Snowhite RR -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (8.2.2012 20:19:04)
|
М еве од Нова година наваму не оди во градинка, прво зашто имаше бронхопневмонија, а после заради студот и сега од понеделник ако нема кој да го чува можи пак ќе почне, а ако има (мајка ми ако е слободна), можи ќе поседи уште малку додека трае ладново, па така ќе има повторно прилагодување. Како си се навикна сега дома си спие до кај 9-9.30 на сабајле, кога го прашувам дали сака во градинка ми вика не не, само денеска не знам што му текна, сам, без да го прашам, ми вика Мамо сакам гадинка, поигам игачки, сакам Тефанија, Мако, Ивана, Лео, почна сите да ги реди од градинка децата. Туку дилемата ми е, тој е во јасли, а во меѓувреме додека седи дома направи 2 години и сега не знам дали да барам преместување во друга група, зашто си мислам сега пак во оваа ќе се привикнува, па по некој месец во друга група, да биде сето наеднаш. А од друга страна па си велам да остани во оваа, а после кога тие ќе решат да го преместат, барем ќе го преместат заедно со сите деца кои наполниле 2 години и ќе си биде пак со истите другарчина. А и си велам да не ме сфатат погрешно воспитувачките ако побарам преместување да не мислат дека не сум задоволна од нив, јас еднаш бев пред некое време и ја прашав само онака, а таа ми рече дека не ги преместуваат сега, освен ние ако сакаме. Стварно не знам што да правам[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|