bebuv4eto -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (30.11.2012 12:22:20)
|
zdeavo od mene pak, nesakav da bidam dosadna i da pisuvam nasekoe ama tolku mnogu sum uplasena od vcera sto nemozam da izdrzam a da ne vi pisam,koga bevme vcera da proverime dali naseto bebuv4e se potkrena malku zatoa sto veke 2 nedeli bev na bolovajne lezev miruvav, doktorkata gleda i ova uste podolu e spusteno a i e potporasnato sega i vika deka e mnogu rizicno kutroto so nodzinjata uste malku i ke izleze od matkata na samiot dolen sid e potpreno, dusice malo,a i placentata veke bila marginalno postavena sto zanci ne e uste placenta previa ama e pola pola,kako sto razbrav marginalno znaci na samata granica,i dr mi prporaca serklaz, ama i za toa imame problem zatoa sto duri ne ja izlecam bakterijata steptokokot uste 7 dena so antibiotici, nemozi da se pravi operativniov zafat, pa posle treba da cekame za brisevi i najbrzo serklazot ke mozi da se napravi koga ke sum veke 17 ned, a citam po forumive se pravel najcesto vo 12 nedela, i seka maki maki,mene ne mi e problem sto ke cekam uste 2 ned ama za bebceto e strasno da ne doziveam spontan zatoa sto kutroto odvaj se drzi:( mnogu sum uplasena i voznemirena nekoj sovet pls [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|