emma1 -> RE: Доење (17.7.2010 15:17:35)
|
neznam kolku e soodveten mojot problem so temava. go dojam moeto bebe od 1 den, nemav nikakvi problemi so mestenje, uste od prvpat koga mi go donesoa sam si fati bez problem. mleko mislam deka imam dovolno, ne sum se izmolzuvala nikogas, navecer koga cicase poretko sekogas se budev so utop mokra majca i sl. sega ima tocno 4m. i od pred nekolku nedeli pocna da pravi malku problem pri cicanje, odnosno ke pocne da cica pa nervozno ke se trgne i pocnuva da place, pa dodeka se smiri pak da fati eeeeee. ako pak e ubavo raspolozen si igra so gradata, pravi fati pusti, se smee megutoa ova i ne smeta neli kolku tolku se najaduva. ubavo se nacicuva samo koga epten ke se smiri i ke se zaspie pri cicanje pa poleka smireno cica i do pola saat. vaka pocna od vreme na vreme da pravi uste pred 1 mesec, megutoa vo posledno vreme epten se zacestuva, posebno preku den i nemame bas nekakov red za cicanje, zatoa sto ne se dojaduva kako sto treba, a normalno koga ne e najaden e nervozen. poslednive 2 nedeli pak epten mu trebaat smireni uslovi za da cica, ako slusne nekoj zvuk ili ako poglasno zboram so nekogo odma prekinuva i pocnuva da se nervira. porano si gledav tv, zborev na telefon dodeka cicase i sto ti ne, sega se povlekuvam vo spalna isklucuvam telefoni ama i nekoj posilen zvuk od nadvor znae da go voznemiri ako ne e zaspan. zal mi e da preminam na adaptirano mleko koga znam deka imam uste mleko, ke teram vaka uste nekoe vreme dodeka moze, ionaka uste malku ke pocne i so kasicki i sokcinja. imal li nekoj slicen problem :(
|
|
|
|