Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.12.2012 11:09:07
ss87
baby hope zdravo!! toplo dobredojde sakam da go spodelam moeto iskustvo so tebe a i so site vas ovde jas ova go imam napisano nekade no ke treba da se vrakas nazad a mozebi i si procitala nekoj moj post... isti slucaj kako tebe bev jas zabremenav po priroden pat a trebase da odime na inseminacija pa in vitro ako ne uspee toa itn. po tolku obidi jas zabremenav po priroden pat namojata sreka i nemasekraj koga gi vidov dvete no na pocetok ne segledase kaj mene nisto na eho i poradi toa doktorkata me pusti da odam preku krv da si proveram izleze deka sum bremena no tek pocetok na bremenost i onami rece da se vratampo eden mesec na kontrola deka togas ke se gleda jas ne pocekav otidov kaj drug doktor za tocno edna nedela od pusta misla deka nisto ne se gledase i sega si velam sto e ova neznaes kako e se mi se izmesa... i ovoj mi vika ti si 6 nedela bremena gestatska vrekicka ima ama nema plod znaci posle edna nedela od prviot pregled mi se pojavi gestatskata vrekicka no ne za dzabe mi rece dr moja da se vratam za eden mesec .. i da ne dolzam ovaj mi vika dosega trebalo srceva akcija da ima pa i plod a ne samo vrekicka demek uste edna nedelapocekaj pa dojdi pak na kontrola.. mene svetot mi se strudi togash a seto toa e stress tesko na moevo bepce... znaci mojata dr ka mi ree togas ti si nekade 2 i pol tri nedeli od prilika kako si ostanala a ovoj 6 nedeli e kaj gi najde jas neznam zosto jas napraviv test 4 dena po docnenjeto na menstruacijata amenemi e tocna do saat da ne recam... ovaj vrska nemal.. i zgora na toa mu se javuvam namoj dr zosto ziveam vo drug grad i mu ja raskazav celata situacija toj pak smotan mi vika auuu po itno za 2-3 dena na kontrola oti mozno e da e vonmatericna bremenost a i da ne e ako nema plod da se cistis.. e sega zamisli da sum gi poslusala ovie dvajca sto ke se slucese najlosoto nesakam ni da pomislam.... zatoa ti preporacuvam da se opustis jas si rekov sto saka neka bide ne odam veke po doktori ke cekam da prokrvaram ako veke ne e ok ama majcinski instikt nesto mi velese deka se e vo red so moeto malecko i taka i bidna opustise ke vidis deka se ke bide vo red deka ke si rodis zdravo pravo bebence te cekam da mi pisis sto si napravila
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.12.2012 15:22:57
princessa
eve i jas da se priklucam na forumot. Denes bev na lekar za prvpat otkako doznav deka sum bremena. Sega sum vo devettata nedela a jas pred dve nedeli doznav deka sum bremena. Mi paveja eden kup ispituvanja koi sto se pravat zadolzitelno na pocetok na bremenost pa ke gi cekam rezultatite slednive 10tina dena koga imam termin. Kako i prvata bremenost taka i ovaa bremenost ja pominuvam mnogu tesko so celodnevno povrakanje i macnini. Do sega imam izgubeno poveke od 3kg aj za kilogramite ne mi e gajle kolku sto mi e kako ke izdrzam, koga ke mi tekne vo prvata bremenost mi bese loso do 17-18 gestaciska nedela. Ajde neka bide samo se vo red, drugoto ke se izdrzi nekako. Stiskam ppalci za site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.12.2012 15:28:23
mila28
Cestitki princessa na bremenosta, jas z a sreka nemav takvi problemi..macnini smao 1 mesec(bademi i morkovi mi pomognaa)..ama zatao rezultatot bese +20 kg :D hahah .... imaj ubava i lesna bremenost
ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa
eve i jas da se priklucam na forumot. Denes bev na lekar za prvpat otkako doznav deka sum bremena. Sega sum vo devettata nedela a jas pred dve nedeli doznav deka sum bremena. Mi paveja eden kup ispituvanja koi sto se pravat zadolzitelno na pocetok na bremenost pa ke gi cekam rezultatite slednive 10tina dena koga imam termin. Kako i prvata bremenost taka i ovaa bremenost ja pominuvam mnogu tesko so celodnevno povrakanje i macnini. Do sega imam izgubeno poveke od 3kg aj za kilogramite ne mi e gajle kolku sto mi e kako ke izdrzam, koga ke mi tekne vo prvata bremenost mi bese loso do 17-18 gestaciska nedela. Ajde neka bide samo se vo red, drugoto ke se izdrzi nekako. Stiskam ppalci za site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.12.2012 13:05:23
Pixa
Мене против мачнини малку ми помагаа едни интегрални колачиња со ѓумбир (читав тогаш дека ѓумбирот прија при мачнини), и онакви обични грицки Још ... ама сабајле уште не станата од кревет ... е сега кога викам „помагаа“ значи место 3 пати на ден повраќав 2 или само еднаш, и тоа некаде до 15-та недела. B6 воопшто не ми помагаа иако докторити викаат дека треба да помогне во такви ситуации. Ајде со среќа и не се грижи за килограмите, јас исто изгубив околу 4кг на почеток, а крвната слика ми беше супер
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.12.2012 13:12:21
princessa
da navistina b6 ne pomaga, jas samo sto ke go ispijam i trcam da povrakam toa emora da se istrpi, jas duri mu vikam na maz mi ajde uste ova dete da izdrzam da go rodam i moeto sum go zavrsila . I jas jadam biskviti,orevcinjan itn od niv ne mi se losi tolku ama tolku mnogu mi e stesnet izborot na hrana sto si mislam deka ke umram od glad
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.12.2012 13:03:39
*devojce*
Zdravo devojki jas stignav do 9ta nedela narednata ke odam na kontrola i ako e sve vo red najverojatno ke pocnam da odam na rabota, samo neznam kako ke izdrzam so mirisive mi se losi od sekakov miris,dobivam nagon no ne povrakam bar od toa sum zastitena :). Sakav da prasam sto se sluci so babyhope nema pisano?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.12.2012 12:02:02
Sajna
Eve i jas da se prijavam vcera bev na lekar 7 nedela sum imame srceva akcija i se e vo red...ama jas ke si puknam od povrakanje i kiselini veke neznam sto da jadam od se povrakam .. ve molam za nekoj sovet
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.12.2012 12:50:15
zzaa
sanje ti posakuvam da imas lesna bremenost a za povrakanje jadi cajni kolacinja ili biskviti toa go procitav vo moe bebe i na mene mi pomogna jas povrakav do 3 meces,posle ne.belki i kaj tebe ke bide taka.i izbegnuvaj grav zelka od niv ke imas kiselini no kaj sekoj e razlicno ke si primetis koja hrana ti smeta ne ja jadi.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.12.2012 13:34:55
princessa
toa so povrakanjeto e mnogu promenliva rabota i jas uste neznam zosto nekoi zeni macat maka so povrakanje a nekoi ne. Jas vo prvata bremenost epten se iznapativ i mozev da jadam samo leb margain i jogurt, isto taka i banani i portokali. I se toa si jadev ma da sega i od toa mi e loso. Voopsto nemozam da podnesam mleko i mlecni proizvodi, duri od lebot imam kiselina, od ovosje isto povrakam i duri i vodata i sokot gi povrakam a vo 10ta nedela od bremenosta sum. Ovie dena pocnav samo bake rolls i integralni keksi da jadam i povremeno pijam caj. Epten mi e loso i imam izgubeno 4kilogrami za 3 nedeli.Se tesev deka vtorata bremenost ke mi e polesno od prvata deka organizamot mi se ima naviknato ama ne biva, taka da se pomiriv so toa i ke cekam. Kako i da e za 5-6 nedeli se ke pomine.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.12.2012 10:06:37
*devojce*
Devojki sakav da ve prasam nigde na forumov nevidov kako se racuna koj mesec si spored nedelite.Jas sum sega 10ta nedela i veruvajte nezanm dali sum 2 i li 3 mesec?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.12.2012 12:31:51
Фиданче
Na nieden kalkulator za bremenost nema da ti pisuva koj mesec si zosto na d-rite im se vazni nedelite. Ti ako sakas da si znaes, spored terminot koga, sega vidov terminit ti e na 11.07( moj redenden ) znachi na 11 ti pochnuva sekoj nov mesec od bremenosta . Sega si 2 mesec(vtor poln) i edna nedela, znachi teras treti mesec. Se nadevam pomognav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.12.2012 13:46:47
princessa
ako ti e termin na 11ti znaci posledna menstruacija si imala na 4ti oktomvri i dodavas 7 dena i pocnuvas da smetas.Od 11ti oktomvri pocnuva prv mesec od 11ti noemvri vtori mesec teras sto znaci deka sega si celi dva meseci i edna nedela bremena. Jas taka procitev vo edna kniga za trudnici, na primer jas mojata posledna menstruacija ja dobiv na 8mi oktomvri dodavam 7 dena znaci od 15ti oktomvri se smeta prv mesec bremenost. Ajde neka ni e so lesno, bliski sme so terminite, mene mi e na 15ti juli
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.12.2012 20:15:10
Ikana
Јади ги оние јадења од кои не ти се лоши, слушај си го организмот, наутро јади крекери суви или соленки и внесувај многу течности. Одмарај кога можеш, спиј доволно. Јади по малку, но често. Пиј чај од камилица или лимонада. Мене соленките многу ми помогнаа, само од нив и од овошје не ми се лошеше. Честитки за бременоста!!!
< Поракaта ја уредил Ikana -- 17.12.2012 20:20:07 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.12.2012 18:05:27
iviv
Zdravo devojki jas od temata problemi so zabremenuvanje so zadovolstvo sakam da se prefrlam vo ovaa tema za bremenost zabremeniv po pat na invitro i sum 5 nedeli i dva dena epten nova bev na prvoto eho i se vidoa dve bebinja odlicno namesteni koj sto zdravje so GOSPOD napred posle dve nedeli ke odime za srceva akcija na moite srcinja.Drago mi e sto ke se druzime i sto ke delime iskustva do sega odlicno se druzevme vo temata za invitro se nadevam deka i tuka istite druzbi ke gi imame.
So sreka i so lesno na site
< Поракaта ја уредил iviv -- 18.12.2012 18:16:14 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.12.2012 20:43:59
Tea 5
Zdravo *devojce*. Moram da ti kazam deka podednakvo isto vreme sme bremeni. Jas sum isto 10-ta nedela i nekoj den i mene posleden datum mi e 11.07 Se nadevam se ke bide vo red do toj datum i na svet ke doneseme zdravi bebenca Koga treba da odis na skrining? Kakvi isputuvanja drugi imas napraveno? Ajde pozdrav, pa da bideme vo kontakt
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.12.2012 20:47:49
Фиданче
Prasaj si d-r za apchinja zosto e rana bremenost, a ako zemas bademi ne preteruvaj jas sum chula dek moze kontrakcii lazni da predizvikaat isto i chaj od nane. Pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.12.2012 8:58:26
*devojce*
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tea 5
Zdravo *devojce*. Moram da ti kazam deka podednakvo isto vreme sme bremeni. Jas sum isto 10-ta nedela i nekoj den i mene posleden datum mi e 11.07 Se nadevam se ke bide vo red do toj datum i na svet ke doneseme zdravi bebenca Koga treba da odis na skrining? Kakvi isputuvanja drugi imas napraveno? Ajde pozdrav, pa da bideme vo kontakt
Haha bas mi e milo jas bev na kontrola vo sredata bebeto bese mnogu razmrdano celo vreme pretase dr. nemozese da mi go slikne ubavo,slikata e cudna nisto ne se gleda, dosega nemam napraveno niedno ispituvanje, vo sistina mi rekoa negde 8.01.2013 da se javam za skrining da mi napravat a vo vtornik imam zakazano prv pat kaj maticnata pa ke vidam sto treba da se pravi ke mi kaze. Iviv mila ajde i ovde da ti posakam dobredojde, vo invitro forumot jas i ti stoime vo trudnici drugite ne sum gi videla ovde.