RE: Најубави имиња (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Во очекување на детето >> Имиња

Порака

Mihaela 2010 -> RE: Најубави имиња (10.5.2012 13:54:21)

Naum...mene iskreno mi se dopagja....
Jas koga doznav deka nosam devojce sakad da dobie ime pred se so znacenje,a i da ne i go kratat..Zaedno se odlucivme za Mihaela..sto znaci Bogolika ili slicna na boga,a i eve do den denes ne ja vikame skrateno,osven moite nekogas moze Miha da ja kazat...
Inaku mi se svigjaat i Sara,teodora,Stefanija....

Cvekelencule -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 1:39:17)

Моите женски се викаат Јована која сега ќе прави 6 години, и мислам дека го имавме нај реткото име ама после кога ги изнкрстија сите Јовани адругата лепотица се вика Леона и е крстена на мајка ми таа се вика Лена , имаше триста коментарии како било многу модерно и многу странско ама јас си се праев на тошо и ништо не коментирав.А мм не кажа ништо во врска со името пошто му избегавме на гробарот од лопата[sm=zmeden.gif]Ве поздравувам сите и си[sm=smiley36.gif]те да си одберите име вас што вие на срце

cleo -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 8:20:22)

Potpis [sm=bravo.gif] Naseto sonce koe ke ne ogree nekade pocetok na Avgust ke se vika Mihaela [sm=bravo.gif] Istata ideja ja imavme i nie - imeto da ima značenje i da ne moze da se krati. I jas i soprugot go obožavame [sm=smiley36.gif]

Gardenia -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 8:34:53)

И мене многу ми се допаѓа Михаела и за машко Михаил,јас немам деца,ама здравје кога ќе имам сакам да имаат православни имиња не сум многу по некои измодернизирани,ми се свиѓаат за женско Бисера,Анастасија,Ирина,Елена,Ана и др некои,а за машко Давид,Петар,Иван,Димитар има многу ама тие се некои така што ми се убави,али се се ствар на вкус

Hunny -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 8:59:29)

И моето сонце се вика Михаела и баш ми е мило што името имало такво значење.

Mihaela 2010 -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 9:05:02)

И моето сонце се вика Михаела и баш ми е мило што името имало такво значење.

Auuu kolku Mihaelcinja,a ja mislev samo nie sme na forumov[sm=smiley36.gif]..Neka se zivi i zdravi [sm=smiley1.gif]

cleo -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 9:08:43)

A da - da bese masko ke bese definitivno Mihail. Inaku, edna od nasite Ringerajki- mislam Viktori bese - mi kaza deka imeto Mihaela ima znacenje "Koj e kako Bog?". Odgovorot se razbira e NIKOJ. A koga na ova ke go nadovrzam faktot deka nasata princeza ja cekavme 4ipol godini, posle dve neuspesni invitra i eden kup inseminacii i neznam uste sto ne - togas imeto navistina i prilega [sm=smiley1.gif]. Ajde samo so Gospod napred se da bide vo red! Pozdrav do site

Yummy Mammy -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 9:53:44)

Koga nie ja krstevme golemata kerka Sofija site ne prasuvaa po koja baba e krstena, mnogu im bilo starinski. A jas bev ubedena deka ke sfatat deka gresat, i taka i bese. Eden kup Sofii se iznarodija posle nea.
Za vtorata kerka mm sakase Jana a jas bev kategoricno protiv zatoa sto e mnogu cesto imeto i se dogovorivme za Mihaela, za posle nekoe vreme da pocnat da mi se javuvaat drugarki (isto kako za Sofi) i da mi kazuvaat kako mnogu im se sviga imeto i oni taka ke si gi krstele kerkite.
Em mi e drago sto moite deca imaat opstoprifateni ubavi iminja, em me nervira sto toa taka generaciski odi, na periodi ubavi se edni iminja, na periodi drugi, i se taka se vrti vo krug. Eden kup deca isto ke se vikaat, ko da nema drugi ubavi iminja. A mm vika: sto da pravime koga ti si pred vremeto? kao pariz hilton si, trendsetiras so iminja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

JovanaJ -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 11:14:34)

Maxim [sm=smiley1.gif]

adrijanalima -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 11:37:00)

od zenski: Natalija, Lena, Lina, Tea, Adrijana
od maski: Dimitar, Teodor, Aleksandar, Damjan

temjana -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 12:35:45)

За женско си имавме одбрано уште ехехееј многу одамна ама за машко не ни размислувавме, бевме убедени 100% дека првото ќе биде девојчица[sm=smiley36.gif] Ама не одело така по нарачки па во игра ни беа неколку имиња од кои две и на двајцата ни правеа ептен мерак. Едното беше Марко ама еден ден отидовме до зоо и буквално секое машко беше Марко и ми се скрши меракот многу[sm=smiley13.gif] Па така си остана другото име кое пак ми има убаво и јасно значење Ведран, да биде ведар и јасен, чист во мислата цел живот. И такаааа сега со нетрпение си ја очекуваме Ведрината во нашиот дом[sm=smiley1.gif]

Gardenia -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 13:21:01)

Темјана многу убаво име сте одбрале,и во право си и јас сум приметила дека во последно време Марко е секое второ машко или пак Андреј,стварно убави се ама многу зачестија[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hunny -> RE: Најубави имиња (11.5.2012 13:40:53)

Ведран е многу убаво име:)

Natasa981 -> RE: Најубави имиња (13.5.2012 15:12:13)

mojata ljubov se vika Lina, a zdravje ako imam masko dete ponatamu ke se vika po svekor mi, sepak mene mnogu mi se dopagaat iminjata Maksim, David i Borjan :) Ako imam masko znaci seto ova ke si ostane samo na dopagjanje hihihi.. Zatoa posakuvam i slednoto da mi bide devojce! :))

ivanaborjan -> RE: Најубави имиња (17.5.2012 12:30:45)

Мојот син се вика Борјан..... [sm=smiley1.gif] Дека е роден ден пред Мала Богородица кумовите решија така да се вика....Иначе не прашаа дали ни се допаѓа....А иначе има и многу други убави имиња....Мила,Ања,Теодора,Мила,а машки Антонио,Алексеј,Христијан.... [sm=smiley1.gif]

Џесика -> RE: Најубави имиња (17.5.2012 12:34:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivanaborjan

Мојот син се вика Борјан..... [sm=smiley1.gif] Дека е роден ден пред Мала Богородица кумовите решија така да се вика....Иначе не прашаа дали ни се допаѓа....А иначе има и многу други убави имиња....Мила,Ања,Теодора,Мила,а машки Антонио,Алексеј,Христијан.... [sm=smiley1.gif]

Опааа имаме уште еден Борјан... добредојдовте!!! Не е веќе мојот Борјан сам [sm=smiley36.gif]

ivanaborjan -> RE: Најубави имиња (18.5.2012 15:06:27)

Ти Благодариме Џесика [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] За нашите синчиња

pepuska -> RE: Најубави имиња (18.5.2012 20:56:30)

Сеуште не му го знам полот на детето ама ако се роди на празник ќе добие има према празникот без исклучок , а ако не се роди на празник и е машко ќе се вика Лука зашто сонував еден чуден сон во кој имав син Лука . ако испадне женско и нее на празник се двоумам меѓу Бисера , Анастасија , Нина

Veronika 78 -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 15:24:21)

za naseto malo sonce go odbravme imeto Maxim inaku go ocekuvame kon krajot na juli

mamicka77 -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 15:35:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepuska

Сеуште не му го знам полот на детето ама ако се роди на празник ќе добие има према празникот без исклучок , а ако не се роди на празник и е машко ќе се вика Лука зашто сонував еден чуден сон во кој имав син Лука . ако испадне женско и нее на празник се двоумам меѓу Бисера , Анастасија , Нина

mene BISERA i NINA mi bea posle MILA, ama ispadna MILA bidejki toa ime mi vo srceto lezese i ke mi lezi cel zivottttttttttttttttttt

*Bucka* -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 19:11:01)

Лео, Леа, Мио, Миа, Тео, Теа, Дино, Арон, Кико, Кика.... се имиња кои немаат апсолутно никакво значење и се имиња за кучиња, мачки и други куќни љубимци. Жалосно е што врие од деца со вакви безначајни имиња! :S

mamicka77 -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 19:41:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka*

Лео, Леа, Мио, Миа, Тео, Теа, Дино, Арон, Кико, Кика.... се имиња кои немаат апсолутно никакво значење и се имиња за кучиња, мачки и други куќни љубимци. Жалосно е што врие од деца со вакви безначајни имиња! :S

da ama pa sega tie se na moda,i ne e ubavo taka da sporeduvas,bidejki ke se najde nekoja majka so ova ima na nejzinoto dete.Apa mene voopsto ne mi se svigaaat pak straite iminja,zosto pa da ne e nesto novo

lilicka -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 20:25:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka*

Ауууууу Буцка па што споредба направи и ти...имиња за кучиња и мачки нема никаква врска името името не го прави човекот......Инаку ќерками ја викаат Леа и сметам дека не е кучешко име....имам комшивка има пекинезер па и се вика Трајанка и сега????[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]хахах....

lilicka -> RE: Најубави имиња (24.5.2012 20:27:11)

Јас многу сакав да се вика Леона....а мм па сакаше само Тина и така испадна Леонтина[sm=smiley27.gif][sm=metulj.gif]

*Bucka* -> RE: Најубави имиња (26.5.2012 19:05:20)

Ok е мамички, само го кажувам моето мислење :) Факт е дека името не го прави човекот. А модата пак, е нешто што нема врска со името на личноста, туку со облеката, шминката, мебелот и т.н. ;) Од пусто незнаење еднаш една мајка ми рече за син ми Јаков, "Бре, бре, што модерно име сте му ставиле [sm=jezicek.gif] А името што се вели, праисториско :))) Ама толку знае, не е она крива...

Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>