Bibeeeee -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (7.6.2013 4:43:56)
|
Мили [sm=nosecka.gif], јас би сакала да ве замолам за помош[sm=smiley13.gif] Јас на оваа тема сум тотално неписмена [sm=smiley19.gif] Бремена сум 8 недели и 3 дена. Имав премногу мачнини, повраќав 2 недели, меѓутоа без престан, наутро, цел ден и цела ноќ. Отидов на лекар и тамо ми кажаа дека сум дехидрирала од толку повраќање, и ми дадоа 3 инфузии. Тоа беше минатата недела, бев во 7 недела. Од болницата ме пратија на ехо. Кога отидов тамо другиот ден, ми рекоа дека прегледот ке биде вагинален. На прегледот ми кажаа само дека бебенцето има срцева реација и дека има нормална големина за таа недела од бременоста..и толку , друго ништо не ми ни направија ни кажаа. Не ми закажаа ни нареден преглед ни ништо [sm=zmeden.gif] Предпоставувам дека ќе ме известат по пошта кога треба да го направам наредниот преглед [sm=smiley13.gif] но доколку не ме известат кога би требало да биде тој преглед[sm=zmeden.gif] по еден месец [sm=zmeden.gif] Јас сеуште немам направено ни пап тест ни ништо. Само ја проверив крвта и ми кажаа дека се е ок.. само треба да пијам витамин Д. Јас повеќе немам мачнини и сум ок ама навистина многу ми е страв..незнам ништо како треба да тече, ова ми е прва бременост а не сум во Македонија , само што се доселив тука...ништо незнам како функционира и многууууууууууууу се плашам..а тука сме само јас и сопругот немам ни кога да прашам.. Затоа ве моламмммммм ако можете да ми пишете како функционира ова..на колку време се вршат прегледи , што треба да ми кажат на тие прегледи [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|