RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

**nana** -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.10.2012 11:19:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet

Zdravo!
Smeska sme nie [sm=nosecka.gif]. I jas isto ako mnogu mrda zosto tolku mrda, da ne nesto ne e vo red panicam, ako go nema 1 den i poveke odma nova panika zosto go nema, dali e se vo red i taka...
Jas sum 24.3gn sega.
Padme, ako ne ti go prodolzat boleduvanjeto zemi 1 nedela odmor sega pa otvori novo boleduvanje kaj maticen so nova dijagnoza. Nie istoto go pominavme isto posle 6 godini i jas sum konecno [sm=nosecka.gif]. Inace Gordana od Sistina ne mi ima ostaveno ubav vpecatok i iskreno nemam namera da stapnam poveke kaj nea. Bez razlika sto e direktorka! Neznam ti kako si zadovolna?
Ane ne e stetno da zemesh utrogestan, toa se vaginalni no sepak prashaj si go ginekologot. I jas ke gi stavam do 30gn po 1 navecer od 100mg pokraj toa sto pijam redovno magnezium 2h250mg za da ne se otvara matkata. Inace serklaz vo Sistina na privatno e 19500 den so edna nok spienje tamo i so totalna anestezija.
Pozdrav
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Decki i jas imam problem so malava gospogjica.Premnogu dvizenja po duri i me stiska pa cesto mokram.Se uplasiv.Bev kaj maticnata veli mnogu mi e nisko nosenjeto i matkata i bebusot i zatoa cuvstvuvam ostri dvizenja i toa mnogu dole.Ne sum otvorena ama sepak se nesto mi e strav.pocnav i magnesol da pijam sumecki a mi rekoa po 2.
Nadbet pisi mi koj magnezium ti pies od koja firma da gi zemam i jas
Pozdrav do site

Zoja -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.10.2012 12:14:46)

здраво
Јас ги користам од Natural Wealth магнезиумот по 2x250mg дневно
и малку се поскапи од другите ама мислам дека се најдобри
поздравче

**nana** -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.10.2012 12:24:59)

Fala Zoja ce gi pobaram vednas posto ovie sumecive se 150 mg edna.Sigurno tvoite se pojaki i poefikasni

bate -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.10.2012 12:41:13)

jas pijam Magnesol 2x150 sumlivi i mnogu mi pomagaat..
pozdravce [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

nadbet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.10.2012 18:30:23)

Jas pijam Magnezium 250 mg na Vitamah, vo Zegin e 240 den 60 tbl, ne e skap!

kkiiwwii -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.10.2012 12:10:40)

Jas ne mozam da pijam sumlivi tableti bidejki imam maka so bubrezite i mi rekoa da gi izbegnuvam.
Inaku preferiram vitamini da nadohnaduvam preku hrana, no kaj i da e i ja ke treba da pocnam nekoi vitamini.
Sestrami koga bese bremena zemase centrum i nitu ednas nemase maka so krvta sse i bese vo red.

p.s. Sakam da Ve prasam kako se dvizat cenite za pravenje skrining i kade go pravevte ???
Jas zakazav na GAK i e okolu 200 den, no maticniot mi rece deka ubavo e da se ima 2 mislenja i kaj nego skrining e 2000 den ( a maticen mi e, ne znam kako tolku mnogu)
Pozdrav4e[sm=smiley1.gif]

padme -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.10.2012 12:52:37)

kkiiwwki obicen skrining vo SIstina ti e 2000 denari, a 4d skrining ti e 4000 denari, tolku jas plakam tamu a vo GAK ti e najeftino, ako vo GAK te gledale na 4d i ti rekle deka se e vo red neznam zosto da baras 2 mislenja nema potreba

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.10.2012 13:22:45)

[sm=nosecka.gif] , da ve prasam, jas sum 26+4 i od minata nedela pochnav potesko da disam koga odam po skali odma se zamoruvam(a cela kukja mi e skali :) ) i ko ke legnam da odmaram mi trebaat 2-3 minuti da se prilagodam pa normalno da pochnam da disham, Znam deka e normalo , ama kako se spravuvate, nekoi vezbi da ne znaete ? Pozdrav [sm=smiley20.gif]

kkiiwwii -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.10.2012 13:36:46)

Fala padme, jas ne sum bila na skrining dosega, ovoj doktorot rece deka e najvazen se merelo bebceto, se gledale site organi, nedaj Boze anomalii i kaj nego mi bara 2000 den. Mislam deka ovoj skrining e 4d eho.
Ke vidam sto ke mi kazat na klinika , pa ke odlucam dali ima ili nema potreba od 2 mislenja. Mene samiot doktor mi rece demek costo radi mene poubavo ilo da ima 2 mislenja.
Inaku maticniot moj me odra kako saka taka naplaka, no neka bide se vo red so bebceto.
pozz

Fidance jas eve veke sum 20ta nedela i uste od kaj 15ta odprilika mn ima problemi so disenjeto i mn brzo se zamoruvav, no pocnav da jadam poveke pati po malku i polesna hrana i se dvizam so osporo tempo i sega za sega sum mn postabilna :)
A vezbi ne pravam no gledav na net nekoi sto se dobri za trudnici pa sakam da pocnam i da pravam, cisto radi mene za da ne se zalezuvam
pozz

Miki88 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.10.2012 19:32:10)

zdravo na site

nova sum na forumov prv pat pisuvam ama redovno go citam.inace sega sum 22 nedela a pred nekolku dena bev na 4d i dr.mi kaza deka se e vo red i deka e devojce.pregledot cinese samo 40 den na drzavna bolnica so upat od maticen.
p.s.sakam da ja prasam an50 kako e so kaslicata zosto i jas mnogu kaslav vo 12 i 13 nedela, 5 dena primav infuzija i 5 dena piev antibiotici pa fala bogu se pomina vo najdobar red.

padme -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 10:00:02)

Fidance jas sum 25+4 dena i isto se cuvstvuvam i koga setam se zamoruvam i koga kacuvam skali odvaj disam mi treba vreme da se smiram ziveam na 2-ri sprat so mnogu skali bez lift i dodeka stignam doma dusa mi izleguva i posle jadenje imam tahikardija mi treba vreme da se smiram ama setoa toa e normalno veke prasuvav dr. inaku za vezbi vo GAK organiziraat mislam deka se pocnuva od 26-ta nedela javi se vo GAK ke ti objasnam i so sino kartonce besplatno e.

Kori -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 11:59:47)

I jas sum 25 nedela, i jas se zamoruvam ama ne tolku od skali kolku od stoenje. Vcera bev vo banka postojav 10-15 minuti i posle edvaj se vrativ na rabota, srcevo mi lupase i nozete mi zueja cel den. I ne e sekoj den isto ponekogas imam energija mislam mozam da izodam 10 kilometri, a ponekogas ni 20 metri. [sm=smiley36.gif]

dezdemona -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 14:13:26)

Zdravo na site koi se vo vtoroto trimesecje
Jas sum 22 nedela sega , bev na skrining me gledase Gordana Adamoska i mnogu sum zadovolna sto mi kaza epten zenata ja biduva se do detali gleda i dur ne e sigurna ne te ostava bi sakala i za tretiot skrining vo 28 nedela taa da me gleda samo neznam dali e vo penzija nekoj mi spomna.
Inaku nosam devojcenceeee epten se preraduvav a i si znaev od pocetok si ja vikav na ime uste 1 nedela heheh mozda ja zarekov i mazmi se see vika kako znaese.
I jas sigurno ja nosam podolu samo vo wc trcam na 5 min , samo neka izdrzi do kraj da ja vidam. Inaku 1 dete ke mi e , me potklocnuva skoro sekoj den duri i cudno mi e, ne sum mnogu zdebelena 2, 5 kg od pocetokot dosta e hehhe.
pozdravce do site

Jagotka25 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 15:37:57)

Zdravo idni mamicki. Kako ste? Jas denovive bev nastinata, grlo nenormalno me bolese,nosot mi tece non stop, pa se lekuvav so caevi, limoni,portokali, supa...i ete denes mozam da kazam deka sum bas podobra, grlceto uste malku podboluva i noseto tece ama se izdrzuva, se gleda deka veke mi mine...dobro e sto nemase potreba od antibiotici i takvi lekarstav i samo od prirodni domasni lekovi mi pomina [sm=bravo.gif]
Inaku drugo sto sakav da prasam, jas sum sega vo 24 nedela od bremenosta i nekako site mi velat deka imam bas malo stomace ko za 6 mesec, se poznava deka e trudnicki stomak, ne deka ne, site ko me vidat odma primetat deka sum trudna ama nekako e maci toa sto mi velat deka mi e malo meseto za 6 mesec [sm=zmeden.gif] , a inace si e se vo red so bebceto, posleden pat na skrining bev pred 2 nedeli i se si bese vo red......e sega, mozebi tek od sega ke pocne da mi raste naglo stomakot a, sto velite vie? Nekoja iskusna mamicka?[sm=smiley13.gif]

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 17:01:58)

Zdravo [sm=nosecka.gif] ,da ve izvestam :)
Jas denes bev na kontrola, nesto me stegase levata strana od stomakot,nokeska nemozev na leva srana da lezam pa si vikam aj da me vidi d-rot :) i onaka bev za pregled. I Se e super, izgleda sum se otkrila, [sm=duda.gif] e taman ko sto treba do sega 6kg sum se popravila 26+5 sum, i toa e taman , mozam uste da si dozvolam :) ama nemam nesto apetit. Mi reche d-rot ovoj mesec da pijam poveke technosti za da se svrti so glavata nadolu, uste e gore i zatoa se dole ili na strana osekam kako me kloca [sm=smiley36.gif]. Duri za 1 mesec na kontrola, chudno ke mi bide koj ke docheka do togash :)
Pozdrav do site

manila -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2012 18:17:02)

Jas sum 17-ta nedela i imam isto taka mnogu malo stomace, a bebeto e so dimenziite ponapred za cela gestaciska nedela [sm=smiley36.gif], znaci se e vo red. Bas vo vtornikot bev na kontrola i go prasav maticniot i mi rece deka se e vo najdobar red, a imam malo stomace bidejki ne sum popravena , imam kaceno samo 2 kila do sega. Bas mi olesna, bidejki pocnuvav da panicam [sm=smiley36.gif]

nadbet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2012 13:12:10)

Manila bravo za tebe, toa e super deka ne si zdebelena! Za razlika od tebe jas imam skoro7 kg kaceno i me faka panika na stop ke licam vo naredniot period. Ama doma sum celo vreme i ne mozam a da ne jadam. Si se tesham deka ke slabeam posle raganjeto. No i toa na site ne im uspeva, poznavam majki koi posle raganje nikogash ne se vratija na starata kilaza i vo normala. Se nadevam deka toa nema da e slucaj i so mene no vo sekoj slucaj najvazno mi e da imam zdravo i pravo [sm=duda.gif] i se ostanato e sporedno.
Pozdrav

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2012 14:41:31)

nadbet ne si mnogu zdebelena, do 25 nedela do 7 kg e normalno. Jas denes vlegov vo 27 ned, i 6 kg sum popravena, sega do kraj po 2 kg mesechno da stavam 12 kg ke se popravam do termin, a toa e normalno. Neznam za drugite kako se chustvuvaat so kilazata ama jas samo stomak imam, ne sum popravena na drugi mesta, a i nemam mnogu apetit i jas sum doma celo vreme. Aj neka se zdravi, zivi i pravi [sm=duda.gif] pa posle ko ke trchame po niv ke se simne kilazata. Se dodeka ne e premnogu i ne e alarmantno Jas da ve pozdravam ke se priklucham na forumot za 3-tromesecje, ama ne ve napustam vednash :) Pozdrav i so lesno

P.S. Ej i samo da ve prasam , ste chule deka sega gi prakale site i za skrieni sekeri ? Jas znam ne e zadolzitelno a i matichniot ne me prati, zosto site rezultati mi se dobri i nemam golema kilaza Pisete iskustvo . Pozdrav [sm=smiley20.gif]

sandra_ -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.10.2012 21:54:16)

Здраво драги трудници, еве ме и мене конечно на форумов, и секако имам прашање, односно би ве замолила дами кажете нешто против киселини, затоа што пробав се и спиење на високо и јогурт како неутрализатор ама сода бикрабона неможам да поднесам па ако треба и тоа ќе пробам ако тоа е решението, инаку сум 21 недела и мислам дека многу рано ми почнаа киселините и уште нешто дали би можел да го користам масажерот од топ шоп за масажа на раце и нозе, бидејќи целутитот започна да се познава, а страв ми е да не му се случи нешто на бебенцето..позз..

sanja.des -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.10.2012 11:05:16)

Zdravo Sandra i jam problem so kiselinite 26 nedela sum,ne mi se cesti sekoj den tuku otprilika sekoj vtor-tret,ja prasav doktorkata taa mi veli so bademi da sum probala koga ke imas kiselini kasni si nekoe bademce,ama mene ne mi pomogna,bukvalno osekam kako ogan da mi gori vo gradive i potoa edna drugarka mi rece da zemam po zrna oriz i da gi goltnes ke vidis vednas pominuva za sekunda i sega jas so toa si gi lecam kiselinite :))))
Inaku za masazerot ne ti preporacuvam,vo upatstvoto pisuva deka ne e preporaclivo za bremeni
POZZ

sanja.des -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.10.2012 11:06:52)

..........da nadopolnam brojkite ne mi bile vkluceni po 5 zrna oriz...:)))

monii -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.10.2012 15:24:42)

Zdravo marijam sakam da se nadovrzam so tvojot problem istiot problem go imam i jas bremena sum veke 17 nedela i od pred nekoe vreme zabelezav deka desnata grada em sto e pogolema od levata e i potvrda mu kazav na mojot ginekolog mi rece da stavam nekolku dena zelka navecer pred spienje,isto i jas imam simtomi na cesanje okolku gradata isto i jas se plasam da ne e nekoja losa bolest zasto i mene mi se slucuva samo na ednata grada pozdravce pa pisi sto si napravila.. sekoe dobro

monii -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.10.2012 15:30:59)

Zdravo marijam sakam da te prasam sto napravi imas li rezultati istiot problem go imam i jas pred izvesno vreme osetiv deka em sto e poglema desnata grada e i potvrda mu kazav na ginekologot mi rece sea za sea da stavam nekolku dena zelka navecer pa posle toa ke mi naprael exo premnogu se plasam i jas imam cesanje samo na ednata grada ako moze da mi pises sto napravi inace i jas sum bremena veke 17 nedela.. sekoe dobro pozdravce

padme -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.10.2012 21:46:10)

zdr. mamicki jas sum 26-ta nedela, posleden pregled mi bese na 22 nedela 4d, deneska se javiv vo sistina da zakazam pregled i duri na 28-ma nedela mi zakazaa neli e toa malku golemo rastojanie od eden do drug pregled? Kako e kaj vas?

Kori -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.10.2012 11:09:12)

pozdrav [sm=nosecka.gif] jas sum veke vo 28 nedela, ve pozdravuvam i ve cekam na sledniot forum 27-40 nedela. So lesno na site[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>