Natasa981 -> RE: Доење (17.1.2012 21:19:04)
|
Koga ke procitam deka bebinjata vi zaspivaat vo 23casot i stanuvaat vo 5-6 nautro pa potoa cicaat i prodolzuvaat do 9-10 sabajle...MI IDE DA SE UBIJAM stvarno:)) Mojava otkako e rodena se budi po 5-6 pati navecer i toa so placenje, pa okokoreni oci pa posle ja uspivam i smiruvam po dva saati..uzas uzas.Grcevite i go pravat toa znam,ama eve primetuvam poleka poleka se se sreduva,nema tolku placki i kornenja ,poleka stivnuvaat prokletite grcevi.Sepak na bebeto zaradi grcevite ne mu vovedov nikakov red.Molam boga da fati red bar za spienje,zasto nema da veruvate,ama jas vo kontinuitet spijam samo cas i polovina,taka tri meseci sum bez son:( Ne prasuvajte kako funkcioniram preku den:( Znaci da rezimirame, bebinja od 3 meseci mozat i da preskoknat obrok vo tek na nokta,taka? Da probam da gi proretcam noknite obroci t.e cicanjeto.Preku den cicame na 3 saati, se trudam da ne e pokratok intervalot.Ne davam cucla lazalka pa ponekogas ja smiruvam so grada,ako e nevozmozno da se smiri na drug nacin.I mene obavezno mi zaspiva na grada, neznam dali ima vrska toa so demek na pocetokot e retko mlekceto ,mislam deka nema vrska,ama jade ke probam i jas da se izmolzuvam.Maka e i toa izmolzuvanjeto,a i zal mi e da frlam mlekce :(
|
|
|
|