blue_blue -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (19.3.2012 9:07:14)
|
моите кога тргнаа во градинка имаа 2 години. беа во некоја си втора група јасли, односно најголема во јасли, сите деца со нив беа на сита возраст. Учеа многу работи - цртаа, пееа песнички, боеа со водени боици. Од градинка научија една песна зајко шепи грее, па таа со скокање ја покажуваа.Тргнаа во септември, а веќе после нова година знаеа сами да јадат. Јас многу сум задоволна од едукативниот дел, таа што им е воспитувачка ептен ги учи и ептен е трпелива со нив. Оваа година си продолжија истите деца со истите учителки и сега не знаете што се учат - прават тори од тесто, од пластелин овошја прават, цртаат, сечат, лепат колажи, песни, стихотворби еден куп имаат научено, сами се облекуваат/соблекуваат, диплат алишта и ставаат во шкафче, скоро никогаш не се потурени со храна. За 8 март правеле честитки, навистина многу учат. Учителкава им чита приказни. Не знам дал е различно во други градинки - најдобро е да си прашаш. ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 M vo april ke polni 2 godini ,i planiram povtorno da ja zapisam vo gradinka (neli ja otpisav),pa sakav da ve prasam vo koja grupa bi bila,citav negde deka gi stavaat vo vtora grupa od 2 do 3 godinki,i ako znaete da mi kazete so sto gi zaimavaat decinjata na ovaa vozrast?Bidejki imav loso iskustvo prviot pat,sega dobro ke se rasprasam koi ke i bidat ucitelki,prethodnite bea zanikade,totalno nezainteresirani,so kafence i cigarce postojano nadvor..
|
|
|
|