teona -> RE: Полицистични јајници (30.1.2010 1:09:02)
|
mi kasnese 3 meseci mislam i posle se obrativ na ginekolog odma pa pijav diane 3 meseci tolku trebalo najmalku da se pijat za da se namali testosteronot i so niv dobivav redovno ama posle pak mi kasnese 2 mes. i posle gi prekinav diane oti sakam da zabremenam i pocnavme so klomifen. ne sakav jas prirodno oti znaev deka samo vreme ke gubam. poznavam sto imaat zabremeneto so pcos i to mnogu bas i doctorot toa mi rece deka sekoja vtora ima pcos. a za caojt go kupiv na pazar vo bt a mislam deka i skopje go ima na bit pazar samo pazi pri izborot oti ima poveke vidovi. latinskoto ima e marrubium vulgare . i znam deka mnogu gorcela ili ocajnica. eve ke ti pratam sto pisuva za nejze Lekovito delovanje: ocajnica ili tetrljan jedna je od prvorazrednih lekovitih biljaka za lecenje plucnih bolesti, stanja nakon gripe, pocetnog stadijuma tuberkuloze i groznicavih stanja. Uspešno se koristi u lecenju bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca, žutice i ženskih bolesti. Takodje od davnina koristi za neplodnost kod zena ...kako samo ime kaze Ocajnica ..za zene koje zele da postanu majke , ova biljka moze da pomogne. Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , lekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj, koji kako "narodni recept" savetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni.
|
|
|
|