Hopeful RR
|
АнаПетар, не знам што да додадам на се што напиша, сосема се согласувам со тебе. Таа празнина и болка што ја чувствуваме ние не може да се надополни со радост за туѓи деца, со играње со внуци или не знам што. Не сме ни злобни, ни себични, ниту пак се ситиме на туѓа среќа, само жалиме што ја немаме и ние, барем сега за сега. Tanjat7880, имаше еден момент во твојот пост што прилично ме повреди - во име на сите нас тука, одбивам да бидеме споредени со твои тетки и стрини што немаат деца и што останале без деца. Зарем ни потпиша пресуда? Толку е за нас, крај? Зарем ни кажа како да се однесуваме со туѓи деца кога веќе немаме свои? Те молам, извини се, ова беше грубо и нечувствително. Btw, и јас имам тетка што почина без деца, дури и на плоча и стои тоа напишано, но се дистанцирам од неа, со надеж дека ете, јас и мм ќе имаме повеќе среќа. И уште нешто - не сакам да навлегувам во твоја интима, но постојано ја споредуваш твојата ситуација со нашата, иако јасно назначи дека не било исто, не било прашање на неплодност. Ок, но во тој случај, нема споредба. Не знам зошто 5 години си немала деца и не ме интересира, но не знаеш што е ова низ што поминуваме ние. Капина, знам мила дека ти се насобрани многу нешта, и дека ти тежи секој збор и на јатрва ти, и на свекрва ти, и сосема те разбирам, но може е време да се оттргнеш од тоа што те нервира и да почнеш да собираш позитивна енергија. Ич не им оди на гости, не ги викај, не ги гледај, и фокусирај се на убави нешта. Ти слободно кажи си се што ти лежи на душа, но мора, за свое добро, да се трудиш да се исполниш со оптимизам и весели мисли. Девојки, поентата на овој топик е меѓусебна поддршка и разбирање, како што се кажа неколку пати, а не солење памет, мудрување и празно тапшање по рамо. Дајте да си го чуваме ова што го имаме, бидејќи проаѓаме низ тешки работи, и ретко се наоѓа човек што ќе те разбере. Не можам да ви опишам колку ми значи оваа поддршка што ја наоѓам тука од вас, не само мене, туки и на сопругот. Се радуваме и гледаме надеж со секоја нова трудница, верувајте. Не ја потценувајте неговата позиција и не ја намалувајте и неговата болка, бидејќи е подеднакво голема како вашата. А сета болка, сите проблеми, сите непријатности низ кои проаѓаме, мора да веруваме дека ќе поминат Ве гушкам сите