Annet -> RE: Најубави имиња (22.8.2012 12:47:48)
|
sandrijana potpolno istoto sakav da go pisam,navistina e taka,sekoja generacija,uste od naseto vreme imalo nekoi aktuelni iminja,za mene bile Biljana,Daniela,Aneta.....za maski Sasko Kire,Darko.... toa e......... ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana ИЗВОРНА ПОРАКА: *MAJKA* Здраво мамички,нова сум на форумов, но како член, а како посетител сум редовна одамна... Многу ми е интересна темава за имиња,но никако неможам да разберам како може на сите мајки да им се допаѓаат исите имиња...сите ли деца исто ќе се викаат кога ке одат во школо...??? Лука,Матеј,Максим и Андреј...и Софија, Мила, Сара и МИхаела...каде се имињата како на пр.Дејан,Владимир,Ненад,Жарко,Даниел...или ајде еве Арсение,Аврам,Христос...за жески никаде не прочитав Ирена,Адриана,Милена,Марина,Маја, Јулија(на)...??? Интересен став *МАЈКА*, и јас често размислував/м за ова, особено и кога требаше да изберам име моето дете....Сметам дека секоја генерација (подразбирам период од 3-4 години) си има свои актуелни имиња, кои се повторуваат најчесто. Ете, мојата генерација има многу Александри(овци), Дејановци, Владимировци, Тањи, Маји...потоа, нешто помлади од мене се чести Ивани, Катерини, Кристини, Ивици... Како и да е, секој со својот вкус и став, нели [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|