kremco -> RE: Доење (18.2.2012 10:56:00)
|
Kikamika imam ama malku e! Znaci 30 ml edvaj vadam so pumpica, porano 110 vadev ko nisto! Gradite mi se masirani, grutki nemam, kanali otvoreni, drzam sisinja so topla voda...dzabe e! Se nalevam so tecnosti i pak nejke! Plus mi omalija gradite mi bea ogromni sega ko pred da zatrudnam. I meki se! Ako bebe ne cica, se molzam, ednas ne sum ispustila...i koga bev bolna se molzev, i samo ednas frliv mleko radi lekarstva. Znaci nejke da mi se vrati mlekoto, vaka se macam od sredina na januari. Srekja sto i volku go odrzav...barem do puni 3 meseci da dogurame. Ikana istoto mi se slucuva i mene,mleko ima ama ne e dovolno... Tocno na mesec dena zapocnavme so dohrana,mlekoto i koga mislam deka imam premnogu koga kje mi nadojde taa go iscicuva za 5 min i zaspiva posle pola saat saat dohranata zavrsuva rabota,vaka mirna e,na sekoj saat ipol,dva cica pa pie aptamil ama mene na vakcina mi kazaa deka ako i e zelena stolicata mnogu se uspiva i gladuva a taa retko koga da se uspie i kaka ednas na 2-3 dena,dali e toa vo red? Kacila 540gr za 15 dena,mislam deka e super sega ima 5600, ej i zenski koga polni kjerka mi 2 meseci vo fevruari koga e rodena na 31vi dekemvri??
|
|
|
|