lolla RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (21.8.2014 17:09:18)
|
Здраво женски! Како сте, како минете на жешково? Малечка23, кај мене беше 4-5 дена се чувствував небремена, па еден ден малку ке ми се гадеше па ке се тешев со тоа и така во круг. Градите ме болеа само 8-9 недела пред тоа само полека полека ми се зголемуваа. Константно ми беше и сеуште ми е вртењето кога нагло ке станам. Денес бев на скрининг, го гледавме цуцето и во 4д, се помочав од радос кога видов дека мрда со раце, нозе, се превртува, мимицира голтање, ахх неописливо е чувството, не можев да престанам да се смешкам и нормално и солзи ми потекоа. Др адамова рече дека за оваа недела се што може да се види е ок, мозок, има желудник, рбет, му го слушнавме срценцето, мереше некои работи. Нухална транслуценца измери 1,3, главче 2 см и уште едно ама не знам што 6,28цм (валда толку е долго). Носната коска има пишано декае видлива, рече ок е. Плацента на заден зид од матка, папочна врвца ок. Не знаев на кое небо сум. Според некои мерки сум 13+0 според некои 12+5, а според трансферот 12+3 - не ми е баш најјасно. После од таму на клиника бев на ендокринологија, резултатите од ТСх и Т4 како претходно, др рече не сака да ми даде терапија да не птиде во хипертироидизам само да пијам витамини со јод 150 микрогр. Контрола во 24 недела за ОГТТ. Од таму на клиника за ПРИСКА, се надевам дека резултатите ке бидат добри и дека се е во ред. Резултати во вторник. Утре на брисеви, па пак на клиника и така. Фала богу ми ја прекинаа целата терапија, само да продолжам уште некој ден со утрогестан наместо кринон. Среќа дома имав од некоја инсеминација утрогестанод 200 уште 10 капсули, па треба да пијам едно насабајле и да ствам вагинално 1 навечер. Се изнапишав... имајте убав ден.
|
|
|
|