Fiao -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.6.2011 10:56:03)
|
Eve me i mene da se pomesam okolu temata za kilogramite [sm=smiley36.gif]. Jas sum sega 14ta nedela i od samiot start pokaciv 1,5kg, no so ogled na toa sto startuvav so mojata najgolema kilaza do togas malku me fajka strav kako toa ke izgleda za nekoj mesec. Nekade citav deka koga ke se vleze vo 4ti mesec sekoja nedela pozelno e da se kacuva po 400 gr taka sto sega sum si kupila digitalna vaga i sekoj ponedelnik vodam evidencija. Se razmisluvam i da pocnam so joga, veruvam deka e dobro za tekot na bremenosta pa i poragjajot. A sto e mnogu cudno i interesno, ne samo sto i kaj mene seuste nema nekoe mese, tuku i voopsto nemam nekoj poseben strven apetit, znaci jadam sosema normalno isto kako koga ne bev trudna, sto pak ne bese slucaj vo prvite 2 meseci koga nemav nikakvi macnini ama jadev kako SLON. Vo vrska so vitaminite, jas pijam MAMAVIT i magnesium i nemam, barem do sega, nikakov problem so MAMAVITot. Iako mozebi ete mojot zeludnik mozebi ne e nekoj reper bidejki do sega se pokazal mnogu izdrzliv. Samo gledam apcinjata da gi pijam navecer otkako ke se iznajadam, pa verojatno i problemite gi nema koga zeludnikot e poln. Inaku i nie trebase ovoj mesec da odime vo Grcija na odmor, megjutoa razbravme deka vodata bila ladna, a klimata promenliva pa se otkazavme od idejata, bidejki maticnata mi rece deka sega ne bi trebalo da nastinuvam, a jas ne sakam samo da go gledam moreto od daleku [sm=smiley1.gif] Pozdrav do site dragi [sm=nosecka.gif] pa se citkame!
|
|
|
|