|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: да готвиме заедно
14.6.2010 12:48:11   
brineta88
Да така му ставив маца25. Фала ви на советите.
Не сум баш по готвењето па морав да побарам совет, каде ако не на ррuser posted image

_____________________________

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 26
   RE: да готвиме заедно
10.8.2012 14:43:44   
Luci
Имате ли некој испробан рецепт за боранија?

_____________________________

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 27
   RE: да готвиме заедно
10.8.2012 15:03:48   
Gardenia
Луци боранија јас правам исто како грашокот ако си правела грашок и можеш да ставеш пилешки батаци ама исчистени од коската и ќе ги оставиш заедно со боранијата да се динста.Ако треба подетално кажи ќе ти пишам

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 28
   RE: да готвиме заедно
10.8.2012 15:04:52   
elenak
Боранија правам како мусака - запржувам кромид, морков, една мала пиперка исечкана и после меленото месо, кога ќе се испржи ставам зачини, томатело, сенф малку и оригано. И претходно сварената боранија или онаа од конзерва си ја делам на два дела. Во тава редам ред боранија, па мелено месо, па пак боранија и измеѓу боранијата ставам лукче едно чешне и после го вадам. И пред да се пече и ставам еден филџан вода со една лажица брашно растворено во него.
Пред да биде готова ја поливам со кисело млеко и јајце изматено и оставам уште 10-тина минути да фати корка.
Инаку јас ја печам во оние огноотпорните стаклени тави со капак или во обична па со фолија која после ја тргам.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 29
   RE: да готвиме заедно
10.8.2012 15:08:01   
Luci
Јас до сега не сум ни јадела боранија така да не знам длаи е повкусна да ја правам потпечена во тавче или пак како манџа? Што викате Вие?

_____________________________

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 30
   RE: да готвиме заедно
10.8.2012 15:16:52   
Gardenia
па шознам луци,пробај си еднаш така па после ќе смениш,и манџата не ја прави многу водена,повеќе како издинствувана направи си ја
еве еден линк ќе ти пуштам изгледај го 23 видео имаш рецепт user posted image



< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 10.8.2012 20:59:57 >

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 31
   RE: да готвиме заедно
12.10.2012 17:03:13   
mosa
Ajde zenski pomagajte.Imam doma 3 ubavi parcinaja svinsko kare.Dajte ideja kako da go spremam.Toest kako go spremate vie.Jas minatiot pat samo go proprziv ubavo vo tava i so pecen kompir go jadevme.No mm mi rece ubavo e ama milsam deka ne se sprema taka.Pa sega ajde kazete mi voie kako na drug nacin pravite.

_____________________________

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 32
   RE: да готвиме заедно
14.10.2012 11:13:39   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: mosa

Ajde zenski pomagajte.Imam doma 3 ubavi parcinaja svinsko kare.Dajte ideja kako da go spremam.Toest kako go spremate vie.Jas minatiot pat samo go proprziv ubavo vo tava i so pecen kompir go jadevme.No mm mi rece ubavo e ama milsam deka ne se sprema taka.Pa sega ajde kazete mi voie kako na drug nacin pravite.


Jas bi go ispekla taka,samo so sol i nisto poveke...Ke se topi...

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 33
   RE: да готвиме заедно
14.10.2012 14:19:05   
mosa
Jas bi go ispekla taka,samo so sol i nisto poveke...Ke se topi...



Miana dobro,no nezz dali da gi secam parcinajta,Minatiot pat koga gi przev nekako bea pre tenki.Jas gi secev vo sredina i plus gi iscukav.Mm mi vika deka trebalo celi da gi przam,no nekkako debelki mi izgledaa pa si vikam ajde vaka da probam.Izvinete vaka mozda prasuvam gluposti,ne deka ne sum spremala meso do sega.A si milev dali ke mozam da go sprzam so pecurki,i pavlaka.Na kromitce.Dali nekogas ste go pravekle mesopto vaka.Cekam vase mislenje.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 34
   RE: да готвиме заедно
15.10.2012 9:44:20   
miana
Jas ti kazuvam za PECENJE,ne przenje..Ke ti bide tvrdo ako go przis...
Jas minatiot pat iseckav parcinja,gi obariv a gi proprzuv so pecurki..
inaku za Pecenje mozes da go raseces samo so linii,da go posolis ( po zelba moze i senf da stavis ) namackaj go so maslo i butaj da se pece so folija ili kapak ako imas,na kraj otkri da se potpece i mh,mh ,mh..
Vo sabotata bev kaj majkami na rucek,imase zemeno svinska pleska i ja pecese vaka - TOP

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 35
   RE: да готвиме заедно
15.10.2012 13:16:48   
mosa
Jas ti kazuvam za PECENJE,ne przenje..Ke ti bide tvrdo ako go przis...
Jas minatiot pat iseckav parcinja,gi obariv a gi proprzuv so pecurki..
inaku za Pecenje mozes da go raseces samo so linii,da go posolis ( po zelba moze i senf da stavis ) namackaj go so maslo i butaj da se pece so folija ili kapak ako imas,na kraj otkri da se potpece i mh,mh ,mh..
Vo sabotata bev kaj majkami na rucek,imase zemeno svinska pleska i ja pecese vaka - TOP

Fala miana obavezno ke probam vaka da go ispecam.Stom ke dojde mm od pat ke napravam pa ke pisam kako ispadnalo.Ti blagodaram mnogu.

_____________________________

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 36
   RE: да готвиме заедно
31.10.2012 20:15:16   
mosa
Jas ti kazuvam za PECENJE,ne przenje..Ke ti bide tvrdo ako go przis...
Jas minatiot pat iseckav parcinja,gi obariv a gi proprzuv so pecurki..
inaku za Pecenje mozes da go raseces samo so linii,da go posolis ( po zelba moze i senf da stavis ) namackaj go so maslo i butaj da se pece so folija ili kapak ako imas,na kraj otkri da se potpece i mh,mh ,mh..
Vo sabotata bev kaj majkami na rucek,imase zemeno svinska pleska i ja pecese vaka - TOP



Miana mnogu ti blagodaram za sovteot mesoto go ispekov so folija go pecev prethodno go posoliv so sol i go ostaviv da otstoi.Posle go zasekov malku go namackav so senf i lukce staviv.Go pokriv so folija i na tivko go staviv na pecenje.Posle nekoe vreme go staviv samo da se poprece.Mevceto bese superrrrrrrrr.Se topese.Na mm mu se dopadna mnoguuuuuuuu.user posted image user posted image user posted image tnx,tnx,tnx

_____________________________

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 37
   RE: да готвиме заедно
1.11.2012 9:03:39   
AnnaMolly RR
Јас свинското го печам цело парче. На пример кило ако земам цело го ставам, а ако е повеќе на два дела само исечено. Ставам малку вода, малку зејтин, го посолувам со вегета и правам џепчиња во месото и пикам парчиња лук внатре. Откако ќе се попече малку го полевам со пиво. Одвреме-навреме го превртувам месото и во текот на печењето едно 2-3 пати со пиво го полевам и е прсти да си излижеш user posted image

_____________________________

Live and let live

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 38
   RE: да готвиме заедно
1.11.2012 12:05:26   
Bilence2

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Јас свинското го печам цело парче. На пример кило ако земам цело го ставам, а ако е повеќе на два дела само исечено. Ставам малку вода, малку зејтин, го посолувам со вегета и правам џепчиња во месото и пикам парчиња лук внатре. Откако ќе се попече малку го полевам со пиво. Одвреме-навреме го превртувам месото и во текот на печењето едно 2-3 пати со пиво го полевам и е прсти да си излижеш user posted image

Jas vo dzepcinjata dodavam i slanina. No pocesto taka spikuvam govedsko a svinskoto mi e poubavo samo so sol, maslinivo maslo i grance ruzmarin peceno vo zatvoren ognootporen sad ili t.n. zadusheno na tivko. Koga podgotvuvam vaka svinsko za poveke luge go ostavam cela nok na tivko 120 stepeni do sabajle koga ja povishuvam temperaturata edno 10 min da se zapece malku. Mnogu e krevko taka za jadenje.

_____________________________

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 39
   RE: да готвиме заедно
1.11.2012 13:07:01   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: mosa

Jas ti kazuvam za PECENJE,ne przenje..Ke ti bide tvrdo ako go przis...
Jas minatiot pat iseckav parcinja,gi obariv a gi proprzuv so pecurki..
inaku za Pecenje mozes da go raseces samo so linii,da go posolis ( po zelba moze i senf da stavis ) namackaj go so maslo i butaj da se pece so folija ili kapak ako imas,na kraj otkri da se potpece i mh,mh ,mh..
Vo sabotata bev kaj majkami na rucek,imase zemeno svinska pleska i ja pecese vaka - TOP



Miana mnogu ti blagodaram za sovteot mesoto go ispekov so folija go pecev prethodno go posoliv so sol i go ostaviv da otstoi.Posle go zasekov malku go namackav so senf i lukce staviv.Go pokriv so folija i na tivko go staviv na pecenje.Posle nekoe vreme go staviv samo da se poprece.Mevceto bese superrrrrrrrr.Se topese.Na mm mu se dopadna mnoguuuuuuuu.user posted image user posted image user posted image tnx,tnx,tnx

Nema na sto srcka... Bas mi e milo sto ispadnalo ubavo user posted image
user posted image

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 40
   RE: да готвиме заедно
1.11.2012 20:04:13   
mosa
Nema na sto srcka... Bas mi e milo sto ispadnalo ubavo user posted image
user posted image


user posted image user posted image



_____________________________

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 41
   RE: да готвиме заедно
4.2.2013 14:20:06   
miana
за Мама Тоци

Земаш потребната количина месо ( за вас колку си ручате пример 1 кг. ) Најубаво додека е замрзнато да го изецкаш на кришки ( а и немора )
и да го посолиш пред пржење.
Во тавче ( како за печење ) ставаш масло и почнуваш да го пржиш месото ( јас говам во трудната тава од цептер и затоа во неа и пржам и печам )
Кога месото ке се пропржи,го вадиш од тавата..Во тавата со истиот зејтин од месото додаваш 1 тегла печурки ( без водата ) а претходно на страна во еден поголем сад мешаш - 1чаша бело вино,2 лажици брашно,1 лажица вегета ,две поголеми лажици сенф и сето тоа го мешаш да добиеш убава изедначена течност...Малку ги пропржуваш печурките,ама многу малку и ја додаваш оваа течност ..И така на оган со постојано мешање готвиш додека не се згусне убаво..( ако е ретко,ке си додадеш малце брашно а ако е густо ке си додадеш од водата од теглата со печурки ) Кога ке ја добиеш убавата посакувана густина - го вракаш месото во сосот и мешаш..Можете на рингла да го поварите и да го тргнете а можете и да ставите во рерна на 200 степени да се потпече малце- половина час во загреана рерна...
За пире.. - земаш посакувана количина на компир ( незнам колку луге ке јадете )
Ги лупиш и ги сечеш како за пржење- само малку по дебели..Ставаш да се варат..од како ке се сварат,ја истураш водата ( ги цедиш ) ставаш потребна количина сол ( нели тоа си е ствар на вкус ) и малце маргарин ( на пример две големи лажици маргарин ) Ова се го матиш со миксер.Кога компирите ке се соединат ,псотепено ставаш млеко од тетрапак и мешаш со миксерот..Млеко додаваш се додека не ја добиеш посакуваната густина на пирето..Можеш и да пробаш ако не е солено да си додадеш сол и пак да промешаш. Пријатен апетит!!!!

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 42
   RE: да готвиме заедно
4.2.2013 14:22:58   
miana
Си го прочитав и сватив дека ке ви биде густо...обавезно дотурете ја и водата од теглата со печурки,одкако ке почне да згуснува...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 43
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 13:51:14   
mama toci
Абе домакинки,бидна ли ручекот????
Не пишавте како ви испадна??? Успешно или...Вкусно ли беше???

Jas si go ostaviv mesoto da se odmrznuva a zenata sto mi ja cuva M da se napravi vredna,zemala samata go svarila i zaprzila bez da me prasa.Taka da naredna prilika...
Aj ve molam zeni nekoja da mi pomogne,da mi dade ideja,za rucek kako garnir ke svaram zlatna mesavina,ama ne sakam zrncata da se dvojat tuku onaka nekoe sosce da gi spojuva.Brasno li da zaprzam??

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 44
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 14:00:31   
acemace

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama toci

Абе домакинки,бидна ли ручекот????
Не пишавте како ви испадна??? Успешно или...Вкусно ли беше???

Jas si go ostaviv mesoto da se odmrznuva a zenata sto mi ja cuva M da se napravi vredna,zemala samata go svarila i zaprzila bez da me prasa.Taka da naredna prilika...
Aj ve molam zeni nekoja da mi pomogne,da mi dade ideja,za rucek kako garnir ke svaram zlatna mesavina,ama ne sakam zrncata da se dvojat tuku onaka nekoe sosce da gi spojuva.Brasno li da zaprzam??

Mozes da dodades neutralana hopla za gotvenje,zacin i gotovo

(Одговор на членот mama toci)
Непосредна врска до пораките: 45
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 14:28:39   
mama toci
Nikogas ne sum koristela neutralna pavlaka,toa samo taka se istura ili se zaprzuva na zejtin prethodno?Izvini,moze smesno e prasanjevo,ama stvarno poim nemam

(Одговор на членот acemace)
Непосредна врска до пораките: 46
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 14:39:33   
Pepelaska *
Само така мислам може да го истуриш, ама не сум сигурна јас сум употребила еднаш во печење.
А рецептов погоре на мианка за какво месо е?

_____________________________

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mama toci)
Непосредна врска до пораките: 47
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 14:44:38   
miana
Mojot receot moze i so svinsko i so pilesko i so kakvo sakate.
Jas do sega imam praveno i se pileski stekovi i so svinska krtina..Kako si sakate - taka..Sekako e ubavo i vkusno .Senf si e senf

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 48
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 22:11:15   
elenak

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Абе домакинки,бидна ли ручекот????
Не пишавте како ви испадна??? Успешно или...Вкусно ли беше???

Бидна и кај нас миана, екстра беше, нешто слично како селско ми излезе ама вкусно беше, виното убав вкус му дава. Абе кој ако не ти да спаси ситуацијаuser posted image Фала

_____________________________

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 49
   RE: да готвиме заедно
7.2.2013 22:52:15   
Bilence2
Jas slicno vaka pravam juneski snicli. Gi posoluvam so vegeta, gi mackwm so senf i taka da otstojat. Potoa gi przam vo expres lonec malku na maslo kolku da promenat boja, dodavam seckan kromid, pecurki svezi, lovorov list, nalevam voda kolku da gi pokrie i zatvaram lonecot. Pola saat se krcka i prefkusno meso so.sosce. Kako dopolnenie varam bel oriz (bez zacini i maslo) i samo isturam vrz orizot vo tanjir od mevceto.
Senfot na bilo koe meso mu dava mekost i poseben shmek.



ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Mojot receot moze i so svinsko i so pilesko i so kakvo sakate.
Jas do sega imam praveno i se pileski stekovi i so svinska krtina..Kako si sakate - taka..Sekako e ubavo i vkusno .Senf si e senf



_____________________________

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4   Следна страница >   >>
Оди на:






Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?