RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

veronik -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 13:54:53)

Yummy Mammy
, fala ti mnogu, sega se javiv i stvarno i tolku. Sega sakam pak da se javam za da zakazam. Ti imas praveno 4D kaj nea? Dali objasnuva se? Dali gi gleda organite? I dali dava slikicki hehe? [sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 15:05:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

pa ubavo vikas bethany zapocnaa gorestinive a nie rasteme, jas do sega imam+15 kg i lesno se izmoruvam + stavi gi ramni i oteceni tabani + normalen pritisok 90/60  pa sto da ti recam :)vavo e da se podzemuva po nesto
i zatoa sto vikas ubavo e da se podzemuva po nesto ama izgleda i jas kako mamicki ke cekam za ponatamu :)

Carelija, mila, koja tocno nedela si? Jas sum 26+3.
Ti vikas imas se ugojeno 15 kila, Lele i jas koga bev na posledna kontrola( a toa e pred 2-3 nedeli) se na se od pocetokot imav dobieno 10 kila. E sega posle tie 2-3 nedeli vreme ne znam kolku imam dobieno. Nemam vaga doma, ama sto mi vrede i da imam, se vikam treba da namalam jadenje, i vsusnost izbegnuvam kolku sto e mozno poveke leb i blago, ali sepak mi se jade. Jadam i dosta ovosje, ama toa pa ovosje samo uste poveke mi otvara apetit. Deneska se bas nesto cuvstvuvam depresivno, se mislam imam uste 3 meseci do kraj, kolka li ke stanam ???[sm=zmeden.gif]
Znam, sepak e najbitno da e bebe dobro, ama i jas ne znam zosto tolku se gojam... em imam vezbano godina dena pred da ostanam bremena, imav dobra linija, a sega... i se mi odi vo butinite. [sm=zmeden.gif]

vanessa30 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 15:12:47)

Andriance, i jas zaminuvam vo petok ama na prviot krak.Imam ednodelen kostim- sreka uste me sobira, dodusa knap e kaj stomakot, ama ke si kupam uste eden. Uzivam vo voda i edvaj cekam da se brcnam. Si kupiv mleko za soncanje so 27 faktor pisese za baby deka e, pa valjda ke e dovolno.
Mene ginekologot mi rece nema problem da se banjam na more, problem e ako vodata e neprotocna(na pr bazen) poradi moznosta za infekcii.
Natasa gledaj porano odi na odmor ne koga ke te fati 8/9 mesec.A sega imas i super povolni aranzmani.
Pozdrav

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 15:58:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

pa ubavo vikas bethany zapocnaa gorestinive a nie rasteme, jas do sega imam+15 kg i lesno se izmoruvam + stavi gi ramni i oteceni tabani + normalen pritisok 90/60 pa sto da ti recam :)vavo e da se podzemuva po nesto
i zatoa sto vikas ubavo e da se podzemuva po nesto ama izgleda i jas kako mamicki ke cekam za ponatamu :)

Carelija, mila, koja tocno nedela si? Jas sum 26+3.
Ti vikas imas se ugojeno 15 kila, Lele i jas koga bev na posledna kontrola( a toa e pred 2-3 nedeli) se na se od pocetokot imav dobieno 10 kila. E sega posle tie 2-3 nedeli vreme ne znam kolku imam dobieno. Nemam vaga doma, ama sto mi vrede i da imam, se vikam treba da namalam jadenje, i vsusnost izbegnuvam kolku sto e mozno poveke leb i blago, ali sepak mi se jade. Jadam i dosta ovosje, ama toa pa ovosje samo uste poveke mi otvara apetit. Deneska se bas nesto cuvstvuvam depresivno, se mislam imam uste 3 meseci do kraj, kolka li ke stanam ???[sm=zmeden.gif]
Znam, sepak e najbitno da e bebe dobro, ama i jas ne znam zosto tolku se gojam... em imam vezbano godina dena pred da ostanam bremena, imav dobra linija, a sega... i se mi odi vo butinite. [sm=zmeden.gif]

Бетани , не верувај многу во тоа дека најмногу во 8 и 9ти се дебелее, јас сум сега 9ти и еве во последниве 2 месеца имам се на се 1 кило качено а бебето си е напредно. Стигнав до едно 12 кг некаде во 5ти, 6ти месец и свекрва ми и мм припаѓаа лелее колкава ќе сум се направела.Глупости.. Ништо од тоа имам само голем стомак и тоа според мене нормално сум здебелена, па и да имаш вишок ќе ги отстраниме кг да се породиме само[sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 21:06:27)

Лидина, фала за охрабрувањето [sm=smiley1.gif]
И јас се бев испаничила кај докторот оти во 5,6 месец, значи во текот на месец дена имам добиено 4 кила!!! Страшно. И си велам леле ако секој месец по 4 кила ќе иде, што ке биде до крај? Ама и сестрата кај докторот ми вика дека и таа била поправена 4 кила околу пети месец, можеби е тоа некој период кога најмногу се лепе, кој знае. Само се надевам дека ќе биде како што викаш. [sm=bravo.gif]

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 22:09:55)

Bethani i jas vo toj period staviv najmnogu, 4kg mesecno i vo 5 i vo 6! Vo 7 samo 1 kg. , a sega- simnav 1 kg[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image], a bebusot si e bucko, masala [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], kje tezi, spored EHOto nad 4 kg!

Carelija -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.6.2011 15:01:11)

Bethany jas sum 26 nedela i da ti kazam deka po se izgleda deka vo 5 najmnogu se stava. jas ovie 15 kg si gi imav i pred 5 nedeli koga bev na kontrola ama eve od togas nemam mrdnato so kg da ne e za podrek a si jadam isto samo sto gledam posle 20 casot ako mi se prijade toa da go reguliram so 1 jabolko ili krastavicka. A i jas si imav ubava linija predhodno i si vezbav i se ama sega ne se zamaram ke gi skinam tie visok kg samo bebusot da mi e ok.
pozdravce do site vas i ic ne mu se zamarajte => bolje da lulja, nlego da zulja [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

humana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 15:53:29)

Eve me i mene da se prijavam,utre vleguvam vo 15 nedela,meseto mi se poznava onaka malku,duri se grizam zasto taka,imam pokaceno samo edno kilo.Uste go nemam oseteno da mrdne,rano e ili [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

light -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 16:06:23)

Zdravo Humana rano e jas za sebe go osetiv vo 17 nedela zavisi moze do 20 nedela
Jas veke sum 24 i 4 dena veke dva dena sum malku nastinata me boli grloto  ne znam dali da zemam nekoj antibiotik

POzdrav

humana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 16:13:46)

Jas ne malku tuku mnogu se isporazbolev,tempratura imav,eve nosot uste mi e zatnat a nokeska mi ispoispukale kapilari na ocite,polno krv mi se,ama nezemav nikakov antibiotik pominav so paracetamol i mnogu vitamni C.Se nadevam deka ke ozdravime brzo

light -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 16:21:22)

Jas temperatura nemam samo grloto i noseto i jas kupiv antibiotik ama ne ispiv zedov od tie bomboncinjata HAlls i mnogu mi pomognaa

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 17:22:18)

Light ако те гребе грлото пробај со Фишермен бомбони оние со вкус на лимон. И прополис, само оној про беби анги, другите се во алкохолен раствор и многу цитрон. Мене ме отепаа крајниците ако не секој преку еден месец воспалено грло имам во овие 9 месеци. И Халс се добри ама Фишермен ги сотрев[sm=smiley1.gif]

Natasa981 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 17:30:42)

humana ,rano ti e da go osetis bebceto kako mrdka..Jas go osetiv vo 19 ta nedela i ottogas me klocka ama epten nezno, bez nekoja sila:) Jas da vi kazam pravo, nemam stomak,duri i se prasuvam kako e toa mozno.Ne sum ni debelka niti pa slaba,normalna gradba sum stoznam , a se nemam ni zdebeleno voopsto.Inace sum vo 20ta nedela sega. (znaci nekade vo 5ti mesec otprilika) .Isto taka, ne pijam mnogu vitamini, ne mi prijaat, pogotovo Mamavitot,uzas nemozam ni da go goltnam kolku mi  e tesko..Magnesol si pijam, toj ne mi e tolku gaden i tezok.Ajde mamicki pozbrzo da si ozdravite, ke mora da turkame do kraj zaedno

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.6.2011 18:14:36)

Natasa, meseto kje ti porasne preku nok slednive nekolku nedeli :) I jas nemav mese do 20-22 nedela, ama sega!!!! Kako balon sum[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

fila -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 6:51:33)

eve me i mene da se prijavam tuka vlegov vo vtoroto trimesecje 13-ta nedela

Carelija -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 12:11:12)

zenski da ve prasam nesto, eve veke izvesno vreme bebusot moj me kloca samo na levata strana, toj si e aktiven znae i silno da mavne :) ama stoznam nekako go nemam seteno na desnata strana ima li mesto za grizi? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 12:37:11)

Ne[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sekako... Bebeto si lezi kako sto mu e ubavo.

blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 13:35:35)

zenski da ve prasam nesto, eve veke izvesno vreme bebusot moj me kloca samo na levata strana, toj si e aktiven znae i silno da mavne :) ama stoznam nekako go nemam seteno na desnata strana ima li mesto za grizi? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

И моето цела бременост клоца на десната страна. На лева мнооооооогу ретко. Уште на почетокот си ја зазема левата страна, таму му е грбот, а нозете на десна страна и само на десно ме тепа [sm=smiley36.gif]
Така да не грижи се, нема потреба од секираци. Си знае малото како му е најудобно.

milobebence -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 13:41:49)

Lele Natasa981 i jas od mamavitot mnogu povrakav i imav macnini. Sega pijam centrum materna za trudnici i super gi podnesuvam,moze treba da probas so drugi vitamini ne moze da ti stetat vo sekoj slucaj.Inaku sega sum 24 nedela i se ima zdebeleno 12 kila do sega kako topce sum duri pocnav da se klatam koga odam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image],ama prethodno bev slaba pa sega i mi godi da sum vaka bucka[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

sladjana ms -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 16:20:20)

Eve i jas da vi se pozalam od Mamavitot mnogu mi se losi od niv i prestanav da gi pijam, pijam Legofer, jadam aronija i seme od kopriva so med za podobruvanje na hemoglobinot i bas denes bev na dezuren poradi bodezi na desnata strana od stomakot i koga krvta ja proveriv hemoglobinot ist 108 dobro e barem ne padnal poveke,vazno bebce e ok i od utre vleguvam vo 20 nedela, a vo ponedelnik zdravje na skrining vo novata GAK.E sega edno prasanje do vas,ja prasav maticnata dr. za magnezium i fluor dali da pijam taa mi veli ako nemas potreba  ne mora, a isto i za omega 3 ne znam dali na svoja raka da gi pijam, bidejki samo za zelezoto pijam drugo nisto.Pozdrav!

Carelija -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 16:54:48)

mamicki i blond fala vi mnogu srcki stavno se bev zagrizila.
zenski a da probate mamavitot da go zamenite so pregnacare, odi i kako kombinacija so omega3 pa jas od narednata nedela ke ja pocnam taa kombinacija inaku do sega si pijam standard pregnacare (16 vitamini i minerali + folna) obavezno na poln zeludnik i nemam maka a dodeka gi piev gladna i jas imav maka.
Sladjana jas mg pijam od 13 nedela i d-r mi kaza do kraj da gi pijam a za kalcium mi kaza moze po potreba ( ne e preporacliv zaradi stvaranjeto kamenja), no da gledam da go nadoknaduvam so ishranata. Taka da sega pijam pregnacare, mg i feroglobin.

kikitina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.6.2011 22:28:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Eve i jas da vi se pozalam od Mamavitot mnogu mi se losi od niv i prestanav da gi pijam, pijam Legofer, jadam aronija i seme od kopriva so med za podobruvanje na hemoglobinot i bas denes bev na dezuren poradi bodezi na desnata strana od stomakot i koga krvta ja proveriv hemoglobinot ist 108 dobro e barem ne padnal poveke,vazno bebce e ok i od utre vleguvam vo 20 nedela, a vo ponedelnik zdravje na skrining vo novata GAK.E sega edno prasanje do vas,ja prasav maticnata dr. za magnezium i fluor dali da pijam taa mi veli ako nemas potreba  ne mora, a isto i za omega 3 ne znam dali na svoja raka da gi pijam, bidejki samo za zelezoto pijam drugo nisto.Pozdrav!

Za hemoglobinot jas piev Tothema i pomagaat mnogu, sega pominav na Feroglobin kapsuli. Inaku jas magnezium piev na svoja raka bez da mi rece maticnata ama imav grcevi vo nozete. Ako se osekas ok i nemas grcevi ne mora magnezium, a omega 3 nemam pieno. Pregnacare se mnogu podobri od Mamavit zemi si od tie i nisto drugo ne ti treba se ima vo niv.

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.6.2011 1:34:26)

Slagana ms i jas gi piev Mamavitot i gi povrakav, edvaj mesec dena uspeav da gi popijam ama podobri se Pregnacare. Jas piev samo Haemovit kapsuli za zelezoto bidejki mi se gadese od sirrupi i ampul. Piev i Magnezium zasto imav grcevi. Eve 38 nedela jas imam 140 hemoglobin, i prekinav so vitamini i zelezo, bidejki maticniot mi rece nema potreba.

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.6.2011 9:19:14)

i jas se zivo od vitamini povrakjav osobeno pregnazol pa posle mamavit i pa piev tothema i od nea so mi se gadeshe cel den ne jadev posle e sega pijam haemovit i med meshan so meleno seme od koprivva  i pojma nemam kako mi e krvta narednava nedela kje proveram, sho prai dadov po aptekine i site kutii stojat u fiokaso po dve tri apchinja ispieni :))

ana mari -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.6.2011 12:02:46)

utre vleguvam vo 16 nedela [sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>