LoveableMe RR -> RE: Полицистични јајници (21.12.2014 20:32:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1 Vera nadez ljubov пиеш ли метформин за полицистичните јајници? Правени ли ти се инсулин и скриен шеќер како битни испитувања за пцос? И немаат врска јајниците со отфрлањето на ембрионот. Тие може да прават проблем во смисол да не реагираш добро на стимулации, да немаш квалитетрни јајце клетки а не за задршка на плодот. И ако имаш септум ( така те сфатив од читањето) обавезно да го вадиш, не знам како до сега не ти го извадиле, се разбира дека смета тој во износувањето на плодот. ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov da pijam metformin od 850 mg 2 pati na den od septemvri i petanovski mi rece teraj dodeka ne mi kaze toj da gi prekinam a citam od pogornite objali nekoja rr gi pijela do 3 mesec od bremenost.a tie ispituvanja me prati petanovski vo hemo lab kaj prof .koco i toa i vitam.d3 i anti tela se mi ispitaja i za moite jajnici policisticni mi rekoja najdobra opcija metformin a petanovski mi rece imam klasicni policisticni jajnici.a toa za septumot petanovski mi pravese histeroskopija samo kako do sega 1o godini ni vo sistina ni vo plodnost ne go vidoa .taka mi rekoja vo sistina zadi policisticnite jajnici i debelinata ne se zadrzuval embrionot ИЗВОРНА ПОРАКА: bebbus nadez vera ljubov ako mozes da mi kazes kakva dieta drzese edna bratucetka ima policisticni jajnici pa i na nea i rekoja deka treba da oslabni ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov bebbus ovaa dieta mi ja preporaca prof.koco od hemo lab kaj sto me prati petanovski gazirani s okovi ne i gusti nikakvi se toa sodrzi secer moze prirodni od sokovnik voglavno voda i ja letoto piev kozjo mleko jogust urda i toj mi rece privilegija e da se konzumiraa kozji proizvodi ama sega nema mleko zdravje na prolet i kupuvam mleko alpsko so 0,5 masnotii i jogurt balans banana i kompir ne nikako blago ne seceri da se vnesuvaa samo preku ovosje,zelencuk kolku sakas i sto sakas riba 2 pati nedelno belo meso pilesko ili misirka 1 nedelno gotvam so maslinovo masloleb 1 do 2 kriski crn leb na den sega vece 2 meseci ni leb ne jadam se naviknav semenke,soncogled bademi orevi fstaci predhodno 90 kg so visok krven pritisok pokaceni masnotii pocnav letoska i tableti za pritisok i masnotii za pijam 1 mesec i se otkazav pocnav so dieta posle 4 meseci 72 kg i vrednostite vo normala.inace ova se vika mediteranski nacin na ishrana go ima i na internet pisi mediteranski nacin na ishrana piramida i izleguvaa piramidi toa sto e najdolu se jade sekoj den toa pogore 2 pati ili dnas pisuva na angliski ce se snajdes se nadevam pomognav ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1 Veranadez ljubov а ти го имаат ли испитано инсулинот колкав ти беше? Мене ми дадоа и спиронолактон рекоа дека заедно со метформинот имаат многу поволно дејство на јајниците. Јас отсекогаш сум имала вакви јајници проблеми со мензис и сл. ама никад не сум била со покачена телесна тежина, ама откако почмав со метформинот ослабев ептен, сега сум сучка ми се чини, ама фала на богу мензисот ми е редовен. Како и да е јас сеуште стојам на тоа дека пцос немаат врска со биохемиските бремености, има нешто друго позади тоа, не се разбирам многу ама сметам треба да направиш некои генетски имунолошки испитувања. Побарај низ темиве има пишувано за нив. А кај кој доктор идеше во Систина? И да те прашам што се тоа мачкини очи? И дали ти предложиле дрилинг на јајниците? (лапароскопија) за да бидат послободни од таа дебела кора што ја има пцос и да реагираат повеке на стимулациите?
|
|
|
|