RE: страшно (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

AnnaMolly RR -> RE: страшно (18.5.2012 14:30:06)

Трогателна приказна: Извадете го моето срце, дајте ѝ го на сестра ми

15-месечно девојче доживеало инфаркт кога имало само три месеци, известува српски Курир. За да преживее мора да оди на трансплантација. Срцето, за кое што родителите немаат пари, сака да го донира седумгодишниот брат Драган.

-Знам дека немаме пари, а не сакам таа да умре поради тоа. Тато, носи ме во болницата, кажи им нека ми го извадат срцето и нека ѝ го дадат на сестра ми.

Така зборува седумгодишниот Драган, чија родена сестра, Љубица Адамиќ, бебе од 15 месеци, чека за трансплантација на срце во една болница во Австрија. Љубица доживеала инфаркт кога имала само три месеци. Докторите со помош на натчовечки напори успеале да ја вратат во живот.

-Почна да се гуши и да се грчи. Почувствував како почнува да умира. Ме гледаше со очињата како да се поздравуваше со мене, а не знаеше ништо да ми каже. Душата ме боли за неа, но не можам да ѝ помогнам. Ја носев на лекар, трчав како да ме брка ѓаволот. Докторите рекоа дека имала инфаркт, дека срцевиот мускул ѝ слабее и дека боледува од кардиомиопатија, раскажува таткото на пет деца, Шиме Адамиќ.

Ова мало бебеце има срце кое е трипати поголемо од што треба да биде и старо е како на човек од 70 години.

За да преживее, на Љубица мора да ѝ се пресади срце во една болница во Австрија. Сите генетски анализи се направени, а кога ќе се најде донатор, може и да ја оперираат. Сето тоа чини 120.000 евра.

-Едвај чекам да ми се јават и да ми ја спасат ќерката, а истовремено и се плашам. Многу сум вознемирен зашто без пари нема да ја оперираат. Честопати слушаме вакви приказни и мислиме дека се случуваат само на другите, но кога ова ме снајде и мене, не знаев каде се наоѓам. Сите сме изгубени, не знаеме што да правиме. Најтешко ми е поради другите деца. Сите четворица се постојано околу неа, би го дале животот за таа да биде здрава. Душата ме боли кога гледам колку се грижат и се плашат за својата сестра, раскажува несреќниот татко Шиме.

-Не знам што друго можам да направам, освен да молам. Дури и да продадам се` што имаме, нема да ги соберам парите, тоа се премногу пари. Немоќен сум и очаен, но морам да си го спасам детето како знам и умеам, одлучно раскажува таткото Шиме.

Ikana -> RE: страшно (18.5.2012 14:38:20)

Ох срце мило, ангел најубав.....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Исто и за Лиличка, мноооогу ми е жал, свашта вози по улициве, тотално неписмени возачи, да ти е страв во кола да седнеш....за такви треба затвор!!! Битно сте добри, ама стресот си го направил своето[sm=smiley19.gif]

Pepelaska * -> RE: страшно (18.5.2012 17:35:03)

http://press24.mk/story/svet/region/uzhas-majka-so-nozh-si-go-zaklala-3-godishnoto-dete

lilicka -> RE: страшно (19.5.2012 15:45:30)

Мили Рр-ки.....страшно сум разочарана од оваа наша глупава државичка од оваа корумпирана власт......ете поминаа неколку дена од с.несреќа физички сме ок но психички незнам трауми до немај каде од што попрво....замислете идиотот што не удри со врски го сменил записникот во Мвр[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]...ми оди да полудам мртов пијан беше труеше на ракија кога искочи од кола а сега глуми дека има скршен колк и ребра и пукнат нос згора на се ние сме виновни за што??Зошто возевме по главна улица и одевме да си го носиме детето со 39Т на лекар немормален пазете изјава детето беше напред и му сметаше на возачот!
Каде е човечностаа???Што ли им е на луѓевоо имаат ли совест тој идиот ќеми го убиеше детето,детето што со години се молев и го чекав да ми се роди[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Накрај се констатира дека дебилов ја наместил собраќајката ради осигурувањето негово[sm=hudicek1.gif]
Ми се рика од бесссс[sm=hudicek1.gif]

Џесика -> RE: страшно (19.5.2012 16:30:21)

Е за ова се оди и на ТВ, ме фати таков гнев мене, а можам да замислам тебе како ти е Лиличка... ако детето не сте го држеле напред тогаш имаш полно право да бараш и комисии и не ти знам какви увиди... ама ако малото било напред со вас, уште бетер казна ќе ви закачи...а дали дуваа мт и тој човекот??? Ако ве набедил дека е ваша кривица, а тој бил виновникот, мамицата да му ја зае*ете... се напнав!!! Срамота!!!

Yummy Mammy -> RE: страшно (19.5.2012 20:59:07)

Lilicka koga dosla policija na uvid, napravila zapisnik sigurno koj treba da se potpise i od dvete strani. Dali vie go procitavte zapisnikot, dali go potpisavte i dali imate kopija od nego doma? (Ova e standardna postapka!) Malku mi e neverojatno deka otkoga ke se zavrsi uvidot, zapisnikot moze da se promeni (eve da receme deka moze, zasto vo ovaa drzava se e mozno, pretpostavuvam covekot sakal da dobie nesto od osiguranjeto i da izbegne krivicna odgovornost). Sepak, zapisnik od uvidot treba da imate i toj e relevanten pred sud i pred osiguritlnata kompanija.
I btw, mozete da se povikate do vnAtresna kontrola na mvr, i tocno po den i cas ke najdete koi policajci bile na dolznost na toj reon i veruvam ke se sredat rabotite. Sega vo mvr e strasno strogo (ne deka ne se pravat malverzacii, iskriveniot um sekogas ke si go najde patot).
Ova se razbira ako vie ste bile vo pravo. A ako ste vozele dete napred i ste brzale kako muvi bez glavi, togas za zal ne vi pomaga toa sto deteto imalo 39T.

lilicka -> RE: страшно (19.5.2012 22:09:11)

Значи татко ми не возеше човек од 65години и возеше 30-40 не брзавме пошто тогаш истураше дожд а јас и детето седевме позади сувозачкото седиште моја грешка е што не ја ставив во седиштее[sm=smiley13.gif]
Самиот судар се случи во 16часот а увиѓајаната дошла после 2 часа и се сомневаме дека типов по што како што тврди татко ми цело време зборел на тел си бркнал некоја врска а башка муабет на лице место изиравал лудак...двајцата дувале ама посебно е сега грешка на татко ми е што не видел колку има тој само полицаецот кажал нема ништо демек 00 жими мајка [sm=hudicek1.gif] ние бевме на главна улица а тој искачаше од еден паркинг улетан е пропуст на сето ова е татко ми од збунка нема фотокопир од записникот........секако одиме на суд само што нервозите се големи за се во Мвр треба да се брка врски и за мала информација викаат строго било ама зависи за кого како[sm=hudicek1.gif].....жал ми е за татко ми човекот има доживеано 2 мозочни удара ова му беше капак[sm=smiley19.gif]
Од понеделник ќе видиме што понатаму....

Tanjat7880 -> RE: страшно (19.5.2012 22:10:18)

Off Lilicka,navistina mi e zal za nemiliot nastan no shtimanje na zapisnici imalo i ke ima,i mm imashe teshka soobrakjajka od koja 6meseci beshe nepokreten,go udrija na raskrsnica direktno,brzal tipot i pominal so nad 80 km\h i zapisnikot beshe vo negova korist,koga podnesovme prigovor togash izleze deka ne e taka kako po zapisnikot ama zamisli kaj mm najdoa minimalen procent na alkohol a kaj drugiot NE i pak vinata beshe na mm,no Gospod gleda,zabavuva ama ne zaborava,reci si deka ste imale srekja i se pominalo super ako ne ste povredeni a na vinovnicite gospod im vrakja koga drugi za niv stradaat

Yummy Mammy -> RE: страшно (19.5.2012 22:23:16)

Bas mi e zal lilicka, ama ne krevajte race, i jas sum od onie sto veruvaat deka koga togas vistinata sekogas isplivuva na povrsina. Ednostavno vo toj moment vie ste imale pomalku sreka otkolku toj covek. No, ako nisto drugo, zalete se, i podnesete prigovor i do vnatresna kontrola i ponatamu na sud terajte se po red.
Bas mi e zal za pretrpeniot stres. So lesno...

suzeto -> RE: страшно (19.5.2012 22:34:28)

lilicka bas mi e zal za vasiot stres .......sujcur sto e sve vo red fizicki ....... i psihickiot stres e mnogu strasen no sepak sujcur kaj sto sve ok site...........pozdrav i vi posakuvam da uspeete vo borbata za pravda......

sin mi se plasi ako e sam i sekogas koga sme nekade vo guzva toj zabeguva niz guzvata jas stalno go pratam .......bevme ednas vo crkva i imase mnogu guzva toj se izgubi vo igra so decata od drugarite i mnogu placese sreka go nasle decata od drugarite nasi... od togas oko ne trgam od nego stom sme vo guzva.......primetuvam deka ne ne gleda kade sme i odma vikam po nego dodeka ne se isplasil.......

elenak -> RE: страшно (22.5.2012 21:53:28)

Ова што го слушнав денеска ме извади од кожа. Тримесечно бебенце е во кома откако доживеало мозочно крварење поради вакцинирање додека имало температура [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Дури ни докторите не веруваат во неговото опоравување[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Па до кога бе ќе уништува животи овој несоодветен медицински персонал? Срамота и греота!!!Имено дотичната г-ѓа која го боцнала бебето е сопруга на човек на функција и вработена по партиска линија, па сигурна сум дека работава ќе се заташка. Многу сум изреволтирана, имам 5 месечна ќерка и се ежам додека го пишувам ова. Како им е на тие родители? И да ја убијат џабе е...

Yummy Mammy -> RE: страшно (22.5.2012 23:29:33)

Ova kaj nas se slucilo?! Kade?
Jas denes trebase da ja nosam malata na vakcina ama ne ja odnesov od pusti strav posto otkoga e rodena e bolna, Zatnata i redovno taka mi ja vakciniraat. A baska sestra i imase sipanici pa iako e veke kasno ke pocekam uste nekoja nedela da ne izvadi ova malovo.
Ova e stvarno strasno!

Luci -> RE: страшно (23.5.2012 8:52:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Ова што го слушнав денеска ме извади од кожа. Тримесечно бебенце е во кома откако доживеало мозочно крварење поради вакцинирање додека имало температура [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Дури ни докторите не веруваат во неговото опоравување[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Па до кога бе ќе уништува животи овој несоодветен медицински персонал? Срамота и греота!!!Имено дотичната г-ѓа која го боцнала бебето е сопруга на човек на функција и вработена по партиска линија, па сигурна сум дека работава ќе се заташка. Многу сум изреволтирана, имам 5 месечна ќерка и се ежам додека го пишувам ова. Како им е на тие родители? И да ја убијат џабе е...

Каде е ова Еленак? Во која амбуланта се случило?

Maca25 -> RE: страшно (23.5.2012 9:14:55)

Добро бе, до кога вакви работи кај нас!!!! дај кажете каде се десило ова, па никогаш дете да не однесеме таму!!

Mihaela 2010 -> RE: страшно (23.5.2012 9:21:07)

Добро бе, до кога вакви работи кај нас!!!! дај кажете каде се десило ова, па никогаш дете да не однесеме таму!!

Abe ne daj boze segde moze da se sluci,nego ja neznam koj nepismen dokrot vakciniral dete so temperatura

Annet -> RE: страшно (23.5.2012 9:31:08)

leele dusice se naeziv ,lele taa sto vikas po partiska linija ke izvlece glava ama ova malovo sonce ,uff.iskreno i vo nasata ustanova za imunizacija ne pregleduvaat kojznae kako,kolku pati so bolno dete sum odela da im dokazam deka e bolna da ne ja vakciniraat inaku muslat deka lazes be.ufffffffffffffffffffff greota, da se spasi dusickata mala

Beatris -> RE: страшно (23.5.2012 9:38:37)

Сирото детенце, вчера прочитав од моб и ептен се наку[sm=smiley35.gif]ив. Тешко родителите! Таа докторка треба у затвор директ да ја пикнат, и да има забрана за вршење професија! Цела држава неписмени доктори, од здраво право инвалид ќе ти направат не дај боже. А се знае преглед пред вакцина каков е, диши диши и терај, ајде, боцкај! Јас пред секоја вакцина идам на контрола кај матичниот, он да ја види, крвна слика обавезно, па после тоа у Млин Балкан. Инаку ако се ослониме на тие... тешко нас!

dostickage -> RE: страшно (23.5.2012 11:43:58)

Лекарите му ја искорнале главата на бебето за време на породувањето?!

Бебето било исклучително крупно, тежело околу шест килограми, а трудницата, како што изјавила подоцна, била на маки бидејќи се породувала со часови а бебето не излегувало надвор

[image]http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/8FD2897753421E46A5E9DBD579BC2819.jpg[/image]Во текот на породувањето во едно гратче во северозападен Бразил тамошните гинеколози му ја откинале главата на бебето. Локалните медиуми јавуваат дека лекарите обезглавеното тело го извадиле од мајчината утроба со царски рез, објави британскиот таблоид "Дејли мејл". Дваесет и двегодишната Алсилена Виера Мореира е примена во болницата минатиот понеделник кога и пукнал водењакот, а таа вечер требало да роди четврто дете - син. Бебето било исклучително крупно, тежело околу шест килограми, а трудницата, како што изјавила подоцна, била на маки бидејќи се породувала со часови, а бебето не излегувало надвор. Акушерите и го притискале стомакот, трпела ужасни болки, а во еден момент слушнала како нешто да пукнало. Слушнала како еден лекар му зборува на друг "дали си полудел" по што настанала голема мешаница во која итно трудницата била пренесена во салата за царски рез. Кутрата жена ниеден момент не можела да претпостави што се случува додека лекарите останале неми на секое нејзино прашање. Бебето е погребано три дена подоцна, а мајката и целото семејство се во шок. Лекарите тврдат дека трудницата е примена во болница со мртво дете, а таа тврдела дека до доаѓањето во болницата ги чувствувала движењата на бебето.

KRETENI!!!OVA DEFINITVNO MNOGU ME POTRESE OD SABAJLE[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

elenak -> RE: страшно (23.5.2012 12:02:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Ова што го слушнав денеска ме извади од кожа. Тримесечно бебенце е во кома откако доживеало мозочно крварење поради вакцинирање додека имало температура user posted image Дури ни докторите не веруваат во неговото опоравувањеuser posted image

Каде е ова Еленак? Во која амбуланта се случило?

Во Здравствениот дом во Валандово. Може да биде секаде, затоа мајки внимавајте! Веќе ни на доктори да не можеш да веруваш, а ним им го предаваме животот, нашиот и нашите најмили, страшно...

AnnaMolly RR -> RE: страшно (23.5.2012 12:52:23)

Страшна трагедија се случи во Италија откако 41-годишник се расправал со својата сопруга.

Четириесет и едно годишниот Марко Турини останал без работа пред повеќе од една година, по што станал многу депресивен во борбата за нова работа.

Финансиските проблеми биле причина за кавгата меѓу него и сопругата Елена вчера утрото, по која Марко направил шокантен потег – ги убил своите деца.

-Мажот во раце ја земал едногодишната ќерка, отишол до прозорецот и го отворил. Неговата сопруга мислела дека само сакал да ја заплаши пa му рекла дека му успеало и дека сега може да го спушти детето. Но, Марко сепак девојчето го фрлил низ прозорецот од шестиот кат. Тука не застанал. Го земал 4-годишниот син и него го фрлил исто така низ прозорецот, пишува Дејли Меил.

Сопругата во шок веднаш се симнала пред зградата, а по неа тргнал и Марко. Бидејќи неможел да ја стигне тој го отворил прозорецот во ходникот од зградата и скокнал. Паднал врз паркиран автомобил и починал на лице место.

Двете деца иако на почетокот давале знаци на живот, во болница им подлегнале на повредите.

извор: Курир.мк

Mihaela 2010 -> RE: страшно (23.5.2012 12:57:59)

Lele majko......abe nemam zborovi znaci,idiot,moron.....psihopat,pa sto mu se krivi decava bre,ajjjj srcinja...

Abe zeni daj te nekoi poveseli temi,denes zateravte so strasni raboti,ajde utre ne se raboti ,koj znae nekoj vic da kaze

Calypso -> RE: страшно (23.5.2012 12:59:18)

Не можам ни да ја отворам темава... многу страшни работи се случуваат... добро, во какво време живееме?[sm=zmeden.gif]

Лиличка, знам како ти е, се молам и се надевам дека исходот од случајот ќе биде на ваша страна. И ние моментално поминуваме низ сличен проблем, за кој не ни знаевме дека се случил... ама ќе се потрудиме да го решиме со сите можни средства...

А ова со вакциниве... немам зборови... Бог да чува од полуписмени и приучени луѓе...

Beatris -> RE: страшно (23.5.2012 13:43:03)

Луѓе дајде да ја затвориме темава. Ама сериозно. Не можам да читам веќе вакви грозотии, па добро бре што луѓе се луѓево[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Достич, ептен ме потресе ова твоево, на тие на еден по еден глава би им скинала, е[sm=smiley35.gif]ате дебилите!!!

За тој па психото од маж не знам што да кажам, читам и не ми се верува, се испотресов

Yummy Mammy -> RE: страшно (23.5.2012 14:01:30)

Ova veke ne se raboti sto normalniot razum moze da gi podnese. Me plasi toa kako lugeto se seknuvaat, da ti e strav decata da gi ostavis so najbliskite zasto nikogas ne znaes dali ke im se otkaci nekoja zicka. Poslednive denovi non stop ima slucai na roditeli koi posegnale po svoite deca - koja e taa sila?! koja e taa emocija?! ili ne-emocija e?! prazno...

kapina -> RE: страшно (28.5.2012 6:06:01)

vo vrska so vakcinite sakam da kazam oti na internet mozete da procitate sto sodrzat tie ke bidete zgrozeni jas slucajno ednas pominuvajki pokraj bolnicata bidejki ziveam blisko do nea slusnav kako edna doktorka koja stava vakcini kako kazuva na edna nejzina koleska vika jas znaejki go sostavot na vakcinite nikogas  ne bi go vakcinirala svoeto dete eden moj bratuced koj e okolu 5 godinki  veke cela godina kazi reci e vo koma poradi vakcina toa me natera malku da prebaram na internet i sto ke vidam uzas bev zgrozena 

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>