dulcinea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (26.2.2013 16:37:35)
|
Idnata_mama... ИЗВОРНА ПОРАКА: idnata_mama Здраво на сите идни мамички, нова сум на форумот па полека ќе се запознаеме. Сеуште сум под импресии од веста дека во моето стомаче има живот, со оглед на тоа што бев убедена дека не сум бремена и ми доцни поради промена на климата [sm=smiley36.gif] . Како и да е сега се чуствувам добро, но викендов што измина добив некоја кафеава течност (во многу мали количини) и многу ме исплаши. Матичниот гинеколог ми стави прогестерон инекција, ми ги зголеми Утрогестанот на 3 пати дневно, а исто и Магнезиумот. Сега лежам дома, одмарам, но сеуште знае да ми се јави бледо кафеава течност веднаш по одење во тоалет. Докторот ми рече дека нема место за паника ама јас сум многу исплашена. Имате ли искуство со вакви појави, колку долго ви траел овој исцедок и кое било објаснувањето на вашите доктори? Ви благодарам однапред!!! Ne se nerviraj, i kaj mene bese istoto, jas dva pati imav kratkotrajno krvarenje, mi dadoa utrogestan i progesteron depo inekcii, bev na konsultacii kaj dvajca lekari, i edniot mi kaza deka imam malo oddeluvanje na placentata, ama ne bilo nisto strasno, i ne mu steti na plodot..taka da ne se neriviraj se ke bide vo najdobar red...toa bilo taka recisi kaj sekoja normalna bremenost da se pojavi krvarenje, demek do 3 mesec ke se sredi se...jas sum vo 9-ta nedela i sega za sega sme ok [sm=smiley20.gif]...pozzz
|
|
|
|