bozin -> RE: Вештачко оплодување - II дел (21.12.2010 9:31:26)
|
Dezdemona, mene na 03/12 mi pravea ET i do 07/12 jas stanuvav samo za do toalet, jadenje vo krevet, nozete podignati na visko (isto kako sto gi mestat po ET) i bidejki imav problem so stolicata, d-rkata mi preporaca prasok od tegavec (se prodava vo Zegin)jadev mnogu cveklo, suvi slivi i kivi, piev sok od portokal (seto ova pomagalo vo slucaj na zapek). Duri na 8/12 stanav i se istusirav i se do 11/12 stanuvav samo za jadenje i toalet, povtorno se iznalezav no ne so podignati noze, koski me bolea. Na rabota pocnav na 13/12, so normalni sekojdnevni aktivnosti, taka sto otsustvuvav edna nedela i so se vikendi lezenje mi se fati 9 dena. Smetam deka ako saka da se fati ke se fati, ako ne...kolku i da se lezi i da se vnimava i 3 embrioncinja da vratat, za dzabe e, ne bilo pisano. Jas iskreno i bev pesimistia, neli kazuvaat ne smees nikakvo napraganje na stomakot, duri ni smeenje, placenje, nervoza, seto toa sozdava grcevi vo matkata koi moze da go isfrlat embrionot. Jas na 5 den od ET imav eden neprijaten slucaj doma, se iznanervirav, se iznaplakav i sl. i iskreno ne ocekuvav deka ke zavrsi so pozitiven ishod, no ete...
|
|
|
|