сонце 3 -> RE: Грчеви кај бебето- колики (30.6.2012 2:01:17)
|
Mojata [sm=duda.gif] имаше многу проблеми со стомачето. Уште во болница (2 ден после раѓање) таа се грчеше и плачеше. (Можеби поради исхраната во болница - грав, боранија) Иако викаа таму дека грцеви почнувале после две недели од раѓање, мојата уште веднаш се грчеше, дури втората вечер од што многу плачеше ми ја земаа да ја прегледаат и да ја дохранат бидејќи и гладна била, температура качи од викање. Веднаш штом дојдовме дома и дававме Espumisan капки, ама не приметив некоја разлика. Првите 2 недели (откако го искака мекониумот) не какаше воопшто, ама затоа мочкаше полно. Мирекоа дека ако е на мајчино млеко нормално било. Бев на педијатар кој рече дека не какала затоа што нема што да кака и дека слабо напредувала (400 гр за 2 недели) и ме советуваше за дохрана. Одкако наполни 40 дена па до сега (3 месеци е) секој ден си пие Becutan чајче, по 100мл на ден, и има понекогаш епизоди со плачење и грчење ама не се толку трајни (по 15 мин., не по 3 саати). Инаку, првите два месеци јас пиев чај за доилки од HIPP, а во него има ким, анасон и к.,,рача?? сите тие помагаат при грчеви. Исто така, ножињата да се креваат (во положба како да клечи).
|
|
|
|