Hopeful RR
|
LoveableMe, кога ќе завршиш работа, дај ја здравата психа и кај мене И кај нас нема никаков проблем (освен тератозооспермијата во Систина, што и не е проблем, како што знаеме), и пак не фаќа и не фаќа, еве веќе 2 и кусур години. Баш денес ја мислев темава и морав да пишам, баш и не ми е добар ден. Бев на детски роденден кај едни наши пријатели, и тоа сама (мм е на пат), и така некако тешко го доживеав сето тоа што од очај, не престанав да сурфам од мобилен, и баш ми е гајле што мислат за мене. Минатиот викенд бевме на уште еден детски роденден, и сите мајки таму собрани си играат со децата, и уште ме викаат и мене - ајде дојди и ти... да бе, што да правам таму, со кого да играм?! Не ме сфаќајте погрешно, мили ми се децата на пријателите и тоа многу, ама немам сила веќе да одам по истите продавници да купувам подароци, продавачките да ми се обраќаат ко да е за мое дете, да ги гледам во игротека сите собрани со децата и да не можам ни муабет да им направам затоа што ни ме гледаат, ни ме слушаат, него одма трчаат кон детето кое направило нешто не знам што... се ми е јасно дека ништо не е намерно од нивна страна, дека нормално - детето им е приоритет, ама јас не сум толку силна за во скоро време пак да поднесам детски роденден. Може сум преосетлива, може си умислувам, ама ете, некои работи ме погодуваат и тлеат. Едни пријатели кога дефинирале список на гости за роденден, секако не ставиле нас, ама дека крателе, и искоментирале нешто од типот - е па ај тие (за некои други) да не ги викаме, немаат дете. Мене случајно ми го кажа ова другарка ми, и знам дека воопшто не се однесува на нас, ама така тешко ми падна, и и реков - ајде добро, нема ни ние да дојдеме. Отидовме, многу јасно, ама сите тие ситници само ја зголемуваат празнината што ја чувствуваме ние двајца... Пробувам да си ги ишкам мислите, да бидам расположена и да се смеам колку можам повеќе, да се преокупирам со други ствари, работа, вежбање, теза, искачање, се во ред, ама џабе кога срцето не ти е цело и те боли. И сега дури се си викам да не не викнат едни други пријатели што треба да прават роденден, стварно нема да издржам. Како се справувате со вакви мисли, девојки? Ги имате ли воопшто истите мисли или си имам јас сериозни проблеми со главата?