mommy_angels RR -> RE: Полицистични јајници (17.2.2014 22:56:40)
|
Јас незнам дали да кажам дека бев на некој режим на исхрана,едноставно тогаш така се чувствував и таа храна ми одговараше.Најважно,леб,бели пецива,пици тестенини ,ништо од тоа воопшто не јадев.Ниту пак благо.Дневните потреби за шеќер ги задоволував со овошје и тоа до првата половина на денот,навечер не јадев.За појадок обично беше овошје,за ручек што ќе зготвев,значи не е важно ,компир,месо ориз ,манџи,буквално се,само без леб и со многу салати.Вечерата најчесто беше свеж зеленчук или салата,со сите зачини и најчесто тоа беше шопска салата,со сиренце нормално.Количината никогаш не ми беше важна,јадев дури сакав [sm=smiley1.gif]. Ова можам да кажам дека е некој режим на исхрана на дијабетичари(знам зашто ги имам во фамилија) и затоа и погоре ви реков,не за џабе се прават тие испитувања на Ендокринологија и тие диети се даваат за синдромот на ПЦОС.Кај мене исхраната и тоа како влијаеше на циклусот,а и на телесната тежина. Во право си Квиско ,кога повеќе проблеми се измешани,е уште потешко,ама наше е да ги елиминираме еден по еден.Резултатите се неизбежни [sm=smiley2.gif] И уште нешто,ова е еден вид здрава исхрана,а физичката активност е уште еден дел од мозаикот кој придонесува за уште подобри резултати.Барем ова е моето искуство,не викам дека е чудотворно,ама ете мене ми помогна.
|
|
|
|