vanessa30 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.6.2011 16:17:07)
|
Zdravo na site, me nemase nekoe vreme pa sega da pisam bev na 4D i mi potvrdija IT'S a BOY. Mada znaev na samiot pocetok predcustvuvav deka ke e momce, i mu vikav i na mazmi i na site ama ne mi veruvaa se dodeka ne ja vidovme licnata karta. Inaku Adriance da ne se sekiras i jas sum mnogu zdebelena, stomakot mi porasna normalno, ama i gazot i butovite paralelno, a uste sum 6-ti. Kujzne za nekoj mesec kolkava ke bidam ke se trkalam kako topka.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A nejadam nisto eksta od porano, samo sto porano ne doruckuvav a sega moram nautro da jadam, se dujam kako balon, mislam deka imam golma zadzka na tecnosti. I jas ke odam da proveram gestaciski dijabet ama mi rekoa toa e najdobro da se napravi vo 26 -ta nedela, davalo najverodostojni rezultati. Inaku najcesto ako imas gestaciski dijabet bebeto ke ima znacitelno pogolema tezina od normalna gestaciska nedela, bidejki decata kaj sto majkite imaat dijabet se ragaat so golema tezina nad 4 kg.
|
|
|
|