|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
23.11.2012 14:10:21   
babyhope
РР- јки некако се чувствувам многу осамено на оваа тема, зарем нема никоја која е во првите неколку недели од својата user posted image за да споделиме искуство? Јас сум под голем психички притисок- никако не можам да се ослободам од помислата дали се ќе биде во ред до крајот на бременоста. Толку многу го чекав овој момент и сега се повеќе ме фаќа страв дека можеби нема долго да се радувам user posted image - не знам зошто ми се овие чувства ама постојано мислам на тоа, дали user posted image се развива, немој да не биде се како што треба па да го изгубам:((((( не знам дали е од хормони или од преголем стрес ама постојано ми се вртат овие црни мисли. Во себе си повторувам дека нема смисла за вакви песимистички реакции после целиот тој успех ама тоа е посилно од мене.... Му се случувало ли нешто вакво на некој друг? И имам и едно друго прашање: Дали освен утрогестанот во вид на вагиналети и прогестерон депо инекциите сте примале некоја друга форма на пррогестерон за одржување на бременост? Мене д-р до сега два пати ми има дадено поткожно прогестерон, кој е многу скап -2500 ден е една ампула и тоа дополнително ми создава нервоза од финасиски аспект но и дека немам никаде прочитано друг да прима вакво нешто. п.с. извинете на долгиот пост

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1401
23.11.2012 14:22:43   
arh_diz
Babyhope toa sto go razmisluvas e do nekade normalno bidejki dolgo vreme si se borela za da zabremenis.No koga veke si bremena poleka pocnuvaj da razmisluvas kako raste bebeto ,gali go stomakot za da se otrgnuvas od takvi misli.Ili zemi nesto sto ke te smiri
Sto se odnesuva do terapijata kolku i da e skapa mora da se prima koga znaes deka utre ke imas bebence, ke si skratis od mnogu raboti

Биди тоа што си

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1402
25.11.2012 16:43:19   
SREKNA M
zdr jas sum nova na forumov i mi e milo sto ke se druzam so vas
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Ова е простор за разговори и дружење на сите трудници кои се во првото тромесечје од бременоста.
Се што чувствувате, секоја Ваш проблем, прашање, желби кон другите трудници запишете ги овде, за заедно да го поминете првиот и најважен период од бременоста.

user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1403
25.11.2012 16:50:07   
SREKNA M
ne sakam da vi raskazuvam za prethodnite dve bremenosti koi zavrsija nesrekno.No sega sum bremena povtorno 12 nedela i dosega e se vo red.Utre odam na kontrola ama sum mnogu nervozna veke se plasam od se ama se nadevam potajno deka se ke bide vo red.VE MOLAM za podrska
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

РР- јки некако се чувствувам многу осамено на оваа тема, зарем нема никоја која е во првите неколку недели од својата user posted image за да споделиме искуство? Јас сум под голем психички притисок- никако не можам да се ослободам од помислата дали се ќе биде во ред до крајот на бременоста. Толку многу го чекав овој момент и сега се повеќе ме фаќа страв дека можеби нема долго да се радувам user posted image - не знам зошто ми се овие чувства ама постојано мислам на тоа, дали user posted image се развива, немој да не биде се како што треба па да го изгубам:((((( не знам дали е од хормони или од преголем стрес ама постојано ми се вртат овие црни мисли. Во себе си повторувам дека нема смисла за вакви песимистички реакции после целиот тој успех ама тоа е посилно од мене.... Му се случувало ли нешто вакво на некој друг? И имам и едно друго прашање: Дали освен утрогестанот во вид на вагиналети и прогестерон депо инекциите сте примале некоја друга форма на пррогестерон за одржување на бременост? Мене д-р до сега два пати ми има дадено поткожно прогестерон, кој е многу скап -2500 ден е една ампула и тоа дополнително ми создава нервоза од финасиски аспект но и дека немам никаде прочитано друг да прима вакво нешто. п.с. извинете на долгиот пост

Непосредна врска до пораките: 1404
25.11.2012 16:52:35   
babyhope
Добредојде SREKNA M user posted image user posted image user posted image Ти посакувам убава дружба на РР-ја и се надевам дека ќе најдеме многу прашања, дилеми и убави моменти кои ќе ги споделуваме заедно. Ќе видиш и сама каква магија има во РР-ја што секој ден ќе те тера да се закачуваш по едно сто пати на форумот user posted image - како мене на примерuser posted image . Во која недела си мила, како дозна дека си user posted image ?
Уште еднаш топло добредојде user posted image

(Одговор на членот SREKNA M)
Непосредна врска до пораките: 1405
25.11.2012 16:53:31   
SREKNA M
babyhope jas samo utrogestan primam i folna kiselina drugo nisto

Непосредна врска до пораките: 1406
25.11.2012 16:57:59   
SREKNA M
blagodaram i se nadevam deka ke se druzime 12 nedala sum bremena ama se plasam mnogu.Doznav deka sum bremenaotkako napraviv test za bremenost a potoa mi potvrdi i maticniot

Добредојде SREKNA M user posted image user posted image user posted image Ти посакувам убава дружба на РР-ја и се надевам дека ќе најдеме многу прашања, дилеми и убави моменти кои ќе ги споделуваме заедно. Ќе видиш и сама каква магија има во РР-ја што секој ден ќе те тера да се закачуваш по едно сто пати на форумот user posted image - како мене на примерuser posted image . Во која недела си мила, како дозна дека си user posted image ?

Непосредна врска до пораките: 1407
25.11.2012 16:59:37   
SREKNA M
a ti babyhope koja nedela si bremena
ИЗВОРНА ПОРАКА: SREKNA M

blagodaram i se nadevam deka ke se druzime 12 nedala sum bremena ama se plasam mnogu.Doznav deka sum bremenaotkako napraviv test za bremenost a potoa mi potvrdi i maticniot

(Одговор на членот SREKNA M)
Непосредна врска до пораките: 1408
25.11.2012 20:25:05   
Tea 5
Zdravo! Jas sum nova vo forumov. Bremena sum 7 nedela i do pred nekoj den se bese vo red osven povremeno gadenje. Megjutoa pred nekoj den mi se pojavi krvarenje i bolki vo dolniot del. Na pregled mi rekoa deka so plodot se e vo red, no ima malo odlepuvanje na postelkata i mi preporaca Mg. Sega veke gi nemam takvite bolki, no seuste imam po malku kako bodezi i toa posebno na desnata strana. Dali nekoj drug imal vakvi bolki i dali e normalno, krvarenje veke nemam.
Vi blagodaram odnapred. Ako ima nekoj vakvo iskustvo neka mi pisi. Molam.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1409
26.11.2012 8:36:32   
babyhope
*SREKNA M па ти мила за кратко ќе преминеш на темата второ тромесечје user posted image . Без страв и нервози, ајде уште малце па најкритичното ќе помине user posted image
*Теа 5 баш ми е жал што си го имала тоа искуство со крварењето, но штом со плодот е се Ок, не се нервирај мила, слушај ги советите на твојот лекар и се ќе биде во најдобар ред. Се надевам дека некоја РР ќе може да ти даде и свое искуство во врска со прблемот.
Јас вќера бев на гинекол. во 5 недела сум и многу се разочарав user posted image user posted image user posted image , ми рече дека плодот не расте и дека ќе чекаме уште една недела. Ништо повеќе не ми рече. Цело време кога имам болки примам индометацин вагиналетки, а веќе 2 пати примив ХЦГ хормон, а синоќа и Прегнил(кој исто е ХЦГ) за да го поттикнеме да создава организмот прогестерон. Примам и прогест- депо и Утрогесерон 200. По сите овие вештачки хормони, си мислам дека само привидно ја одржуваме бременоста зошто не знаеме што ќе се случи ако прекинам да ги земам хормоните. user posted image user posted image user posted image Многу сум тажна, цела вечер немам спиено и само а тоа мислам, којзнае што ќе се случи со моето user posted image ?????

(Одговор на членот Tea 5)
Непосредна врска до пораките: 1410
26.11.2012 16:56:03   
*devojce*
babyhope mila ova ti bese prvo eho taka?Kako moze taka da ti kazat be cccc ajde narednava nedela treba srcevaakcija da pokaze na eho.

Непосредна врска до пораките: 1411
26.11.2012 17:42:12   
arh_diz
babyhope toa sto primas lekarstva nisto ne e strasno vazno si ja odrzuvas bremenosta.Toa sto ti rekle na doktor ne go zemaj zdavo za gotovo bidejki i tie samite ne znaat sto ke se sluci.Samo pozitivno i se ke bide super, bez nervozi i stresovi

Биди тоа што си

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1412
27.11.2012 23:22:59   
slavicav
Babyhop bash mi e zal,ama se nadevam deka se ke bide vo red samo pozitivni misli.Denes nie go slushnavme i vidovme srcencetouser posted image ,inaku i jas seushte primam utrogestan 200,poradi toa shto malku prokrvarev ama toa kratko traashe i sekako folna.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1413
28.11.2012 17:10:26   
*devojce*
Zdravo devojki.Denes bev na kontrola mi gi izvadija koncite a bogami i mu go slusnav otcukuvsnjrto na srcenceto na moeto hrabro bebence.Mnogu bev srekna.Sega sum 7 nedela i doktorot rece sve e vo red.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1414
29.11.2012 10:37:45   
Sajna
Zdravo devojki, konecno i jas da se prijavam na ovaa tema posle dolgi i nervozni 4 godini...bremena sum sega za sega samo po Beta HCG e utvrdeno; na 26.11 mi bese (41,1beta hcg) a vcera odnosno na 28.11 mi bese (211 beta hcg) se nadevam deka se ke bide dobro i deka ke napreduva ova moe gravce , simptomi nemam osven sto mi se spie sakam da ve prasam koga se gleda najrano srceva akcija dali ima ...jas najverojatno sum 4 nedela posleden ciklus mi bese na 30.10.2012 ... ovulacija koga zacnav mi e na 15.11.2012 pozdrav na site i se nadevam ke se duzime user posted image

Непосредна врска до пораките: 1415
29.11.2012 10:39:57   
Sajna
I najvaznoto zaboraviv da prasam user posted image mi prepisa doktorot DABROSTON dva pati po edno , folna kiselina po edno i metforminot... dali pokraj terapijava moze da dojde do nedaj boze krvarenje ili slicno????

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1416
29.11.2012 12:35:48   
Mia malecka
Cestito, Sajna!user posted image Tvoeto gravce na eho ke go vidis 20 do 25 dena posle ovulacija, i togas uste nema da ima sreva akcija. Barem taka kaj mene bese. Narednata nedela ili posle 5 dena veke imase i srceva akcija i se gledase embrionceto vnatre. Ic ne se sekiraj. Pij toa sto ti prepisale i uzivaj uste 10 dena imas do naredno eho. Pozdrav!

Непосредна врска до пораките: 1417
29.11.2012 23:47:04   
Фиданче
Chestitki i od mene user posted image , jas znam posle 6 nedela se gleda srceva reakcija, taka da za sega uzivaj, a za simptomi, moze i da nemas, jas rechisi i nemav osven gradite stome bolea i mnooogu malku i retko sto mi se prilosuvase. Pozdrav i so lesno !!!

Непосредна врска до пораките: 1418
30.11.2012 10:03:06   
*devojce*
Sajna kaj mene srcevata akcija se pokaza kraj na 5ta ili pocetok na 6ta nedela najubavo vo 6ta nedela mislam deka ke se vidi na eho sega sum 7 nedela i veke mu go slusnav srceto kako cuka mnogu ubavo cuvstvo e ke vidisuser posted image Sto se odnesuva do lekarstvata sto ti dal doktorot toa da si zemas i da ne gi slusas seznajkovcite od strana ahahaha mislam na tetki strinki i sl.imaj lesna bremenost

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1419
30.11.2012 10:52:05   
rozalinda
Јас сум нова на форумов, сакам да ве прашам, дали симптомите за бременост ви беа исти како пред добивање, читајки ги вашиве форуми ,односно симптомите кои ги опишувате, разбрав дека симптомите се отприлика исти само главен фактот е секако изостанување на менструацијата,значи! отечени гради и болки во брадавиците,повремено штрекање на јајниците и тапа болка во долниот дел на стомакот итн....Јас сите овие симптоми ги имам, имав и незаштитен однос околу 16/17 ден после менструацијата, а чекам да видам дали ле добијам или не , рано е според мене треба да добијам околу 5/6 декември.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1420
30.11.2012 11:00:59   
Sajna
rozalinda jas imav odnosi na 14 i 15 noemvri i veke so SELF CLEAR mi kontatiraa bremenost no i preki BETA HCG denes napraviv uste edno BETA HCG seuste gi cekam rezultatite se nadevam deka raste prv pat mi bese 41 posle dva dena 211 e sega po dva dena ke vidime jas senadevam deka ke raste i deka ne e onaaa bioe hemiska bremenost ....kakvo e vaseto mislenje dali ako nedaj boze bese loso ke se namalese odma vtoriot pat ??? ili ok e deka porasna lele ke zbudalam dodeka dojdat rezultatite

(Одговор на членот rozalinda)
Непосредна врска до пораките: 1421
30.11.2012 11:19:54   
rozalinda
не се секирај ,се ке биде во ред , штом пораснал јас мислам дека тоа треба да значи нешто, а кога треба да добиеш или не добиеш? ти држам срекаuser posted image да си

Непосредна врска до пораките: 1422
30.11.2012 11:51:13   
Sajna
trebase da NE dobijam pre dva dena user posted image user posted image user posted image uste hrabro i junacki izdrzuvam ama pri kraj sum so nervive user posted image

(Одговор на членот rozalinda)
Непосредна врска до пораките: 1423
30.11.2012 13:01:13   
Sajna
user posted image user posted image user posted image 510 beta hcg user posted image user posted image user posted image mislam deka konecno se e OK

Непосредна врска до пораките: 1424
30.11.2012 13:06:39   
dostickage
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  Sajna

Непосредна врска до пораките: 1425
Страница:   <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Problemi
gabriela 02

Sto bi napravile ako ste vo brak i imate edno dete i nereslivi ogromni problemi

Bi go ostavile soprugot (56%)

Bi gi trpele problemite zaradi deteto (38%)

Bi se premazile (7%)

Број на сите гласови: 106

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!