JovanaJ -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (8.7.2013 11:52:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade zdravo od mene i moeto gravce....imame 9 nedeli...ama pred dve nedeli me uplasi ufffff, odam vo toalet okolu 21;30 sabota, se brisam krv, vo nedelata sabajle se javiv kaj ginekologot i mi kaza da zemam ustrogestan 200, sa stavam sabajle i navecer, vo nedelata vecer pak se povtori istoto, pak krv. Ponedelnikot sobrav partalite i rano-rano kaj maticniot, a tamu nisto strasno gravceto si baralo mesto, nekoj krven sad ili sto znam sto tocno, ama nisto seiozno i veke ne se povtori za sreka. ama imam gruga maka,iako mi e vtora bremenost jas se cuvstvuvam kako da mi e prva, leleee se mi e kiselo i gorclivo, nisto mi nema vkus, haaaa do koga vaka mamicki so iskustvo[sm=smiley36.gif] tnade, milo mi e sto se pominalo dobro. Inaku ne si sama, jas od macninive sum kako bolna celo vreme...edvaj se dvizam [sm=zmeden.gif] a vaka ne mi bese so pravata bremenost. Gibekologot mi dade da pijam B6 tri pati dnevno ama nema podobruvanje, samo se nadevam deka ke zavrsi posle 3-tiot mesec inaku neznam kako bi izdrzala.
|
|
|
|