LoveableMe RR -> RE: Вицови за ден со насмевка! (25.9.2014 11:55:14)
|
Отишол Трпе со Трпана на одмор во Тексас. Трпе отсекогаш сакал автентични каубојски шпицасти чизми, па веднаш купил еден пар на распродажба, ги облекол и се вратил горд во мотелот. Влегол во собата па и рекол на Трпана: - Приметуваш ли нешто поразлично на мене? Трпана го погледнала па му рекла: - Не. Фрустриран, Трпе оди во купатило, се соблекол гол и ги оставил само чизмите на нозете. Повторно прашува, овој пат малку погласно: - А, СЕГА, приметуваш ли нешто поразлично? Трпана го крева погледот и му вели: - Трпе, што е поразлично? Виси денес, висеше вчера и утре пак ќе виси! Бесен, Трпе почнал да се дере: - А, знаеш ли ти воопшто зошто виси?! - НЕ! – одговорила Трпана. - Виси затоа што ги гледа моите нови чизми!!! – викнал Трпе. Трпана на тоа му одговорила: - Требаше да купиш шешир, Трпе, требаше да купиш шешир... Иде дечко во слаткарница... - Добар ден може ли да добијам една бакљава? -Не. -Зошто? - Не се вика бакљава, него баклава. - Добро, може ли да добијам баклава? - Може. (му носи) После неколку минути... - Може ли да добијам љимунада? - Не може да добиеш љимунада! - Зошто? - Не се вика љимунада него лимунада! - Добро, може ли да добијам лимунада? - Може. (му носи) После неколку минути... - Може ли да пљатим? - Не може... - Ооо фаљааа, пријатно!!! Оди маж на гатачка - Имате две деца. - Така си мислиш, имам три деца! - Не, ти така си мислиш ! Бракоразводна парница во суд. Сопругата: – Инсистирам за развод! Тој, без мое знаење, продаде сè: од фрижидерот до тавите, а парите ги испи. Сопругот: – Јас, во мојата одбрана, сакам да кажам дека оваа „идеална домаќинка“ дури по две недели дозна дека го нема фрижидерот, шпоретот и тавите! Трпана оди на ветеринар и докторот и вика: - Госпоѓо, грешка сте, јас сум ветеринар, лекувам животни... Вие треба да одите во државна болница. - Сум погрешила!? Кога се будам наутро изгледам како раскубана кокошка, на пат до работа висам како мајмун по автобусите, во фирмата работам како магаре, мажот навечер ми вели: "дојди, маче" а наутро "станувај, краво"... И вие велите дека јас сум погрешила?!
|
|
|
|