busavka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (12.7.2012 19:58:56)
|
Поздрав до сите на форумов! Јас пред една недела дознав дека сум бремена, докторот ми потврди некаде 5 недела од бременоста и многу сум среќна бидејќи две ипол години сме во брак и ете конечно да се израдуваме. Пред повеќе од 6 месеци, докторот во св.Лазар и уште некои други доктори каде што бевме сите не праќаа на инсеминација заради малку послабиот спермограм на мм, но ние некако не се решивме и ете сега така природно успеавме да ја оствариме нашата желба. како и да е, др кога ме погледа на ехо ми кажа дека сум бремена но и дека има присуство на циста која ке ја следиме понатаму, се молам да не е нешто лошо и едвај чекам да дојде наредниот преглед ми изгледа многу далеку дури за 3 недели. Во врска со симптомите, не чувствував ништо посебно освен што ми доцнеше и повремени многу кратки болки во стомакот. Дури и сега немам некои симптоми, само наеднаш осекам голема желба за јадење која трае само до првите два залака [sm=smiley36.gif] како и да е се трудам да јадам почесто повеќе овошје зеленчук и сл. А да, и малку сум поспана, но среќа што сум дома на одмор па можам да си го дозволам тоа, инаку работам како наставник и сега користам летен распуст. Како и да е, немам многу пријатели тука за разговор во близина од Х причини, моментално живееме со моите свекор и свекрва кои се така малку таинствени од сите околу и така и јас се однесувам. Кога дознавме дека сум бремена, нормално им кажавме дома а и на моите родители, е сега, моите се такви да си се пофалат веднаш со радосната вест, а овие другите свекор ми и свекрва ми пак ни велат рано е уште не кажувајте на никого. и замислете не мозам да ја споделам радоста со никој и да прасам некој од блиските како што да правам, знам дека семејството е на прво место ама сепак разговорите со пријателите се исто така важни. Со нивното советување, да не кажувам уште на никој, се плашам и си мислам можеби е навистина рано за да се фалам на сите и што ако недај Боже се случи нешто после... Вие кога им соопштивте на другите за бременоста? Извинете за мојава дооолга приказна, засега тука со вас зборувам најслободно и иако не пишувам често, редовно ги читам форумите и сум многу благодарна за сите информации кои тука ги дознав. Бакнежи до сите!!!
|
|
|
|