RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.2.2013 18:45:07)

Vo pravo si Melanija i jas go pomisliv toa vcera deka nikade ne nema nas od 2 trom[sm=smiley36.gif] eve jas da si kazam mojot bebus ovie 2 dena e mnogu aktiven,mozebi od sega natamu taka ke bide sekoj den ,ke videme[sm=smiley1.gif]

Nate76 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.2.2013 23:00:23)

Zdravo devojki[sm=smiley36.gif] eve i jas da vi kazam deka moive bebinja mrdaat uveliko mislam deka vo stomakot mi se vodi vojna dali deka se dve ama luge na momenti duri i ne mozam da se skoncentriram na rabotata od tolku mnogu sto se dvizat, srcinja mislam deka ke bidat epten temperamentni na tatko im [sm=smiley36.gif] posto jas sum pomiren i postalozen tip [sm=smajl.gif]
Inaku sum 18 n+2 dena i 2-3 nedeli bev raat so kiselini i macnini ama deneska pak mi bese celo popladne loso i pak povrakav kiselini mozebi deka e bliznacka bremenost pa pointenzivni se kiselinite , ne znam , kako i da samo da bide se vo red so bebuskite se ke se izdrzi, edvaj cekam i jas da pomine skriningot na 14 mart [sm=smiley1.gif]

Elce -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.2.2013 8:54:25)

Јас од денес влегувам во 18 -та недела,бев на преглед минатиот четврток и ми кажа дека носам машко,и дека плодот е поголем за една недела,па сега така ме води ,според гинекологот сум 19 недела од денес.Ме убива тоа што сум по цел ден на работа.Бебушот е мирен овие денови.[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.2.2013 16:28:29)

sto ste vo pravo vo pravo ste tuku temjanuske uste malce da si polafime oti ke ni begas uste malci ti vo treto tromesecje[sm=bravo.gif]. Kerka mi ozdrave duri za cudo i spie sega i jas moze malku ovde da se pozanimavam. Inaku pocnav da kacuvam na kilaza t.e sega sum na tezinata od pred bremenosta. Do sega bev vo minus. Nesto nesonica imam ovie veceri i po 3-4 pati odam vo toalet[sm=smiley13.gif]. Meseto pocna da mi se poznava po malku, treba da go meram veke. Imate li linea negra? Kaj mene uste ja nema, vo prvata bremenost mi bese i od papokot nagore i nadole i ne ja sakav ic na momenti[sm=smiley36.gif].
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

Vo pravo si Melanija i jas go pomisliv toa vcera deka nikade ne nema nas od 2 trom[sm=smiley36.gif] eve jas da si kazam mojot bebus ovie 2 dena e mnogu aktiven,mozebi od sega natamu taka ke bide sekoj den ,ke videme[sm=smiley1.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.2.2013 16:57:58)

Da princezza uste malce i odam vo treto trom [sm=smiley36.gif] a sto se odnesuva do linea negra jas sum 23n+5 i uste ja nemam ,a za kilazata jas ni ne bev vo minus kako tebe[sm=smiley19.gif] jas odma pocnav vo plus[sm=jezicek.gif] ama dobro e eve 2-3 ned nekade stagniram i sum uste +7

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.2.2013 18:43:20)

Eve i jas da pisham mi se [sm=smiley19.gif]povtorno bolna so antibiotik,zatnata i moite doma gi zaraziv,malovo i soprugot so visoka T.Ovaa bremenost samo nastinki i virusi me pratat nemozam da se otkacham.Vchera so posledni sili bev na skrining na vnatreshni organi 21 nedela sum i pominavme super,[sm=duda.gif] e dobro i e devojche[sm=bravo.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 9:12:12)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]stom se e vo red so bebceto. Jas edvaj cekam vtornik da dojde. Ajde ke pomine se koga ke se stabilizira i vremeto a toa da koga i deteto e bolno e najmacno. Jas gledav da se cuvam i pupu se nemam razboleno i da se nadevam deka nema zasto koga ke pomislam kako mi e koga sum bolna uf[sm=zmeden.gif].Jas i ti sme tuka zaedno so terminite taka da ke se druzime niz cela bremenost zdravje boze[sm=smiley1.gif]. Samo neka e se vo red.

babybee -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 10:43:00)

Здраво на сите рр-ки,

Јас сум нова овде, се надевам ќе се снајдам. Инаку ве читам редовно и наоѓам доста одговори на секакви прашања што ми се вртат во главата. Пишувам овде да се пријавам дека моментално сум во второто тромесечје од мојата прва бременост - терминот ми е 27 јули. Се надевам дека ке другаруваме [sm=smiley1.gif]

П.С. Ако не пишувам кај што треба Ве молам исправете ме, пошто појма немам од форуми првпат ми е [sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 10:50:00)

babybee dobredojde vo klubot na mamicki vo 2ro tromesecje. Mene termin mi e 15ti juli[sm=bravo.gif] so vtoro[sm=duda.gif]. Ke ima potenje vo juli, sega za sega sme vo najgolem broj trudnicki so termin za poroduvanje vo juli. Ke se druzime i sekako ke si delime soveti koga e nuzno. Neka ti e so sreka i neka ti e so lesno sekako[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: babybee

Здраво на сите рр-ки,

Јас сум нова овде, се надевам ќе се снајдам. Инаку ве читам редовно и наоѓам доста одговори на секакви прашања што ми се вртат во главата. Пишувам овде да се пријавам дека моментално сум во второто тромесечје од мојата прва бременост - терминот ми е 27 јули. Се надевам дека ке другаруваме [sm=smiley1.gif]

П.С. Ако не пишувам кај што треба Ве молам исправете ме, пошто појма немам од форуми првпат ми е [sm=smiley36.gif]

lady_05 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 13:42:30)

Dali nekoj pravel Coombsov test i dali znae dali se pravi na gladno ili?

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 14:42:47)

Dobre dojde i od mene babybee i lesna bremenost,ke se druzime[sm=smiley1.gif]Site 3 sme tuka nekade,lele juli ke se stopime [sm=smiley36.gif]shto mi beshe ubavo so prvoto vo april,milina ama toa e toa ke izdrzime.Inaku ushte edna ubava vest,rezultatite od amnio mi se gotovi i se e vo red[sm=bravo.gif]ushte edno olesnuvanje.Samo ovaa virozava da ni pomine i se nadevam ke dojdat poubavi vreminja topli i sonchevi[sm=bravo.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

babybee dobredojde vo klubot na mamicki vo 2ro tromesecje. Mene termin mi e 15ti juli[sm=bravo.gif] so vtoro[sm=duda.gif]. Ke ima potenje vo juli, sega za sega sme vo najgolem broj trudnicki so termin za poroduvanje vo juli. Ke se druzime i sekako ke si delime soveti koga e nuzno. Neka ti e so sreka i neka ti e so lesno sekako[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: babybee

Здраво на сите рр-ки,

babybee -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 14:43:15)

Blagodaram princessa za toploto dobredojde [sm=smiley1.gif] znaci vo juli ke ima navala od [sm=duda.gif]. Neka ni e so lesno na site i da si gi doneseme na svet zivi i zdravi [sm=duda.gif]

Melanija RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 14:49:25)

babybee добре дојде на РР [sm=smiley1.gif]
Што се жалите за јули а ние во август [sm=smiley36.gif] ...... slavicav [sm=bravo.gif] за резултатите

lady_05 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 15:16:03)

Kazi Melanija a nie cel avgust [sm=smiley36.gif] ama se za nasite [sm=duda.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 15:37:25)

moeto prvo se rodi na 1vi maj, a be ubavini bea toa. Mi se cini deka najubavoto vreme go iskoristiv i si pominav samo so eden par trudnicki pantaloni a, sega ke si kupam eden dolg fustan elasticen taka da bide i taman od sredina na maj-juni ke si imam sto da nosam[sm=smiley36.gif]. Poslednite meseci taman ke e najzesko[sm=smiley36.gif]

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 16:30:17)

Lele princessa i prvite dechinja ni se tuka nekade moeto e 15.04,i jas isto so eden par farmerki ama sega fustani i helanki ke nosime,ke izdrzime mashki i nie vo juli i ringerajkive vo avgust [sm=smiley36.gif]teshko i zeshko ama se za nashite [sm=duda.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 17:39:39)

Kako ste mamicki,eve jas samo sto se pofaliv vcera deka e se vo red do vecerta se se svrte naopaku,ziv prorok sum[sm=smiley19.gif] Sinoka se isturiv od povrakanje ama za cel zivot,jas sum teska na povraknaje i pred 15 god dali sum povratila ednas ni na pocetokot na bremenosta nemav takvi problemi.Ama vcera me fati ili trovanje ili nekoja viroza i do 4 h sabajle bev vo wc preku 30 pati povrativ a baska i sum so temperatura[sm=smiley19.gif] a najtesko mi e za bebusot jas ke izdrzam se.Zemav sabajle vo 4h edna infuzija ama denes nemozam da simnam temperatura,se me bole[sm=smiley19.gif]
PS:dobredojde na babybee

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 18:28:37)

temjanuska2 абе срце што те нашло...пиј мнооогу лимон не пиј вода ич ако можеш,парацетамол мислам дека смееш да пиеш ама по потреба,повеќе одмара и ќе помине

Melanija RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.3.2013 19:38:03)

temjanuska2 како си? Немој се на своја рака треба да одиш на лекар за најдобро да ти кажат што се може или неможе,не оставам на домашно лечење сепак си трудница

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.3.2013 8:40:30)

Simona i Melanija fala vi za grizata [sm=smiley1.gif] ama ete denes sum podobra pak zemav infuzija vcera i sega sum kako nova ,inaku se zemam vo svoi race najmnogu si veruvam na sebe[sm=jezicek.gif] a Simona piev limon kolku sakas i paracetamol no ne mi ja spustase temperaturata zatoa resenie bese infuzija.Najvazno e sto sum dobra a i bebusot i vcera i od sabajle mrda znaci i on e dobara[sm=bravo.gif] Se nadevam nikoja od vas nema da go dozivee ovoj horor sto go pominav jas[sm=smiley19.gif] Guski

Nate76 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.3.2013 22:43:22)

Kaj ste trudnicki od vtroro tromesecie [sm=smiley36.gif]
Samo da ve pozdravam i da vi kazam deka vo petokot si gi vidov bebuskite na eho, bev kaj maticnata da otvoram boleduvanje bidejki od Sistina taka mi preporacaa od 20 ta nedela da bidam na patoloska posto rabotata mi e so stoenje a deka se dve bebinja pa za sekoj slucaj da odmaram [sm=smiley36.gif], i i vikam na maticnata da napravime edno eho dur sum tuka pa si gi gledavme bebuskite edno 40 min sigurno i se super i dvete [sm=sloncek.gif], ovie denovi mi rekoa i da odam da proverime povtorno krvna slika i urina i toa....

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.3.2013 9:13:15)

dobroutro trudnicki, kako ste? jas samo sto go ispiv utrinskoto kafe i nekako mi se gleda denot mnogu ubav za setanje pa mu ja mislam kade da mu ja djivnam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Vikendot se premoriv, pa sto mi tekna i prozorci da brisam[sm=zmeden.gif]. Utre konecno odam na skrining, edvaj cekam da si go vidam[sm=duda.gif]
Temjanuska2 ti kako si dusho, ozdrave li?

babybee -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.3.2013 12:07:01)

Devojki , Vi blagodaram na site za toploto dobredojde uste ednas. I posakuvam na temjanuska2 pobrzo da se povrati vo normala i kolku sto mozes temjanuske poveke svezo cveklo so mnogu limon i svezo cedeni sokcinja za da ne izgubis tecnosti. Inaku gledam poveketo od vas bile na skriningot za organi vo 20ta nedela, jas narednata nedela imam zakazano i edvaj cekam da go vidam bebce da mi kazat deka e se vo red i da doznaam dali e [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley1.gif] ili [sm=modricrtici.gif] veke ...[sm=smiley1.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.3.2013 11:28:17)

eve me i mene ,zdrava i ziva [sm=jezicek.gif] sega sum super ,iskreno se izmaciv 4 dena ama pomina.Princeza te cekame denes so ubavi vesti [sm=bravo.gif] a babybee trpenie spasenie ke dojde i skriningot i ke bide se vo red ,ti pazi si se sega i pazi go bebusot[sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.3.2013 17:49:43)

eve i jas denes bev na skrining i se e vo red i mi se ostvari zelbata da si imam uste edno [sm=duda.gif][sm=rozacrtici.gif]. Ke imam devojce, sestricka za mojata kerkicka[sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  99 100 [101] 102 103   Следна страница >   >>