|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
8.7.2011 8:40:48   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: zapce

ве како изгледа една типична македонска свадба прикажана низ 24 часа: 06:35 Невестата стануе узбуџена од спиење мајка и и трпа дијазепамче у уста да се смири, комшиките ѕвонат на врата дојдени за да спремаат руска и кифлички уз мајката на невестата. 07:00 Невестата оди на фризерај (у фЛизерница), нормално по могучност кај најскапиот фризер и обавезно паѓа некоја фризура од типот на банана, сарма или новогодишна елка. 08:30 Невестата се враќа од фризерај, долази дома и со комшиките ги вежба уше еднаш сите ора и како да каже у црква - ДА, ГО ЗИМАМ, а притоа на попот да не му паднат перверзни мисли на памет :-) 09:00 Младоженецот стануе од спиење и обавезно со кумот дрмаат по едно ракииче, а ако е некој мутав седи и дреме, док кумот пие ракија. 10:00 Невестата се заклучува у соба (по могучност спавацча, или дечја соба нали) и ко трнорушка чека да дојде зетот да ја спаси од аждаите (читај у превод: братучеди, браќа, комшии, комшики, тетки) што стојат на врата и бараат пари од зетот и неговата тајфа ако сакаат да ја земат невестата и да си ја носат при себе :-) 11:00 Кај младожењата почињаат да стигаат гостите (буквално цела родбина до 6 колено сосе пријателите што ги упознале мајка му и татко му пред 20 години на одмор у врњачка бања и од тогаш не се виделе). Почиња да се вие коло, да се певаат песни од типот на 4 месеци свадба се спрема, обавезно има некоја тетка од страна на мајка му на младожењата со бркови и недепилирана мишка која е најжива од сите, лупа на дајре ко разулавена и вика ју ју ју, са са! У меѓувреме кај невестава се дешава истото, једина разлика е што невестава запаѓа у трансои у соба закључена док чека у неизвесност (леле абе ќе дое ли овој да ме земе или не). 13:30 Од кај младожењата се трга по невеста... сите коли се украсени со пешкири, цвече, а кај патриотите и знамиња со лавови, сонца и Александар Македонски. Обавезно пред куќа док не тргнат по невестава, се собира цело маало (читај: све од женски род и ќоро и сакато од 5 до 95 години, облечено у тренерка и летна влечка, најчесто марка - Лајнарки Чик Куманово, придружена
со вунена чорапа, нормално за да пукнат сеир, да видат кој шо носи, кој со кого ке иде у кола и тако даље и тако ближе). По пат обавезно се свири со аутата ко на утакмица Шкендија-Вардар (едино нема само извици од типот на уа судија).13:45 Стигаат сватовите кај невестичето... и таму пред куќа е собрано цело маало и се дешава истото како и кај младожењата, само овдека комшиките имаат од Бога поклон да ги видат гостите и од невестинска и од младоженска страна. Се вие коло и се влага дома кај невестулево, а обавезно пред улазак едно моме им кити гранчиња од елка, бор, јавор и рузмарин на сватовите директива на сакич и на кошуља. 14:00 Младожењата заедно уз неговите пајташи трга накај собчето кај што е закључена невестата и пола саат се расправа со аждаите што ја чуваат (ДАЈТЕ МИ ЈА, НЕ МОЖЕ, ДАЈ ПАРИ, НА ПАРИ, Е НЕ ТОЛКУ ДАЈ УШТЕ, АЈ ОВИЕ ДОСТА СЕ, АЈДЕ ДОБРО ВЛАГАЈ...) и од коа ќе влезат деверот и облака ципела на невестата. Од коа ќе бидне драмава се влегува у дневна кај што е поставена храната, па таму свекорот и свекрвата и сватот и сваќата кршат леб и у меѓувреме со залак леб док го џвакаат меѓу зуби се бацуваат у уста (и маж со маж) по 3 пати и така се посватуваат. Пак се вијат кола и више време е да се трга у матично. 16:00 У матично се потпишува завет (смртна казна) дека се зимаат младиве, а тука потпишува кумот и старосватицата, као еве демек им даваме на младиве суппорт да се земат. Од коа ќе се деси свечениот чин... обавезно сите 656 гости се љубат по три пути у образ со младожењата, невестата и сведоците, а најупорните баби директива У УСТА ШЛАПААТ и тоа онака сочно од дно душе и срца, али може да се начука и некој пијан сват кој ке и се џитне на старосватицата. Обавезително една буцка дели по луѓе грижоте бонбони, или краш бајадери и од време на време си подлапнуе од истите. На искачање од матично се праи групна фотка као у ДИНАСТИЈА и ти дотрчаваат 4-5 ромчиња што кунат - дај пари жити швалерката... и тука настануе фрка со суеверни жени, одма мислат дека Ромите се видовити па се караат со мужите околу нивниот швалерај. 17:00 Се иде у црква. Се редат сите низ црква, кој до Богоројца, кој до Исус, а младожењата, кумот, невестата и старосватот насреде заедно со поповите. Тука почињаат да певаат попоиве небаре се на Макфест (све исти шлагери се пеат по свадби - И ТОГАШ ГОСПОД РЕЧЕ, ЗЕМИ ЈА ОВАА ЖЕНИЧКА ДА ТЕ ПРИЧЕСТВУВА И ТОЈ МУ РЕЧЕ ДА, ЌЕ ЈА ЗЕМАМ И ТАКА БИДНА РАЈ АМИИН). Па се дегустира црвено вино уз леб, па се праат фори (демек попоиве шалајџии) и коа се мењаат круните од глава на глава, увек настануе драмотија прибидејќи невестата и старосватицата не може да си дојдат при себе пошо попот им ја уништил фризурката док им стаал круна на глава. Се фрлаат бомбончичи и ситни пари низ црква док невестата и младожењата три пати кружат околу попоите, верујте у тие моменти најбоље е да се склоните у ќош ако нејќете да се осечате као кога го бомбардираа Перл Харбор. 18:00 На паркинг пред црква 2-3 жени им ги поправаат фризурите на невестата и старосватицата док овие уште бесно го пцујат попот. 19:00 Прием у ресторанТ. Пак честитки и три пати цмокси цмокси цмок, примопредаја на поклони, поздрављање со далечна родбина. 20:00 Играње кола (сите познати и непознати ора од Вардар, па до Триглав за да се запази вкусот на сите гости), пијани женички што цупкаат у место за да не се испотат, пијани женички што најватрено играат узичко коло и 6 напред 3 назад, док цицурајките (шо би рекла баба ни), им рипаат до небо, пишуење музички жељи на салфетка,
фрлање бидермаер (групна тепацка), па љубоморни жени на таа шо го фатила букетот и изјави од типот на - НЕКА МИ ГО ДАЕ МЕНЕ И ОНАКА НЕЈЗЕ НИКОЈ НЕМА ДА ЈА ЗЕМЕ, сечење торта, играње Бечки валцер и пијанчење сè док може да се остане у ресторанот 02:00 Свадба је завршила. Сите среќни, весели си одат по дома, освен најпијаните кои продужаваат кај младенциве дома да се дотрескаат. 04:00 Фајронт... али двајцава млади шо се земаа, од прва брачна ноќ ќе видат... ОД ТРИТЕ ПОДУГАЧКОТО ЌЕ ВИДАТ. ПРАВАЦ УТЕПАНИ У КРЕВЕТ, ЌЕ САЊААТ КРУНИ, ПОПОИ, КОМШИКИ, ХАРМОНИКА, ФРИЗЕР И ТАКО ДАЉЕ!!!

Live and let live

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1901
8.7.2011 11:45:21   
Pepelaska *
user posted image браво за авторот

Женски како сте, јас никако раат да си седнам овде, или има ручеци за правење или има алишта за перење, лудило плус сестра ми ми го зеде лаптопот Германија шо убаво ми беше в кревет сега се кичмам на столче, Мартин е скроз збеснат сака да оди а не знае ни да патка ако е в раце сака долу ако е долу сака да патка. Здробена сум скроз вчера примаше вакцина и му земаа крв. добро е се , од замор овие неколку дена сонувам луди сни user posted image газдарицата од станот од Битола па ноќеска бев главна актерка во игран филм ама шо партнер личен имав едвај се разбудивuser posted image ај нека стави кафенце некој мене ме мрзи

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1902
8.7.2011 12:16:10   
AnnaMolly RR
Еве кафенце и благичко за по кафето.

user posted image

Јас пак јадам инстант супа на работа, и ги бројам часовите до крајот на работното време зашто ќе одам во селооооооооооооооооо!

Live and let live

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1903
8.7.2011 12:31:32   
arh_diz
AnnaMolly fala za kafeto blago nesmejam se popraviv 2 kg .
Pepelaska pisuvase deka vi ja zgolemile dozata na kapki, dodeka ne ve vidi povtorno ortoped ne go patkaj
Jas ne go patkav voopsto go stavam vo krevetceto i toj si odi po nego se drzi
Duri sega mi dozvoli pedijatarot da go patkam( se plasese poradi tezinata)

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1904
8.7.2011 12:41:04   
Pepelaska *
сега ни ги намали капките матичната бил позацврстен и таа вика оставај го сам ама не седи плаче, а на ортопед сме на 11 месеца, јас не би го паткала ама домашниве го земаат и одма не сум видела олку неразбрани луѓе, им викам немојте тие аман бе ќе си прооди кога ќе сака и ај оди разбери се , сега и ретко го давам па се спасуваме малку, вие каде бевте на одмор гледав слики како си поминавте

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1905
8.7.2011 12:45:39   
arh_diz
Ke si proodat i bez patkanje vazno koskite da im zacvrsnat , na sonce iznesuvaj go obavezno.Kapkite nie od Mart veke ne gi pieme.
Vo Grcija bevme na odmor ,Marko ne vide nikakov odmor zakaci virus vo Skopje i recisi cel odmor piese sirup i odese na dolgi rakavi

Биди тоа што си

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1906
8.7.2011 12:47:51   
Tanjat7880
I jas sum za kafe!!!
Izgleda i ovoj vikend ke go drememe doma a imashe shansi da otideme do Dojran i vremeto e bash za tamu ama koga nesaka nesaka neshto da bide!

Непосредна врска до пораките: 1907
8.7.2011 12:53:30   
Martins mom
Ми се иде да му ја летнам на северниот пол и да не се враќам веќеuser posted image user posted image user posted image

Поздрав женски, имајте сите убав викенд!!!

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1908
8.7.2011 12:55:07   
blond
Ајде добар ден женчиња. Ќе ми каже некоја колку е запозната со шуга? И како може да се добие и дали лесно се пренесува на друг?!?

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1909
8.7.2011 12:55:27   
arh_diz
Martins mam sto si nervozna tolku

Биди тоа што си

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1910
8.7.2011 13:23:18   
Bogdancanka
Добар ден женски како сте денес?Има некој да почасти по една лимонада за освежување?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1911
8.7.2011 14:17:26   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Ајде добар ден женчиња. Ќе ми каже некоја колку е запозната со шуга? И како може да се добие и дали лесно се пренесува на друг?!?

кожна болест. Шугата е паразитно заболување на кожата, кое го предизвикува Sarcoptes scabiei, паразит од животинско потекло.

По топла бања целото тело, освен главата, добро се утрива со маст (SCABIEM UNGENTUM) Мачкањето се повторува на секои 2-4h неколку дена.

- не смее да се чеша! Така се пренесува паразитот по кожата и на други места!
- спиење само да едно место, на еден чаршав и на крај во ѓубре!

Скабиенсот е паразит, значи лесно се пренесува, си копа каналчиња под кожата и таму си живее среќно и весело.

Ако се придржува кон овие мерки, ширењето на скабиенсот е сведен на минимум!

< Поракaта ја уредил виктори -- 8.7.2011 22:40:22 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1912
8.7.2011 14:25:00   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka

Добар ден женски како сте денес?Има некој да почасти по една лимонада за освежување?

Bogdancanka eve ti za tebe i za drugite Ringerajki limonada da se osvezite vo ovoj ubav topol den,mene me fatilo nekoja mrza i monotonija edvaj cekam da mu ja kidnam negde.
user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1913
8.7.2011 14:27:53   
mila mama
Dobar den dobri luge! user posted image user posted image user posted image
Jas se spremam, utre ideme na odmor, je je jeee! Posle tri godini da se izbanjame malku user posted image Se nadevam i od tamu da ve citkam.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 1914
8.7.2011 14:34:46   
zapce
user posted image user posted image охохогхохох Мила мама убаво да се одмориш и да си поминеш најубаво, поздрав.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 1915
8.7.2011 14:38:10   
mila mama
Fala ti zapce user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 1916
8.7.2011 16:06:19   
kuklica
mila mama najubavo da si pominis i da si se iznaodmoris i nie vikendov na plaza ke si ojme koj e za idenje neka ide user posted image edvaj se stabilizira vremevo pa da se iskoristi dur ne se rasipalouser posted image imajte ubav vikend i vie sto ke odite nekade i vie sto ke ostanite doma

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 1917
8.7.2011 18:46:41   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklica

imajte ubav vikend i vie sto ke odite nekade i vie sto ke ostanite doma

И ние што планираме да му ја летнеме на северниот пол засекогашuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот kuklica)
Непосредна врска до пораките: 1918
8.7.2011 22:12:16   
nadica
пријатен викенд на сите кои можат да си дозволат а јас утре ја чувам надица до 12 потоа од 12 до 9 навечер сум на работа user posted image  па ме чека надица како и денес еве ја со полна пареа и најадена слатко и благо и енергија за 10 а не за 1 дете user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1919
9.7.2011 23:14:44   
nadica
каде сте женииииииииии
еве ме и мене ја заспав куклата на мама па да ве видам на кратко и одам и јас да нанам утре МОЖЕБИ рано наутро ќе одиме и за Крушево

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1920
9.7.2011 23:29:56   
Viktori
Јас се врткам Надица. Нешто пишувам, па ѕиркам по малку user posted image
Убаво да си поминете во Крушево!

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 1921
9.7.2011 23:42:06   
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

Убаво да си поминете во Крушево!

ако одиме мм е на свирка до рано наутро а треба да се тргне пред 9ч user posted image

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 1922
10.7.2011 10:38:27   
mama26
devojcinja samo da ve pozdravam user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1923
10.7.2011 14:02:04   
blond
Ево и јас да пуштам еден врел поздрав од Струмица (леле надвор е пеколно жешко).

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1924
10.7.2011 14:18:48   
annie
и јас сакам летоооооuser posted image .тука само што не заврналоuser posted image .кој ќе стави по едно кафе јас цел ден генералка со поголеми паузи на РРuser posted image

Солзата е нејзин начин да се изрази, нејзината тага, нејзината љубов, нејзината осаменост, нејзината болка и нејзината гордост!!!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?