Mrs.Tinka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.8.2011 22:49:09)
|
Dobredojde za Happy mummy i kuklica i od mene! Navistina vtoroto tromesecie e mnogu poubavo za razlika od prvoto- rizikot pomina, nema macnini i seuste nema golem stomak, znaci deka nema pricina za covek da ne si uziva vo bremenosta. Jas za sebe mozam da kazam deka prvoto tromesecie mi bese strasno tesko, poradi macninite i stravot (bidejki imav nekoe krvarenje), mozebi zatoa i sporo mi pominuvase, mislev deka nikogas nema da dojde toa vtoro tromesecie. So vleguvanjeto vo 2-ro tromesecie se opustiv. Da, togas se i tie bitni ispituvanja- PRISCA, 4D screening, prvite dvizenja na bebeto, doznavanje na polot... Nema nisto poubavo od toa rezultatite da pokazat deka bebceto e zdravo i isto taka da se pocuvstvuvaat prvite dvizenja... Za toa,potoa, sekoj so svoite iskustva. Jas prvite dvizenja na bebceto gi pocuvstvuvav mnogu rano- nekade 15-16 nedela, kako peperutki. Sega sum 25 nedela i gi cuvstvuvam kako klockanje :). Pozz
|
|
|
|