slip -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (16.6.2012 23:40:28)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york jas ja zavrsuvam 9 nedela i pocnuvam 10. bev na lekar i se e vo red so gravceto[sm=smiley1.gif] Sakam da ve prasam onie sto ste vo prvo tromesecie, dali ve boli na momenti stomakot kako za dobivanje. Mene me boli cesto, no nema fala bogu krvarenje ili slicno. Stavam redovno utrogestan i doktorot mi rece deka se sirela matkata, ama jas pak sum zagrizena. do koga ke me boli vaka stomakov [sm=zmeden.gif] Inaku nema fala bogu gadenje i povrakanje, samo malku macnina ako se najdam poveke. Aj pisete mi gi vasite iskustva, deka se plasam za sekoja sitnica New york, i jas sum 9 nedela i nekoj den, i da ti kazam deka i mene stomakot me boli taka cesto, ist odgovor dobiv deka se sirela matkata, ne bilo dobro ako imas jaki grcevi. A plus i ako imas zapek ili gasovi uste poveke ke boli normalno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jas mislam da ne se sekiras, site sto sum gi prasala i sto se trudni vikaat deka i niv gi boli. Za magneziumot da ti kazam deka jas go piev do 9 nedela ama mnogu mi se gadese od nego i go prekinav. i odma ima razlika. Pomalku mi se gadi ama bolki imam pogolemi. Pocekaj nekoj den i ke osetis promena, veruvaj. Sega zemav nekoja alternativa, namesto kapsuli magnezium ke probam so sumlivi tableti pa ke vidime. Ti posakuvam se najdobro.Cmok
|
|
|
|