niki
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1 Zdravo na site. Se zachleniv so cel da si ja kazam makata i da pobaram sovet. Znachi mnogu mi e tesko za sekoja nova bremenost vo blizina ljubomorna sum placam gi mrazam tie sto se bremeni, boze ne sakam vaka da se osekjam ne sum losha osoba zasto vaka se osekjam Edi poznanici zenata ostana sega bremena i jas velam deka ne zasluzuva toj mazot zatoa sto celo vreme ja varase i trosese pari po kladilnici a i taa ne se zalagase (iako imase abortus pred toa) , a jas dusava ja ostavam naokolu, i pomisliv da go izgubi deteto, boze moj , poluduvam li, grev nejkam gospod da mi pisi ne sum losa nejkam vakvi misli kako da si pomognam da baram li strucna pomos Me sotrea lekovive, operaciive, mislive ona sto jas gledam vo tvojov a i vo mnogu drugi postovi slicni na tvojov post e borba da se prifati edna surova vistina deka patot do bebe za tebe ne e lesen, a ishodot e neizvesen i vo taa borba verojatno e i neizostavno vo eden moment da se bara koj e kriv, no bidejki nema krivec togas se podlegnuva vo obvinuvanje na onie koi lesno dosle do bebe ili konecno dosle do bebe... i ona sto treba da se nateras da svatis e deka ne si izbrala da nemas deca isto kako sto tie sto imaat ne izbrale da imaat sekoj par trgnuva so zelba za dete, no nikoj odnapred ne znae dali i koga taa zelba ke mu se ispolni i nema mok ama nikakva na toa nekako da vlijae, bebeto ednostavno se slucuva sekako deka e validno da se zaprasas i zosto kaj site drugi da, no kaj tebe ne, no kolku i da se prasuvas nema odgovor i ne moze ni lekar, ni psiholog, nit nekoj sto te saka nit nekoj sto ne te saka, da ti odgovori, niti ke go najdes vo omrazata kon drugite, nit vo nivnata nesreka nit vo nivnata sreka i sega ova zvuci kao plukni zalepi ama znaes i sama deka ne e taka, borbite so samite sebe se sekogas najteski, dobro e sto gledas deka imas problem pa makar i tuka baras sovet, no nemoj da se ogranicis samo na ovoj izvor, najdi prijatel, rodnina, pa i so mt probaj da razgovaras za da najdes poddrska koja ke ti pomogne vo pretstojnata borba, pobaraj i strucna pomoc, samo nemoj pasivno da sedis i da dozvolis omrazata da te izede, posebno sto taa omraza sto ja cuvstvuvas e neosnovana, i nasocena kon luge koi nitu ti zgresile nitu se odgovorni za tvojata nesreka nemoj da se plasis od grevot sto bog ke ti go pise, tuku plasi se od grevot sto sama na sebe ke si go pises ako po nekoja slucajnost se ostvari nesto od ona sto na drugite im posakuvas bog mozebi gi prostuva gresnite misli, no ne sum sigurna za nasata sovest bori se, ne se predavaj