princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.3.2013 12:59:27)
|
Mnogu golema zelba imav za uste edna kerkicka neznam zosto, mozebi zasto imam sestra a mozebi zasto covek se naviknuva na toa sto go ima (vo mojot slucaj kerkicka edna). Sakav da ne bide sama, da si ima drugarka a baska i ne e golema razlikata vo godini. Vo 17ta nedela ginekologot mi rece deka mu izgleda deka e masko no, jas dokraj ne veruvav, imav pretcuvstvo deka e devojce i sega, no si vikam ajde ke pocekam do 22nedela da mi potvrdi oficijalno. Vcera samo bev zaseganata edinstveno so toa dali se e vo red so bebceto pred se zasto ne merev nuhalna brazda i ne pravev prisca test (toa vo Germanija ne spaga vo redovnite pregledi, se plaka privatno i plus kako sto mi kaza d-rot se raboti samo za verojatnost no ne i sigurnost). Fala bogu se e dobro, bebceto e tesko okolu 360grama. Snosti i mirno si zaspav konecno posle nekolku neprospieni noki od griza.[sm=smiley13.gif] Na kraj kraista e najvazno site da rodime zdravi deca, polot ne e mnogu vazen. Ljubovta ke im bide podarena ednakvo kako na ednite taka i na drugite, delba nema. Stiskam palci za site onie koi go cekaat skriningot da izlezat nakraj nasmeani od ordinacija i da pocnat bezgrizno da se spremat za bebceto[sm=duda.gif].
|
|
|
|