Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.6.2011 15:58:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija pa ubavo vikas bethany zapocnaa gorestinive a nie rasteme, jas do sega imam+15 kg i lesno se izmoruvam + stavi gi ramni i oteceni tabani + normalen pritisok 90/60 pa sto da ti recam :)vavo e da se podzemuva po nesto i zatoa sto vikas ubavo e da se podzemuva po nesto ama izgleda i jas kako mamicki ke cekam za ponatamu :) Carelija, mila, koja tocno nedela si? Jas sum 26+3. Ti vikas imas se ugojeno 15 kila, Lele i jas koga bev na posledna kontrola( a toa e pred 2-3 nedeli) se na se od pocetokot imav dobieno 10 kila. E sega posle tie 2-3 nedeli vreme ne znam kolku imam dobieno. Nemam vaga doma, ama sto mi vrede i da imam, se vikam treba da namalam jadenje, i vsusnost izbegnuvam kolku sto e mozno poveke leb i blago, ali sepak mi se jade. Jadam i dosta ovosje, ama toa pa ovosje samo uste poveke mi otvara apetit. Deneska se bas nesto cuvstvuvam depresivno, se mislam imam uste 3 meseci do kraj, kolka li ke stanam ???[sm=zmeden.gif] Znam, sepak e najbitno da e bebe dobro, ama i jas ne znam zosto tolku se gojam... em imam vezbano godina dena pred da ostanam bremena, imav dobra linija, a sega... i se mi odi vo butinite. [sm=zmeden.gif] Бетани , не верувај многу во тоа дека најмногу во 8 и 9ти се дебелее, јас сум сега 9ти и еве во последниве 2 месеца имам се на се 1 кило качено а бебето си е напредно. Стигнав до едно 12 кг некаде во 5ти, 6ти месец и свекрва ми и мм припаѓаа лелее колкава ќе сум се направела.Глупости.. Ништо од тоа имам само голем стомак и тоа според мене нормално сум здебелена, па и да имаш вишок ќе ги отстраниме кг да се породиме само[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|