Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Женски како сте миии...јас еве во паузата за денес да ве читнам на брзинка,се спремаме за утре за крштевката,многу сум возбуденааа.Купивме се што треба,уште тортата да ја земеме вечер и спремни сме .Плус прва годишнина од брак имаме со мм утре, па се подновив плус нешто денес,а јас него му спремам изненадување за утре.Па чекајте частење утре вечер во барот .Сии јаа
Пс.Убаво да си поминете на дружбата
Натушке, најубаво да си поминете утре. Честита крштевка, нека е здрав и жив Кристијан, голем да расти, и нека ви е честита и годишнината, уште многу да си дочекате. А ние чекаме частење, ама и слики исто
Добро утро, брр кај нас е ладно, есента ни стигна иако сонце сеуште грее. Честитко крштевање на К. Натушке, убаво да си прославите...хехехе каква коинциденција и ние денес славиме годишнина, поклон уште не сум стигнала да купам ама деновиве сигурно...нема смисла мажуле и роденден вчера славеше Убав ден ви посакувам! Нешто за каснување ќе спремам во барот
И јас вчера изгледа го прележав вирусов, сега ми е јасно, а цел ден се мислев што ми е, цел ден лежев, повраќав, а сабајлето сами бевме со Михаил, мм на работа беше, среќа што беше мирен, па издржавме некако. Па и капак на се, вечерта на роденден бевме, таму па едвај издржав. Битно помина, денеска ко нова сум
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
Среќна крштевка Натушка, вечно име! Викендов супер поминавме, шетнавме малку, се подруживме со пријатели, сега сме дома на топло, се мислам да ставам едно кафе, чичко хром не ми дозволува и вас да ви сварам Па ако има некој расположен нека стави по едно да се напиеме
i jas jadev burek ama bez jogurt za vecera :) vi otvoriv apetit, a? jami mami, izvini sto ti otvoriv rabota da odis po burek, da videv porano deka ke odis ke dojdev da te castam da jade bebeto vo meseto :) aj sledniot vikend odime zaedno na pojadok!
Добро утро, добар ден! Ај некој нека чести кафе, немам пиено од неделата. Го однесов Михаил во градинка и сега ми е пусто дома сама Ама ќе си го земам кај 12 зошто вчера кренал Т ми се јавија кај 2.30, а денеска сум втора смена, ако пак нешто крени нема да можам да го земам, ќе треба да го чека татко му до 4.30. Мислев дека ќе поработам нешто низ дома, да подзачистам, ама па празник било, на свекор ми името му е бај д веј, нека му е честито и на другите кои слават
На овој ден се празнуваат два настани поврзани со Чесниот Крст: прво, пронаоѓањето на Чесниот Крст на Голгота, и второ, враќањето на Чесниот Крст од Персија во Ерусалим. Обиколувајќи ја Светата Земја Св. царица Елена намисли да го побара Чесниот Крст на Христос. Некој старец Евреин, по име Јуда, единствен знаеше за местото каде што се наоѓаше Крстот, па принуден од царицата изјави дека Крстот е закопан под храмот на Венера, којшто на Голгота го подигна царот Адријан. Царицата нареди и го разурнаа оној идолски храм, па копајќи во длабочина најдоа три крста. Додека царицата беше во недоумение како да го распознае Христовиот Крст, покрај местото поминуваше поворка со мртовец. Тогаш патријархот Макариј рече да ги полагаат крстовите редум врз мртовецот. А кога го ставија врз него третиот крст, покојникот оживе. По тоа познаа дека е тоа вистинскиот Христов крст, чесен и животворен. Потоа го положија врз една болна жена и жената оздраве. Тогаш патријархот го крена крстот за да го види сиот народ, а народот со солзи пееше: „Господи помилуј!“ Царицата Елена направи ковчег од сребро и го положи во него Чесниот Крст. Подоцна, кога царот Хозрој го зазеде Ерусалим, многумина ги одведе во ропство, а Крстот Господов го однесе во Персија. Во Персија Крстот лежеше четиринаесет години. Во 628 година грчкиот цар Ираклиј го победи Хозрој и со слава го поврати Крстот во Ерусалим. Влегувајќи во градот царот Ираклиј го носеше Крстот на своите плеќи. Но одеднаш застана и не можеше да зачекори ни чекор. Патријархот Захариј виде ангел којшто му попречуваше на царот во раскошни облеки да оди под Крстот, по оној пат по којшто Господ одеше бос и понижен. Тоа видение патријархот му го објави на царот. Тогаш царот се слече, па босоног и во бедна облека го зеде Крстот, го изнесе на Голгота и го положи во храмот на Воскресението, на радост и за утеха на целиот христијански свет.
Ајде кој е за кафе, повелете! Јас ја оставив Матеа во градинка, па ќе се спремам за на работа. Денес најмногу плачеше, од сите денови до сега. АМа само додека влезе, кога влезе внатре, одма престана. Ама па и дома да е, јас кога одма на работа, и татко и да ја чува, мора да писне, да плаче кога ќе види дека излегувам.
dobro utro od mene ne mi e bas nesto dobro zosto sum fatena vo polojnata vcera bev na mestac i sega sum so lepenka,padnata polovina i stipnato mesto na tri prsleni...vcera nezz kaj teram popot vo belo go vidov ....no sega sum podobra ama treba da odmaram ,da ne krevam i sto poveke da sedam ili lezam...