neskrotliva -> RE: Криза во бракот/врската (15.7.2015 11:28:15)
|
Majki, zeni, soprugi...doagam prv pat na forumot, ne znam na komu da mu se obratam i od kogo da pobaram prijatelski sovet, a pritoa da ne bidam ozboruvana, zatoa i vaka anonimno sakam da ve prasam vas. Imam golem problem i maka, duri vo momentov si placam i si pisuvam. Jas sum pred se majka na dve decinja mali, vozrast od 3 i 5 godini vo brak. Do pred brak bev mnogu resitelna, hrabra, polna so samodoverba, no potpadnav vo racete na tezok manipulant koj iskreno go sakav i se omaziv za nego, nepoznavajki deka covek moze tolku da bide licemeren. Veke 5 godini se boram so ovoj brak i poveke nemam sila. Se umoriv od zivotot. Sama gi cuvam decata, sama gi rastam i vospituvam, prvite godini i on bil tuka cat pat, a vo posledno vreme voopsto ne e pristuten vo domot. Ne razgovarame voopsto, nemame doverba eden vo drug, intima da ne spomnam, ne znam sto e toa, sloga nikakva...On e toj sto se znae, jas ako kazam moe mislenje, togas sum problematicna osoba, sto nikoj dosega me nema taka doziveano, sum bila najnasmeana i najpozitivna, ne velam deka sum sovrsena, daleku od toa, no ne sum dvolicna kako nego i ironicna. Da ne dolzam, veke dolgo vreme se mislam za razvod, bidejki veke nemozam da izdrzam da sedam doma i da cuvam samo deca, trcam na rabota, nosam po gradinki, zemam, ruceci, cistenje, bukvalno konj. Veke opadnav i psihicki, fizicki i zdrastveno...gi sakam premnogu decata, no i veke na niv se isturam od bes, pa ke se izvinam, zasto ke puknam. Sekoj saka ljubov, vnimanie, griza,razgovor...a jas so mali deca veke poluduvam, samo trcaat se tepaat...Kako da se resam za razvod i da soberam hrabrost, zasto strav mi e da mu go soopstam toa, odma pocnuvam da se gusam, zasto so nego nema muabet, odma ke pocne da me napaga, odma vina prefrla na mene - jas sum go unistila semejstvoto i se, mi go ispra mozokot ovie godini...Se plasam kako ke bide ponatamu, kako ke se boram za tie deca, kako ke im objasnam se, iako golemata veke pati mnogu i revolt ima vo nea, se plasam dali ke pravi problemi za decata. Inaku e tezok mamin sluga, mama mu e broj 1, i ako jas kazam nesto, odma sum bila nezdrava i pravam problemi. Mama gleda da ja izraduva, a se sto pravel za decata bilo periodicno i toa a izleze da gi proseta decata, odma so mama...sam nikako. Ednno vreme i go perea mozokot deka sum bila nasilna majka, sum tepala deca, sum maltertirala, i edvaj si ja povrativ kerkata od tie muabeti. Koga kazav zasto i se zbori toa, se vozvrati pa ti prva pocna, a jas bas nisto ne sum spomnala. Ve molam ocajno za pomos, vaka referati ke vi napisam.
|
|
|
|