|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
5.7.2011 9:26:14   
Maca25
АнаМоли не се нервирај, истото и мене ми го викаа за Нина лани! Напорна била, ги малтретирала децата, лазела навака натака и грабала играчки!
Јас прво се нервирав, ама на крај им реков дека тоа им е работа и за глупости да не ми титкаат.
Сега им е најмирно дете, најпослушна и мила.

Ај да си се напиеме кафе и да не мислиме на ништо user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1876
5.7.2011 9:51:36   
lukas
zenski nezz kaj da pisam pa pisav tuka pa premestete
vcera na lukas kureto mu se vcrveni celoto a ne mu e otvoreno i sega edvaj mocka i koga ke mu dojde za mockanje pisti korni kutroto do zajduvanje,nokta ubavo ja pominavme mu stavam kamilica bevme na pedijatar i mi dadoja nekolku dena da mu davam antibiotik baktrim,kazete mi nekoj da ne ima iskustvo so ova sto bi mozelo nesto drugo da mu stavam na kureto osven kamilica edni mi velat da mu stavam hidrociklin,drugi da mu stavam kanesten,a treti kantarion,kazete nekoj dali ima iskustvo ne me ostava ni da mu go dopram mi e grev,mi se placi duri...pomos ve molam ako nekoj znae...pozzz fala...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1877
5.7.2011 9:59:19   
AnnaMolly RR
Еднаш така и на Филип му се направи. Однеси го на лекар да видат да не му се слепила кожичката. Штом плаче кога мочка, може да е тоа. Кај нас излезе дека е реакција на антибиотикот што го пиеше и ми рекоа да го мачкам со хлорамфеникол. По два дена му помина.
Ама обавезно на лекар, и тоа ендокринолог или детски хирург. Прочитај и нешто од тука. КЛИК

Live and let live

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 1878
5.7.2011 10:02:00   
lukas
na lukas mu e zalepeno kureto,bevme za da mu go otvaraat ama ne vratija mal bil.

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 1879
5.7.2011 10:34:02   
AnnaMolly RR
А пред колку време бевте? Мислам дека Лукас има година и пол, така? Ние кога бевме на преглед за неспуштениот тестис,
хирургот го прегледа да види дали му е залепено кожичето и со еден инструмент му го отвори. Рече дека не е залепено, но да не му го отворам јас, само ќе се отворело. Ама штом почнало да го боли, одете пак на лекар.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1880
5.7.2011 10:41:07   
lukas
bevme pred edna nedela i ni rece deka nemalo potreba imalo vreme samo ke se otvorelo,nezz od kade ova vospalenie...ke vidime sega za 5-6 dena ke odam pak neka mu pomini crveniloto od baktrimot i ke odam pak za da mu go otvarat...doktorot izgleda go zgresiv v kraj...pozzz fala annamolly..

Непосредна врска до пораките: 1881
5.7.2011 16:07:48   
Martins mom
Само нервози со дечињава нашиuser posted image user posted image Лукас знам колку ти е тешко, кога детето ти се мачи , а ти не можеш никако да му помогнеш. Јас сабајле го носев Мартин на лекар, нели пред пет-шест дена имаше Т, му излегоа два катници и тогаш грлото му беше малку црвено, му дадоа Бактрим исто, ама пошто детево мое не сака да пие сирупи, ни со лажење, ни на сила, ни никако, му давав три дена и престанав. Сношти кашлаше ептен многу, ете го и денес и носот му се растече и докторката рече грлото жар се направилоuser posted image user posted image Ми рече Риностоп да му давам, ама ајде де....како да му дадам, се руши од плачење, уста никако не отвора ни за јадење ни за пиење, полудев, не знам што да правамuser posted image user posted image Ептен хистерично рика и додека плачеше му тутнав малце и се засркна, па зајде...абе заникаде сумuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 1882
5.7.2011 19:33:41   
Џесика
Ај бе, не можеш да му тутнеш... со шприц не успеваш? малку по малку? Фати таму детето меѓу нозе...user posted image не знам ама ние од толку сирупи, пиковити, Ц витамини, инхалации, инјекции...експерт станав user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1883
5.7.2011 19:55:57   
annie
zdravo i od mene citajki ve jas kako edna radoznala za malku ke mi izgorea perecite sto si gi pravam po denesniot recept :)ajde poslednata tava se pece pa povelete koj e zauser posted image

Солзата е нејзин начин да се изрази, нејзината тага, нејзината љубов, нејзината осаменост, нејзината болка и нејзината гордост!!!

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 1884
5.7.2011 19:58:54   
annie
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

zenski nezz kaj da pisam pa pisav tuka pa premestete
vcera na lukas kureto mu se vcrveni celoto a ne mu e otvoreno i sega edvaj mocka i koga ke mu dojde za mockanje pisti korni kutroto do zajduvanje,nokta ubavo ja pominavme mu stavam kamilica bevme na pedijatar i mi dadoja nekolku dena da mu davam antibiotik baktrim,kazete mi nekoj da ne ima iskustvo so ova sto bi mozelo nesto drugo da mu stavam na kureto osven kamilica edni mi velat da mu stavam hidrociklin,drugi da mu stavam kanesten,a treti kantarion,kazete nekoj dali ima iskustvo ne me ostava ni da mu go dopram mi e grev,mi se placi duri...pomos ve molam ako nekoj znae...pozzz fala...

probaj so acidi borici stavaj oblogi na gaza taka celo vreme neka mu stoi vo pampers a na sekoe menuvanje obavezno odmivanje so kamilica,ova pomagase na Leon

Солзата е нејзин начин да се изрази, нејзината тага, нејзината љубов, нејзината осаменост, нејзината болка и нејзината гордост!!!

Непосредна врска до пораките: 1885
5.7.2011 20:05:46   
Viktori
си требала да ги прашаш и јаже да не сакаат. Ако те прашаат зошто кажи им: Па за да го врзете ако ви стане тешко да одите по него.

Има шанса да им дојде памет. Инаку не се притресувај ич да не ти е гајле и исзлегувај од работа само ако има температура.  Да се на нивни другарки, пријателки или роднини децата нема од рака да ги пуштат, ама затоа оние "невезистите" им сметаат. Пиши у која градинка оди! Колку да знаеме во која градинка на какви психопатки можеме да налетаме user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 5.7.2011 20:06:09 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 1886
5.7.2011 23:24:47   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

си требала да ги прашаш и јаже да не сакаат. Ако те прашаат зошто кажи им: Па за да го врзете ако ви стане тешко да одите по него.

Има шанса да им дојде памет. Инаку не се притресувај ич да не ти е гајле и исзлегувај од работа само ако има температура.  Да се на нивни другарки, пријателки или роднини децата нема од рака да ги пуштат, ама затоа оние "невезистите" им сметаат. Пиши у која градинка оди! Колку да знаеме во која градинка на какви психопатки можеме да налетаме user posted image user posted image user posted image

Ова ќе да е наменето за мене user posted image
Како од никаде ти почнува постов! Е, па, Филип оди во 13 Ноември кај кружниот тек карши парк. Многу ми ја фалеа таа градинка, и роднини и пријатели што ги носеле таму децата. Планирам од септември да го префрлам во градинката каде што оди синчето на mami2 во Кисела Вода, ем поблиску ми е е до работа, ем имаме познати...
Ќе видам. Ама не, веќе не одам освен ако не е болен, има Т или не дај боже се случило нешто. Шефов им е насскан тужба да им пушта, едвај го убедив да батали дека прв пат им се случува такво нешто.

А денес дежурната воспитувачка ми вика Филип спие ли навечер цела ноќ? Јас викам да, од 9 до 7 без будење. И таа вика Е, затоа нас тука не ни спие. Добро, може треба да го будам среде ноќ за насабајле да биде уморен и да им спие user posted image user posted image user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1887
6.7.2011 4:12:33   
ikki

А денес дежурната воспитувачка ми вика Филип спие ли навечер цела ноќ? Јас викам да, од 9 до 7 без будење. И таа вика Е, затоа нас тука не ни спие. Добро, може треба да го будам среде ноќ за насабајле да биде уморен и да им спие user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   abe ova vospitackite cirkuzi bile

Непосредна врска до пораките: 1888
6.7.2011 9:14:00   
Felly RR
Добро утро девојки. Еве едно кафе од мене, да се напиеме.

user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 1889
6.7.2011 9:18:35   
Maca25
добро утро и од мене! имајте прекрасен ден! Фели фасла на кафе

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1890
6.7.2011 9:32:19   
lukas
zdravo i od mene i dobro utro,sega sednuvam da se napijam kafence,ocite mi pagaat za spienje,kako ste vie?
pozzz

Martins mom kako e Martin,podobar?

Непосредна врска до пораките: 1891
6.7.2011 11:53:27   
ikki

Zdravo na site, aj jas posabajle4ki da se pozalam. Nokeska sedev do 4 so maz  mi gi vezbavme prasanjata za polaganje za voza4ka i eve sega odvaj go drzam desnoto oko mnogu me boliuser posted image , izgleda deka mi e premorenouser posted image user posted image user posted image user posted image

Inaku bravo za mazence poloziluser posted image user posted image user posted image user posted image
Aj da ve po4astam so eden sladoled
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1892
6.7.2011 14:58:33   
kuklica
Cestitki za tm user posted image
Ali ne praj vaka sega so ova sladoledov se zaboravas deka ima bremeni zeni po forumovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 1893
6.7.2011 15:44:05   
Maca25
Честито Ики! user posted image user posted image ајде уште малце и мт ќе се стори со возачка!
сладоледот беше преубав!

(Одговор на членот kuklica)
Непосредна врска до пораките: 1894
7.7.2011 0:39:37   
Olivia
Bravo za Iki i ja kaj da e treba da polagam, gi izvozev casovite ama nikako da najdam za zgodno da idam da prijavam polaganje, se osekam kako da sum srednoskolkauser posted image user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1895
7.7.2011 13:01:49   
Natuska85
хелооу женски како сте?Јас еве да ве читнам,user posted image нана,па треба да средам малку по дома ќе имам гости,брат ми и девер ми ќе ни дојдат.Еве ставив слики од тетките рингерајки кога беа да го видат бебулето моеuser posted image .Повелеле тука

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1896
7.7.2011 13:13:18   
Olivia
Natuske slikite se ubavi zalam so ne uspeav da dojdam , ama zatoa spremaj go Kiko za fotosesija naskoro  user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1897
7.7.2011 20:30:52   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

Ова ќе да е наменето за мене user posted image
Како од никаде ти почнува постов!
Е, па, Филип оди во 13 Ноември кај кружниот тек карши парк. Многу ми ја фалеа таа градинка, и роднини и пријатели што ги носеле таму децата. Планирам од септември да го префрлам во градинката каде што оди синчето на mami2 во Кисела Вода, ем поблиску ми е е до работа, ем имаме познати...
Ќе видам. Ама не, веќе не одам освен ако не е болен, има Т или не дај боже се случило нешто. Шефов им е насскан тужба да им пушта, едвај го убедив да батали дека прв пат им се случува такво нешто.

ти жено, обрнуваш внимание на мали детали??? {како ова на пр. (Одговор на членот AnnaMolly)} А? user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 1898
8.7.2011 8:22:46   
AnnaMolly RR
Не видов! user posted image user posted image user posted image На слепец со диоптер од -4.50 не можеш да му замериш user posted image

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 8.7.2011 8:23:01 >

Live and let live

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1899
8.7.2011 8:24:01   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Natuske slikite se ubavi zalam so ne uspeav da dojdam , ama zatoa spremaj go Kiko za fotosesija naskoro  user posted image

Ајде од понеделник некој ден после 17 да одиме заедно, баш вчера зборував со Натушка.

Live and let live

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1900
Страница:   <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?