Hopeful RR
|
Kvisko, ептен те разбирам како се чувствуваш. Џабе што рационално знаеме како стојат работите, кога човекот не е само рационално битие и баш потсвеста е тоа што те јаде и те прогонува. И ние бевме фокусирани на кариери, се уште сме, релативно успешно, и од сегашна перспектива си викаме - ех, да знаевме, ќе почнавме порано... Ама тоа е, no use crying over spilled milk. Ретки се оние примери кај кои се е розово - од одма и голем стан, и дете, и топ работа, и кола, и скапи одмори, и куп кеш. Но, факт е и тоа дека кај повеќето секогаш ќе има нешто што недостига, некаков "неуспех" - за нас е најмачен патот до бебе, но ете, други луѓе не можат да стигнат до сопствен дом, до подобра работа, до здравје... Не треба да ги занемаруваме другите успеси и постигнувања во животот, затоа што не е поентата да се има дете ама баш по секоја цена. Тоа дете треба да биде здраво право, да расте во нормална средина и да не биде соочувано со стресови какви што многу луѓе ги имаат... Кај и да се свртам, барем во моето опкружување, гледам луѓе со проблеми. Е сега, јас како што гледам на работите - за се има конкретно решение, освен за моето, се ми се чини дека полесно се наоѓа работа, полесно се доаѓа до стан, до осамостојување од родители и слично, отколку да се дојде до дете. Но, секој со својата мака - човековата визија е тесна, кко тунел, и секогаш мислиме дека нашето е најлошо. Мора да се фокусираме на рационалното, на здраворазумското, затоа што инаку отидовме Затоа вие тука сте ми од голема важност при чекорењето на овој пат. Секогаш кога мислам дека готово, отидов, забегав, се преслушувам со вас и гледам дека сите чувства, состојби, емоции - се релативно нормални. Повеќе се радувам на вашите успеси отколку на оние на познаниците, колегите или пријателите. Skydiver, Melanija, nataly86, petra27, и уште куп други, вие сте ми и зрак надеж, и сила да продолжам да се борам и понатаму, со надеж и јас да ја прескокнам оградата и да дојдам од другата страна Се надевам дека наскоро сите ќе ги надминеме физичките и психичките бариери, и ќе ја пренасочиме оваа меланхолија на другите, повесели теми од форумот