Fiao -> RE: Доење (25.1.2012 15:59:13)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena* Zdravo Devojki, i nie sme isti so cicanjeto, na 2-3h preku den, navecer ako e dobro najaden pred legnuvanje, se budi okolu 4- 5h pa posle vo 8h. Inaku nie sme na cicanje i izmolzuvanje, koga mi se prepolni gradite, obicno navecer, se izlomzuvam so Avent racna pumpica i toa po 100-150ml, gi pie od sisence, toa sto mu e visok go skladiram vo frizider, za ako ima potreba ako mu fali preku den da mu go dadam. Toa mleko od fizider go cuvam max 24h i ako ne se iskoristi go frlam. Na upatstvoto od pumpicata pisuva deka vo frizider moze da stoi i do 48h, ama nekako mnogu mi e stoenje. E sea me interesira kolku moze da stoi majcino mleko na sobna temperatura, bidejki se slucuva i preku den da mu davam izmolzeno, i da go izmolzam prethodno, pred da se razbudi i da go bara. Mi kazaa deka moze da stoi i do 8h na sobna temperatura, ama posle 2h mi e sube da mu go davam. Da ne imate nekoe iskustvo vo vrska so toa? pozz... Jas kolku sto znam, a i na mojata pumpica na upatstvoto taka pisuva deka mleko na sobna temperatura se cuva do 2h max, a vo frizider do 24h. Jas taka pravam ama srekja do sega ne sum ostanala bez mleko i zatoa ne sum imala potreba da i go davam prethodno izmolzenoto. Sekogas gledam hranata da i bide taze i da bide strogo od cice, tie rezervi mi se epten ako nesto snema mleko ili ona saka povekje vo toj moment...
|
|
|
|