vezilka RR -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (3.9.2012 13:25:06)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Прв ден во градинка, уф...стресно изгледа повеќе за мама[sm=smiley36.gif].Денес супер поминавме, без ниту една солзичка. Не трчал и лудувал, како што си знае тој, туку бил мирен. Седевме 45 миинути. И кога дојдов да го земам не се приклешти за мене туку нормално си тргнавме, за раче се водевме. Учителките ни се викаат Ане и Цаци (мислам беше втората, не ја запамтив баш). Не јадел многу, само неколку залчиња каснал, ама јас знаев дека нема да јаде, не е баш јадлив во нова средина. Се на се, задоволна сум од првиот ден, само малку ме насекира учителката, ми вика тие што не плачат првиот ден, имаат закаснета реакција и прават проблеми подоцна..некао добив впечаток дека тоа им е проблем, демек тамам ќе ги смират тие што плачат сега, и овие „закаснетиве“ ќе ги изреметат сите. Ај сега да видиме утре што не чека [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] И Анита(младата) и Цаци (таа е медицинската сестра) се супер, немој да се грижиш Везилка. Значи Никола и Тина си имаат исти учителки [sm=smiley1.gif]. Ајде, само со позитивна мисла-се' ќе си биде во ред. [sm=smiley1.gif] Среќен почеток на сите нови дечиња во јасли и градинка[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Па во иста група ли се? Јас пак мислев дека сте помали, или ме излажаа дека во групата има само деца од 2010 родени [sm=smiley1.gif] Нејсе, ќе си играат, ќе ја чува [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|