princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (20.2.2013 10:05:00)
|
Jas pred da ostanam bremena si bev golema kafedjika[sm=smiley36.gif], no koga mi pocnaa macninite nemozev ni da go mirisam. Na maz mi ne mu davav doma da si vari tursko i mu velev na rabota da si pie, za ovde da ne bara[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Tursko pocnav da pijam od pred edna nedela duri, a sega sum vo 20ta gestaciska nedela. Problemi so pritisokot fala bogu nemam, 120/80 mi e skoro recisi sekogas, a nekogas mi paga[sm=smiley36.gif]. Cokolada bas ne jadam mnogu pa kako i da e ne vnesuvam mnogu kofein izgleda. ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2 eve i jas da si kazam pijam po 3 retko 4 kafinja i toa turski,pred bremenosta piev poveke ama nekako pocna da mi se gade i sea gi namaliv,Kafeto ne mu steti na bebeto no se ogranicuva upotrebata zadari samata sklonost na trudnicite kon hipertenzija,zatoa se veli da ne se pie premnogu .Zatoa sto visokiot pritisok kaj trudnici moze da bide mnogu loso,ne daj boze
|
|
|
|