marchi -> RE: Затнато носе (20.1.2016 22:03:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin Еве вака стручно, многу лоша практика е растварањето на капсули или ампули антибиотик во физиолошки раствор, на едно предавање имав прилика да слушнам, доколку сето тоа имало ефект и било корисно, досега некоја фармацевтска компанија би направила готов таков прозвод и би правела пари со него. Тоа е една лоша практика на лекарите. Ефектот кој се појавува како позитивен од употреба на вакви препарати е самата промивка со растворот, антибиотикот тука нема ефект, го губи така растворен. Капките како форма, некаде веќе се исклучуваат од употреба, затоа што тешко е дозирањето, особено кај новороденче каде самата алвеола е помала од самата капка, па со аспирација на истата може да дојде до полнење на алвеолите со течност. Сегашните спрејчиња како форма се идеални, имаат точно определен систем за дозирање, механизам кој не овозможува контаминација на препаратот, притисокот е регулиран за да може да се користи од сам почеток. Така да слободно гњавете по аптеките, прашувајте за најкорисниот ефект, го имате вие тоа право па макар и да не купите ништо. neurotoxin postov me zamisli,i jas ucev medicina vo sredno ama toa bese od 2008 do 2008 god a sega literaturata i praktikata se menuvaat . se sekjavam n ie koga bevme mali sekogas koga ke ni stavaa kapki po nekoja ni odese vo grlo i ja goltnuvavme a neoi se zadrzuvaat vo sinusite i bas zatoa ne sakavme kpki,gorecele a sega so sprejcinjava mislam e poprakticno i bas se slozuvam so vaseto mislenje. vo vrska so rastvoranjeto na ampuli ili antibiotski orasok ne sum bas mnogu upatena i toa 2 pati ni se sluci da upotrebuvame.ama sepak sum za soleniot rastvor kako preventiva kako procistuvanje ...
|
|
|
|