AnnaMolly RR -> RE: Грчеви кај бебето- колики (15.4.2012 15:45:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana imam edno prasanje. od kade da znam dali grcevite mu se od toa sto mu smeniv mlekce ili se ona grcevi sto gi ima sekoe bebe? bevme na hipp bio 1 ama nekako ne go piese bas i sega od vcera sme na nativa1. imame grcevi nekoe vreme, ama denes kako da ima poveke gasovi. ne mozam da procenam dali e od mlekoto? ubavo go pie, kaka normalno... dali mu treba vreme da se navikne na novoto mleko? bidejki ne sakam samo da menuvam mleko... ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana inace imame eden mesec ama od sam pocetok sme na ad, jas nemav ic mleko :( ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet grcevi se vednas zimajte nesto za grcevi odi na taa tema ima mn pisuvano,ako mu e od denes moze od mlekoto da e,ama ako e od pred toa se tie grcevi,i nie zemavme nativa 2 kombinirano pieme i kravjo i ad,posto ad drzi poise sitost i davam i takvo,eve 2 dena pie fala bogu nema nekoja reakcija a nie probavme aptamil nan,hipp,od se povrakase,non stop ama si napreduvase,od 5 pocnav so kravjo bitolkso za varenje,razredeno so 1/3 voda 2/3 mleko.eden den i dadov tetrapak imase neviden zapek so krv duri,odtogas tetrapak ne sum dala. ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana imam edno prasanje. od kade da znam dali grcevite mu se od toa sto mu smeniv mlekce ili se ona grcevi sto gi ima sekoe bebe? bevme na hipp bio 1 ama nekako ne go piese bas i sega od vcera sme na nativa1. imame grcevi nekoe vreme, ama denes kako da ima poveke gasovi. ne mozam da procenam dali e od mlekoto? ubavo go pie, kaka normalno... dali mu treba vreme da se navikne na novoto mleko? bidejki ne sakam samo da menuvam mleko... ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana imame kapki za grcevi mu gi stavam vo mlekceto veke vtora nedela.. ajde ke vidam se nadevam ne e od mlekoto :( ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR Дали капките за грчеви ги ставаше и пред да му го смениш АД нан во натива? или почна да ставаш со новото АД натива. ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana imame kapki za grcevi mu gi stavam vo mlekceto veke vtora nedela.. ajde ke vidam se nadevam ne e od mlekoto :( ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana imame kapki za grcevi mu gi stavam vo mlekceto veke vtora nedela.. ajde ke vidam se nadevam ne e od mlekoto :( sigurna li si deka se grcevi da ne e zapek? oti kaj nas bese taka si hipp i jas mislev deka pak se javile grcevite ama ne zapek bese i pocav pred pienje ad mleko po 10 ml voda ili cajce da davam i se bese vo red ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana kapki stavav i vo prethodnoto mleko. inace kaka i od ova mleko i toa dva pati vo denot sigurno. stvarno ne znam od sto mu e :((( lele kutro malecko kako se vitka mi se place :( ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana kapki stavav i vo prethodnoto mleko. inace kaka i od ova mleko i toa dva pati vo denot sigurno. stvarno ne znam od sto mu e :((( lele kutro malecko kako se vitka mi se place :( probaj so 10-15 m poveke voda da go razreduvas ili daj mu neka pie cajce od kim odma nema da ima efekt ama za 2 dena sigurno moeto koga imase grcev i zapek mu davav do 60 ml dnevno cajce od kim ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana jas mu davam od toa na hipp od komoraca. moze treba da probam so kim.. kako go pravis toa so kim? ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka imam i prethodno pisuvano kaj nas se pokaza kako odlicen vo 250 ml provriena voda stavam okolu 10 zrnca na kim uste ednas da provrijat i takov i go davav, a vo pocetokot po sovet od edna prijatelka stavav i malku nane vo ovoj caj sekako go pese i od grevite i zapekot nemase nisto iako ima 3 meseci i 1 nedela seuste mu davam vakov caj. p.s. i jas go koristev ovoj caj za A ama ziva glupost bese nema nikakva vrska. sega se mislam i caj od kamilica da i davam ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana jas ne vidov nekoja promena od hippot iako bebushov go pie, ama pak se grci. sega ke probam so kim pa ke pisam kako pominavme :))
|
|
|
|