поминав со минимални отстранувања иако тогаш тумор маркерите вриштеа и едно 3-4 ца хирурзи ми беа на операцијата и сите беа испосиплашени што ќе излезе . Ајде во петок се надевам детално ќе се испофалам user posted image

Непосредна врска до пораките: 1161
4.6.2012 15:12:31   
padme
Zdrv na site eve me mene od forumot za in vitro se prefrlam ovde sega sum 6-ta nedela od bremenosta, se uste ne sum bila na srceva akcija vo tekot na nedelava treba da odam i celata sum vo grc dodeka ne go pominam toa, bidejki pred 6 godini imav prirodna bremenost i nemase srceva akcija, sega zatoa se plasam, inaku vo petokot imav golem stres mojot soprug iznenadno dobi otkaz od rabota se sokiravme i vo sabotata jas na brisenje imav krv i potoa kafeavi parcinja bev na dezuren vo sistina i dr. ne me ni pregleda rece deka bilo normalno i deka ne nisto strasno samo mi rece da miruvam, neznam dali nekoj od vas ima vakvo iskustvo?

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 1162
4.6.2012 15:21:43   
marijam
padmeeee sto se slucilo...
zasto ne te pregleda doktorot???
lellle kakov sok navistina si se potresla .mila jas imav situacija kako tvojata.
Inaku bev i jas tuka nekade 6 nedela kolku se sekavam ...imav golem stres mi kazaa deka najmila mi bratucetka koja e cekana da se rodi 16 godini imala teska soobrakajka i e vo teska sostojba.
I jas iskrvarev taka baagi so parcinja ama ne golemi.
vednas otidov vo remedika i odma me pregledaa seuste nemase srceva reakcija ama bebeto bese tuka .mi rekoa da lezam miruvam i mi dadoa terapija sekoj 3 dena progesteron depo i crinonot sto veke go stavav.
Inaku podocna mi kazaa deka sum imala 2 bebuvcinja i ednoto najverojatno sum go izgubila.
odi be srcka na lekar vidi kako e situacija.koga imas zakazano?

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1163
4.6.2012 15:57:03   
nadbet
Padme mila, ne se sekiraj, se ke se sredi. Samo miruvaj! I jas isto taka prokrvarev i toa mnogu, Krvta beshe svetlo crvena i se izvadiv od pamet ama vednash otidov vo Sistina, user posted image imashe srceva akcija, samo okolu nego 2 ogromni hematomi zaradi koi sega ne stanuvam od krevet. Mi dadoa Almetex inj i tbl 3 dena i sega sum po dobro. Mislam deka kafeaviot iscedok ne e strashen no sepak treba miruvanje!
Te cekame da ni se javish so ubavi vesti!

Непосредна врска до пораките: 1164
4.6.2012 16:58:18   
liljak
nadbet davaj sovet....i jas od in vitro idam na ova tema, imav kafeav iscedok malku dva dena i vcera bev na pregled i me pregleda i mi rece bremena si , eve go embrionot, i vidov edna tocka,i mi rece sega treba da zapri ovoj iscedok i prodolzivame so terapija (so kleksan inekci) mi rece preku dva dena da primam progesteron depo i da gi stavam crimon, no denes imam crveno, so posilen intezitet , ne e bas cisto tuku kako bordo crveno...se javiv kaj doktorot i mi rece ne se plasi druga terapija nema , plodot e tamu sega samo da ne probie i da se zadrzi, se plasam...kazimi do koga ti tecese crveno i po kolku...inace nemam nikakvi bolki kako za probivanje....od kako me pregleda vaginalno pocna poke da mi teci, lele sto ke pravam , mnogu se plasam, eve miruvam, samo koga ke treba inekcijata da ja stavam togas stanvam, lele sto da pravam...dali na nekoj mu se ima zadrzano bremenosta i polse krvarenje, pisete rr ve molam...pozzz

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1165
4.6.2012 20:05:54   
malena1
Kaj mene za zal oskudniot kafeav iscedok ne izleze na dobro. Megutoa mene ne mi se ni gledase embrioncento. Vo bolnica otidov koga veke bese kasno, potocno kafeaviot iscedok mi traese veke edna nedela,a vo meguvreme doktorot mi ja imase prekinato terapijata i mi rece ne moram da miruvam. E tamu vo bolnicata sretnav mnogu zeni so golemi stomacinja koi krvarea mnogu poveke od mene pa duri i so crvena boja a so bebinjata za srekicka bas se si bese vo red. Sekoj organizam e razlicen, no nisto ne treba taka da se ostava i da se zanemaruva. Treba vednas na lekar ako treba i po 100 pati kolku i da sme dosadni na kraj kraeva pari im davame za pregled

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1166
4.6.2012 21:40:58   
Dreamline
Ringerajki i jas imav krvarenje minatata nedela. Pocna so braon iscedok za po dva dena epten da krvaram sveza krv. Posle eden den zapre krvarenjeto i bev na lekar, go vidoa plodot i imase srceva akcija.Doktorkata mi rece deka se e normalno i neznae pricina za krvarenjeto. Mi rece da odmaram i jas bukvalno 10 dena nemam mrdnato od krevet. Sega nemam krvarenje na kontrola sum za dve nedeli. Najvazno e da odmarate t.e. lezite isklucivo i bez nervozi i stresovi,i toa sto dal gospod ke bide, od nekoi raboti nemoze da se pobegne.I sekako primajte si redovno terapija sto vi e prepisana i so gospod napred. Inace prokrvarev vo 6/7 nedela.

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1167
4.6.2012 21:42:36   
Dreamline
Padme nemoj da se stresuvas za soprugot, znaes kako velat sekoe loso za dobro e. Mozebi ke si najde poubava rabota od taa sto ja imase. Sto e gospod nikoj ne e veruvaj.

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1168
5.6.2012 14:31:48   
liljak
denes mi teci kafeavo, temno...neznam so ke bidi ali ova kako da ne zapira...pozz

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1169
5.6.2012 15:33:07   
nadbet
Liljak mila, miruvaj i samo pozitivno razmisluvaj. Tocno e deka sekoj organizam e razlicen i mene doktorot mi rece deka ima bremenosti koi non stop krvarat. Samo liljak kaj tebe me plashi Clexane inj, tie moze da go zgolemat krvarenjeto. Aj konsultiraj go lekarot mila! Mene koga prokrvarev i aspirin 100 mi go ukinaa. Inace cela nedela imam kafeav iscedok ama toa mi e predpostavuvam starat krv koja sega si izleguva. Kaj koj doktor odish liljak?
Padme mila te mislime. Kako si? Misli samo na user posted image a za maz tti i rabotata ic da ne se sekirash. I nie sme go pominale toa i toa poveke pati koga maz mi pstanuval bez rabota. Ne e lesno no taka mora da se prifati zivotot, takvo e vemeto vo koe ziveeme.
Veuser posted image user posted image user posted image site rr ki i samo ubavi vesti da citame.

Непосредна врска до пораките: 1170
5.6.2012 16:15:58   
liljak
ne ne gi primam kleksan inekcite mi rece da zapri ova lineenje na krv i cetvrtok ako uste e tuka plodot da zemam terapija so inekcite, a aspirinot uste go pjam...dali imas nadbet crven iscedok, mene 2 dena kafeavo malku, 3 den krv malku i sega 4 den teska gusta borda krv....neznam so ke bidi...pozzz

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1171
5.6.2012 17:37:18   
fahi
zdravo na site..i jas imav problemi sedmata nedela prokrvarev itoa mnogu i crveno vednas otidov na pregled vo sistina i mi kazae deka se e vred so plodot samo sum karvarela od postelkata sega sum 11 nedelai koga bev na pregled doktorot mi rece se e vred bebeto e dobro razvijeno duri i povece od sto treba no od karvarejneto nastrana od plodot mi kaza deka imam hematom deka treba da miruvam zasto mozam da prokrvaram sekoj moment. bilo normalno da imam po malku kafeno se plasam mnogu zasto imav tri spontani bremenosti nadbet dali so tebe e sve vred procitav deka i tebe ti rekle deka imas hematom sto ti rekoa za toa??poz.

Непосредна врска до пораките: 1172
5.6.2012 18:21:58   
liljak
fani kakva krv imase i kolku ...se plasam sto ke bide?user posted image user posted image user posted image dali ke ostaniuser posted image

(Одговор на членот fahi)
Непосредна врска до пораките: 1173
5.6.2012 22:29:17   
marijam
Srcki mili ne panicete odma, znam kako se cuvstvuvate tesko e navistina znam... ama sepak samo gledajte pozitivno ,stom veke e videno na eho podobra e situacijata sega veke osven miruvanje i terapija drugoto e prirodna selekcija i gospodova rabota. i jas posle in vitro krvarev nekolku pati lezev miruvav i primav terapija ,imav sreka i se zadrza bebeto imav i hematom koj se do 12 nedela se gledase na eho i zatoa lezev....sega posleden pat me gledaa na stomak i ne se primetuvase ,krvarenje veke nema a go imase ne redovno sekoj den ama go imase do skoro 9 nedela.
pozdrav na site i lezete miruvajte toa e toa nema drugo.
Pisete kako ste.

Непосредна врска до пораките: 1174
6.6.2012 8:07:54   
bebence19
ne sum sigurna dali sum za tuka imeno pred dva dena konecno vidov user posted image user posted image ama pred toa imav slabo krvarenje dva dena pred da dobijam i pretpostviv deka imam dobieno ama naredniot den nemase nisto , pravam test i gledam pozitiven odam vcera na lekar vo meguvreme kafeaviot iscedok si prodolzuva, i kazuvam na doktorkata taa mi vika e vaka imase zdebeluvanje vo matkata 90% si trudna ama jajce kletka nemas sega spored nekoi moi presmetki jas bi trebalo da sum okolu 3 nedela ne znam koga se gleda prvo emrionceto i mi dade da pijam utogestan 100mg dva pati na den so sto vecer da zemam vaginalno a nautro posto sum na rabota da zemam oralno i plus da pijam folna kiselina sega stvrano ne znam sto imam simptomi za bremenost gradite mi ko baloni polni so mali iglicki jajnicite me bolat ama kafeaviot iscedok so ponekoj pat i parcinja me plasat

Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?