|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
19.4.2011 12:52:28   
penelopa
Ќе стигне сонцето за некој ден...еве кај нас е 20 степениuser posted image ...што викате на ова user posted image или ова user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1051
19.4.2011 15:14:52   
Martins mom
Девојки, од утре почнувам на работаuser posted image user posted image Не знам дал да плачам или да се смеам...Имав изгубено надеж, воопшто не се надевав дека ќе се вработам, ама ете одеднаш излезе среќичка...ми се плаче...од детето се немам оделено ни минутка (освен коа бев на РР дружбата де), се’ уште цица 4-5 пати во 24 часа...оффф, на баба му не ми се остава, мм ќе биде дома неколку дена дури да ја уклопи мајка му со Мартин...
Работата е во смени, абе не знам...

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 1052
19.4.2011 15:57:20   
zapce
Мартинс мам, ајде нека ти е честито и со среќаuser posted image , од искуство знам дека разделбата со најмилото најмогу боли кога тргнуваш на работа, таа болка и страв за детето што ке се случува со него не се опишуваuser posted image . Ама некогаш мораме да тргнеме на работа па и да ги оддвоиме нашите деца од нас, да ги пуштиме и да им покажеме дека во живототот има и дрги личности освен мајката. А верувам дека и на тебе добро ке ти дојде да излезеш малку од дома.
Па ајде ке имаме чстевка од првата плата.user posted image

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1053
19.4.2011 16:20:48   
Martins mom
Се’ до денес и јас мислев колку би ми било подобро да одам на работа, да бидам со луѓе, да разменам средина, ама сега сфатив и дека не сум ја сакала таа промена толку многуuser posted image Сама знам кооолку е тешко на денешно време да најдеш работа и мислам дека оваа прилика не се испушта, секој денар плус е добредојден во ова кризно (не)време, а од друга страна свеки не е стабилен човек за да и’ оставиш дете...Тоа е, ама ќе видиме, може и во градинка ќе го запишеме ако не се снајде најдоброuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 1054
19.4.2011 16:29:56   
arh_diz
So sreka nova rabota Martin mam ke se snajde Martin na pocetokot moze ke mu bide tesko ama posle ke navikne.I ti ke izlezes malku od doma a i toj ke si stekne nekoi dobri naviki

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1055
19.4.2011 17:12:23   
Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Се’ до денес и јас мислев колку би ми било подобро да одам на работа, да бидам со луѓе, да разменам средина, ама сега сфатив и дека не сум ја сакала таа промена толку многуuser posted image Сама знам кооолку е тешко на денешно време да најдеш работа и мислам дека оваа прилика не се испушта, секој денар плус е добредојден во ова кризно (не)време, а од друга страна свеки не е стабилен човек за да и’ оставиш дете...Тоа е, ама ќе видиме, може и во градинка ќе го запишеме ако не се снајде најдоброuser posted image user posted image user posted image

Кој бе нема да се снајде? Кога те нема тебе, и те како ќе се снајде.... ќе мора user posted image   е сеа малку држ-не дај ќе има, како и да е честитки за работата, и супер да си се вклопиш... user posted image user posted image user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 1056
19.4.2011 17:25:20   
Slagjana
Со среќа нека ти е работата Мартинс мам. Се сеќавам дека ти посакав вработување кога ти го честитав роденденот и гледаш се оствари. А за чување ќе се снајде свекрва ти и без тебе. Плус ќе се фали по комшиите дека ти го чува user posted image . Ако не оди има и градинки.

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 1057
19.4.2011 18:51:20   
Pepelaska *
Со среќа нека ти е работата Мартинс мам, работа по смени не е лесна морам да ти кажам, ама ќе се снајдете голем е Мартин пак ќе си со него ајде, само со лесно што би рекле
дечки јас мислам дека ќе умрам денес ми е најгрд ден во животот, срам ми е да кажам Мартин ми падна од кревет, абе до него бев глупава една имав една другарка на гости си пиевме кафе а тој си играше , само што се свртев кон неа се преврте и долу, му потече крв од носето сосем малку и брзо се смири , јас испаничена на болница одма, докторот ми кажа дека ако не е поспан ако не повраќа во млаз, не му е ништо дека сите деца паѓале, дека не беше од високо едно 2 и пол педи , да му дадав витамин ц , да мирува два дена и да не го вадам на сонце два дена, ќе си умрам не можам да се соземам како можеше мислев мене никогаш нема да ми се случи секунда беше а до него бев ај да го оставев сам, не можам да се утешамuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 1058
19.4.2011 18:56:51   
mamamoni
со среќа работата Мартинс мам и многу успех,user posted image user posted image user posted image и мене ми се стега душава само што ќе помислам колку брзо ми поминува времево ама тоа е мора, ќе се снајдат тие и без тебе

Daughters are another version of yourself, but only better !

Непосредна врска до пораките: 1059
19.4.2011 19:22:19   
Natuska85
мартинс мам ајде со среќа нека е,убаво да ти е на работа а Мартин ќе се снајде сигурно со тек на време ќе се научите.Пепелашка немој да се секираш штом така ти кажал докторот се е во ред сигурно,како викаат старите така растат децатаuser posted image .

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1060
19.4.2011 20:17:18   
Slagjana
Пепелашка навикни се на паѓања. Нам прв пат ни се стркала од кревет на 5 и пол месеци. Тогаш многу се исплашив. Сега веќе сум навикната. Додека да почни стабилно да оди само плачки има.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1061
19.4.2011 20:44:35   
mama26
martins mom so sreka na rabota i od mene,,iako ne sum bas srekna jas licno koga se dvoi majka od dete,[ ne mi se luti vaka ] no toa ti e,koga ne se izdrzuva so edna plata ke se dvoime od deca uste pred godina,,sramotauser posted image
u sekoj slucaj edna smena e,,ne si celden i ke imas sepak vreme da se guskate i da go izgnjavis maliot dodeka e maluser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1062
19.4.2011 20:50:18   
ikki
martins mum ajde so sreka rabotatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1063
19.4.2011 21:29:08   
Viktori
дечки јас мислам дека ќе умрам денес ми е најгрд ден во животот, срам ми е да кажам Мартин ми падна од кревет,

Пепелашка, ништо не е, не е секирај! Самоз начи дека твоето сонце расте и се развива нормално!
Инаку најчесто првите деца секогаш паѓаат! Најчесто затоа што мислиме дека се мали сеуште, а тие на големо прават акробации ако ги оставиме user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 1064
19.4.2011 22:20:24   
Pepelaska *
 е тоа де , баш вчера и викав на матичната дека е мрзливко дека ретко се превртува, а таа само ми рече стави го на земја и ќе се врти колку сака, барем да ја послушав, сега се потсмирив малку , мислам ништо не му е пошто беше весел како ништо да не било си заспа во нормаллното време ама прво паѓање му беше па се испотресов многу

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1065
19.4.2011 22:20:46   
Tanjat7880
Dobro vecer devojki,gledam samo fini raboti se slucucaat tuka,Martins mum so sreka neka ti e rabotata,tolku da te zadovoluva shto penzija ti posakuvam da si ostvarish na toa rabotno mesto,Pepelashka ti svati deka veke imash moken sin koj tek ke pravi razni cuda,sega od krevet,pa lulashki i lizgalki pa tocaci pa rolerki treba da prezivuvash i taka..

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1066
19.4.2011 22:28:04   
oliva
здраво мамицки,ме интересира дали има тема за трет крајник кај децата еве сега пребарував но немозам да најдам,инаку син ми е 14 месеци и има зголемен трет крајник во дилема сме дали да се вади или не ,месецов е често настинат и со црвено грло фала

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1067
19.4.2011 22:55:36   
lukas
martins mom so sreka rabotickata...
kade si na rabota kade ke pocnuvas?
pozzzzuser posted image

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 1068
19.4.2011 22:56:21   
Тања РР
Пепелашка знам како ти е. И мене кога прв пат ми падна Јана ме фати невидена паника но  важно е се да заврши добро. Велат, така растат децата user posted image

Мартинс мам со среќа на работа, чекаме да честиш од прва платаuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 1069
19.4.2011 23:03:10   
Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: oliva

здраво мамицки,ме интересира дали има тема за трет крајник кај децата еве сега пребарував но немозам да најдам,инаку син ми е 14 месеци и има зголемен трет крајник во дилема сме дали да се вади или не ,месецов е често настинат и со црвено грло фала

Еве Олива, КЛИК

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 1070
21.4.2011 11:10:12   
Martins mom
Девојки мои, поздрав од дома !!!user posted image Вчера првиот работен ден - катастрофаuser posted image Нема за жал да има честење од прва плата...
Работата воопшто не беше таква како што замислував, амбиентот одвратен, миризбата страшна низ цела фабрика, нема место кај што не продира реатаuser posted image user posted image user posted image . Вработените одма почнаа да коментираат дека им донеле трудна шефицаuser posted image Не да сум некоја нежна, мазна и пребирлива, издржлива сум, ама ова не се трпеше. Исповратив 5 пати до крајот на работното време, и самата не знам како си дојдов до дома, продолжив со повраќање и уште желудникот не ми е смирен...
Уште кога ми кажа мм дека Мартин кога станал, плачел и ме барал, едвај го смириле и воопшто не заспал - ич не жалам! Одлучив да не се враќам таму...
Разочарана сум од самата себеuser posted image

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 1071
21.4.2011 11:27:17   
penelopa
Баш ми е жал Мартинс мам, можеби некогаш имаме преголеми очекувања па потоа повеќе се разочаруваме.  Се надевам дека во брзо време ќе ти се пружи можност за подобро работно место.
Инаку јас полека треба да почнам да се пакувам, утре одиме нај сестра ми во Германија- таму ќе бидеме за Велигденските и Првомајските празници. Едвај чекаме да се видиме- поминаа 2 години од нашата последна средбаuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 1072
21.4.2011 11:32:43   
Martins mom
Цирил оди за Дојчланд?? user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1073
21.4.2011 11:35:17   
Maca25
Мартин`с мам не се разочарувај, има работи кои можеме да ги работиме и такви кои не можеме. Така да почекај си, ќе се најде нешто што ти одговара тебе.
А за тоа дека плачел Мартин кога станал, ич не се секирај, ја чувствува промената и сигурно му фалела мамичка која до сега била цело време покрај него.
Ајде стави едно кафе и расположи се. user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1074
21.4.2011 11:37:42   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Цирил оди за Дојчланд?? user posted image user posted image user posted image

Ја, ја бите! user posted image

Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?