Mihaela 2010 -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (24.9.2012 12:52:46)
|
Aj i jas da si j akazam makata...trgnavme i normalno bese so placenje,posle nekojlu dena sakase da odi so zadovolstvo ne placese mm koja ja ostavase ama tamo site placele pa aj oi taa.Svesna sum deka moevo dete malku po tesko ke se adaptira pa zgora na se toa,eden den otisla majka mi da ja zeme nakaj 11.30 sto da vidi,nekoe devojce taka ubavo ja ispogrizalo,i toa na 4 mesta,na obravcetoi,na ednoto race dva pati i na drugoto uste ednas...detevo moe bilo tolku istraumatizirano,majka mi vika bese komirana,ne zboruvala,ucitelkata na toa rekla deka samo na edno mesto ja griznalo,toa bilo sekunda se slucuvale takvi raboti (otposle doma majka mi primetila deka na povekje mesta e kasnata)...se izmockala i odma zaspala od sto bila umorna od bolki i od placenje...idam doma sto da vidam,se nalutiv utre denta pravac direktno kaj upravitelkata,koja ja vidoa lele se zaprepasti taa,i rece sto e rabotava so ovaa grupa 4 ti roditeli po red ste sto se bunite za nesto...ja viknaa i ucitelkata koja bila volonter i zimala 4000 den,bez razlika rabota i odgovornost si e ako sakas raboti ako ne bujrum sedisi doma...se izvinija sto pati,me zamolija da ne ja siram rabotava deka ke bila direktorkata izvestena i deka ke se razgovaralo so ucitelkata i negovatelkata...vikam ova ne bilo moment,negovatelkata bila na pauza a ucitelkava nosela dete na mockanje,nema sansi toa da bilo sekunda rabota,tie deca bile ostaveni sami na sebe podolgo vreme... Ok,ja resivme nekako rabotava,za nesrekja detevo moe pocna nos da mu tece,da kreva temperatura,da vika deka ne saka da ide u gradinka,majka mi koga ja cuva i place me bara mene,se se poremeti... Znaci stvarno sum krajno izreviltirana i neznam sto da pravam..inaku e slabicka i za razlika od nejzinite vrsnici e po sitna i po malecka,pa me plasi pomislata na povtorno idenje tamo...Mislam deka e isplasena i toa dosta,inaku imame 2 god i 5 mesei,pa se se mislam dali da ostane zimava doma,pa od prolet april-maj da ja dadam povtorno,malku od malku da ojaca.. Stvarno nemam pamet,sakam da ide i da se socijalizira,no vaka ako prodolzi moze samo da mi se razboluva...Dajte mi sovet neznam sto da pravam....
|
|
|
|