RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.3.2012 22:09:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1

mozeli nekoj da mi kaze od koj den se pocnuvase so JASMINOT pred postapkata za ifv

3 den od ciklus se pocnuva so pienje na jasmin

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.3.2012 23:05:27)

Fala na poddrskata ,jas seuste imam bolki vo kicmata i rozevo vo iscedokot se nadevam ke bide ok ,deka e od implantacijata.
Pozdrav na site
Betti ti pisav i jas odgovor vo poraka.

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (21.3.2012 23:08:10)

ajde mila so tebe sme stiskame palci,daj boze nabrzo da se izraduvas na[sm=rozacrtici.gif]crtki

ole2004 -> RE: Вештачко оплодување III дел (22.3.2012 7:40:16)

Девојки благодарам уште уште еднаш на честитките.Јас бев на прва контрола во понеделникот и имаше еден гестациски сакус 8мм,но има околна течност околу сакусот.Докторката ми кажа дека е се во ред,но јас сакам да ве прашам дали кај некоја од вас се гледала таква течност.Контрола за срцева акција на 6ти април.Поздрав до сите посебно до миластеве и маријам и ве очекувам набрзо да ми се приклучите со позитивен тест.

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (22.3.2012 9:18:10)

Девојки неколку дена не бев тука па неможев ниту да пишувам ниту да ве читам. Оле мила најубаво да си се префрлиш на темата Бременост и таму девојките сигурно ќе знаат повеќе од нас. Честитики за [sm=nosecka.gif] и со лесно да си го родиш бебчето...
Јас со негативни вести од ФЗО- бараат правење на две инсеминации. Како да не можеа тоа да ми го кажат уште со првото известување кога побараа и лапараскопија. Се нервирав цела недела но што е тука е.... Изживување со нашта болка, за 6 години како да немаше инсеминации и проверки на спермограми кои ќе дадеа резултати... Тоа е..ве поздравувам сите и ајде сите кои ги чекате резултатите поскоро да не израдувате со[sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (22.3.2012 12:53:53)

Babyhope..of mori majko.. neznam veke sto da kazam za ovie nasi institucii katastrofa se .ke moras da se soocis so toa i samo napred da gledas poleka ke gi sredis site raboti,samo nemoj nervi da gubis cuvaj si gi ,ke ti trebaat.
Ole neznam kako da ti pomognam ,se uste ne sum bila bremena za zal mislam deka ivf mi e neuspesno ,deka sekoj moment ke dobijam,imam se poveke iscedok sega e kafeavo rozev i bolki pogolemi kako za dobivanje .Toa e sto e mislam ke dobijam sekoj moment.DAli na nekoja od vas i se slucilo da dobie pred da go napravi testot mene mi e 9ti den .fala Na site za poddrshkata.

bebabeba -> RE: Вештачко оплодување III дел (22.3.2012 14:00:18)

Ole,cestito mila na [sm=nosecka.gif],neka e so les milicka.
Marijam mila,daj boze da greshish za custvoto dekake dobiesh i da se izraduvash i ti milo,no shto i da bide glavata gore i pozitivno misli,ne smeesh da se razocaruvash.
Babyhope mila,probaj da gi pobarash i da ti objasnat dobro koi se analizi gi baraat da si gi napravish po red i da ne gubish vreme.Mene ne me maltretiraa mi dodelija odma vaucer no samo so donor na jajce kletki.Mozebi teoretski samo taka bi imala uspeh spored rezultatite,no koga ne sumbila na niedna stimulacija,na niedna inseminacija,na niedno invitro zoshto da ne pokusham prvo so moi,pa mozebi makar edna jajce kletka ke uspeat da izoliraat.
Podrshka do site drugi devojki,ve citam stalno site i na site vi posakuvam sto e mozno pobrzo da si go setime majcinstvoto.

dafne1 -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 18:15:57)

zdravo prijatelki sakam da prasam ke podnasam dokumenti za vtor pat ifv no ovoj pat na spermokulturata na mazotmi pokaza bakerija i dr snezana adamovska mu dade terapija od antibiotici dali moze da gi pustam dokumentite so taa spermokultura bidejki treba da gi pustam sega a on uste pie lekovi mozno li e da mi gi vrnat dokumentite zatoa sto ne e cista spermata ke izgubam vo vreme ako cekam da gi ispie pa da provaram pa posle da gi pustam ke mi otide mnogu vreme pozdrav i molam za odgovor

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 18:31:07)

Dafne i jas spremam dokumenti za 4 ifv i kaj nas imase bakterija na spermokulturata mm pie antibiotici i dr. ni rece koga ce zavrsime so terapijata pak da proverime trebelo rez. da se vo red oti gi vrakale. Sakam da ve prasam sto dokimenti spremate sto tocno treba zatoa sto doktorkata moja ne e sigurna koi treba mie e strav da ne propustam nekoj pa da gi vratat. moze i vo pp. pozdrav na site[sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 18:55:02)

Gina на страната на ФЗО има дел за ИФВ и таму пишува кои документи се потребни.
babyhope зависи од ситуацијата но трба 4 инсеминации потпрашај си пак.
marijam ти посакувам [sm=rozacrtici.gif]
milasteve како си ,се изгуби?

dafne1 -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 19:15:42)

jas spremav hormonai za mene od 3 den mens brisevi za hlamidija hiv sida test za dvajcata spermokultura spermogram krvna slika za mene pap test mislam deka e toa se no mojta doktorka vika da gi pustam vika deka veke se lece on pie terapija i deka nema da mi gi vrnat da se nadame

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 19:20:26)

Dafne mila podobro ne gi prakaj ke ti gi vratat t,e ne gi vrakaat tuku ti prakaat pismo da dostavis negativen rezultat od samo taa analiza. mene taka mi napravija toa bese nekade vo noemvri kako sto se sekavam . pa potoa nosev novi t.e samo tie ama negativni.

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 19:25:41)

Melanija мила ние ги дадовме документите уште лани ова време, и потоа не вратија за лапаро со хистоскопија за мене, а всушност имаме машки фактор за неплодност. Сите доктори кои ги консултиравме кажаа дека немаме никакви шанси природно или со инсеменации, а и тогаш кога ги поднесовме Др.Љубица уште беше во ФЗо и ни кажа дека 4 инсем. треба ако е непознат фактор или одреден проблем кај жената. Ова сега што ни го бараат е буквално изживување со нашите нерви кога секако ќе биде неуспешно...

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 19:40:24)

Ох мила они си тераат по пропис а секој пар е специфичен.Јас имам непрооден канал и овулација само со стимулација,па мора 4 инсеминации.Завршив сега и со лапаро. и хистеро.зошто знам дека и тоа би ни барале.Така да мора се со време иако реално не е потребно,како ќе ни свират така ќе играме[sm=smiley36.gif]

bebabeba -> RE: Вештачко оплодување III дел (24.3.2012 23:23:25)

Gina mila,
ova se po red dokumentite koi treba da gi imash,proveri na ovaa strana
http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Obrazec%203%20predlog%20od%20ginekolog0.pdf
porano baraa samo Klamidija,.sega baraat i Micoplazma so ureoplazna...procitaj po red i so doktorkata sredete gi eden po eden zatoa shto ke te vratat.KAj mene ne e vo red FSH toj e visok,i pred da gi pratam dokumentite napraviv analiza na AMH zatoa shto dopolnitelno ke mi go baraa.Toa sama go procitav vo nivniot pravilnik,ako imash vreme procitaj se na ovaa strana
http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=9F941D0D25A48843AF9DEF93CE4A747C
Inaku radi slabara ovarijalna rezerva kaj mene konstatiran e sterilitet i nemashe potreba kaj mene od histeroskopija i inseminacii,nishto od toa nemav napraveno i ne mi baraa. Drugo imav se po red po upatsvoto.
Se nadevam ti pomignav malku,pozdravce

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.3.2012 1:09:04)

Falavi devojki nesto od ova imam spremno od dr. analizi cekam rezultati posto kaj nas e azospermija treba da pravam 4D ultrazvuk vo skopje kaj nas nema, i se nadevam ce bidaat dobri rez. koj ce ponovuva pak.

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (25.3.2012 15:57:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Dafne i jas spremam dokumenti za 4 ifv i kaj nas imase bakterija na spermokulturata mm pie antibiotici i dr. ni rece koga ce zavrsime so terapijata pak da proverime trebelo rez. da se vo red oti gi vrakale. Sakam da ve prasam sto dokimenti spremate sto tocno treba zatoa sto doktorkata moja ne e sigurna koi treba mie e strav da ne propustam nekoj pa da gi vratat. moze i vo pp. pozdrav na site[sm=zmeden.gif]

ne mi e jasno kako tvojata doktorka ne e sigurna sto se treba za podgotovki na dokumenti koga site maticni lekari gi imaat pravilnicite i oni se tie sto po pravilo bi trebalo da ni kazat sto se treba da se ispita,jas za prv pat koga podnesuvav dokumenti bev navistina pobrza od mojot maticen i site dokumenti si gi simnav od stranata na fondot na koj jasno pisuvase sto se treba i nemavme nikakov propust...i koga podnesuvav vo fondot kaj nas bidejki ne im bea stignati formularite za da nema nekoja greska vraboteniot vo fondot se javi da proveri da nemame nekoja greska...koga veke nesto ne e jasno za da ne dojde do nekoj propust mozes slobodno da im se javis vo fondot i tie se ke ti objasnat...pozz

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 0:09:25)

mojata doktorka ne e mnogu zainteresirana gleda od porano vo kartonot za sto mi davala upati jas i vikam krv da proverime taa mi dava uput za urinokultura ic ne sum zadovolna od m.dok. ama toae. proveriv na strn. od fzom gledam deka od porano ima nesto plus porano ne bese taka[sm=smiley13.gif]

bella80 -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 20:58:53)

Milasteve ,Mirjam kako ste?[sm=smiley31.gif]

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 21:41:00)

Milicki moi ...juhuuuu bhcg kaj mene denes na 13ti den e 152 mi rekoa deka sum malku trudna ... ne znam dali da se smeam ili da placam,se molam nasekoe,seuste se plasam bidejki imav malo krvarenje sega se namaluva i doktorot ne sakase da se smee samo mi rece deka ne e pesimist i pokraj site operacii sto gi imam napraveno do sega. ama sepak sega e napraveno sve sto treba ,ostanuva samo na boga i na moite molitvi. mi dadoa progesteron inekcii na sekoi 4 dena ,pa bi sakal nekoja od vas ako imala krvarenje da mi pise ili pak kako bi mozela jas sama da storam nesto za da bi go zadrzala plodot vo meseto. Pozdrav na site

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 21:58:06)

ajde mila cestitki stiskame placi za tebe, da bide se vo red,bidejki nemam nikakvo iskustvo so bremenost bi ti sovetuvala da gi slusas sovetite na tvojot lekar...i kolku mozes da odamaras barem za pocetok...cestitki mila uste ednas[sm=bravo.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 22:02:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

mojata doktorka ne e mnogu zainteresirana gleda od porano vo kartonot za sto mi davala upati jas i vikam krv da proverime taa mi dava uput za urinokultura ic ne sum zadovolna od m.dok. ama toae. proveriv na strn. od fzom gledam deka od porano ima nesto plus porano ne bese taka[sm=smiley13.gif]

gina mila neznam koja e pricinata sto seuste si kaj taa doktorka,jasno e deka veke doktorite ne si ja teraat rabotata kako treba ama barem neka obrnat malo vnimanie sepak ova e cuvstvitelna tema nas, toa najmnogu ne pogoduva...moj sovet za se sto te interesira infomiraj se od fondot za zdrasvo i ako treba baraj i na tvojata doktorka da ti dava upati za kade treba...ajde mila ti posakuvam sreka

kapina -> RE: Вештачко оплодување III дел (26.3.2012 22:13:50)

cestitki marijam imaj si lesna bremenost i dve zivi i zdravi bebcinja

bella80 -> RE: Вештачко оплодување III дел (27.3.2012 0:05:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

Milicki moi ...juhuuuu bhcg kaj mene denes na 13ti den e 152 mi rekoa deka sum malku trudna ... ne znam dali da se smeam ili da placam,se molam nasekoe,seuste se plasam bidejki imav malo krvarenje sega se namaluva i doktorot ne sakase da se smee samo mi rece deka ne e pesimist i pokraj site operacii sto gi imam napraveno do sega. ama sepak sega e napraveno sve sto treba ,ostanuva samo na boga i na moite molitvi. mi dadoa progesteron inekcii na sekoi 4 dena ,pa bi sakal nekoja od vas ako imala krvarenje da mi pise ili pak kako bi mozela jas sama da storam nesto za da bi go zadrzala plodot vo meset_o. Pozdrav na site

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]Presrekna sum za tebe Mirjam!!!!!!!Cestitki!Ne se sekiraj,se ke bide vo red,imalo poveke slucaevi na forumov ,Puze e edna od niv kade sto imalo malo krvarenje a si go zadrzale plodot.So Gospod napred i ke bide.Te guskam i ti posakuvam najubavi 9 meseci[sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]
Pisi ni kade go pravese In vitroto..

marijam -> RE: Вештачко оплодување III дел (27.3.2012 1:45:35)

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] zbuneta sum seuste ... ne znam dali da se raduvam odvaj cekam da pomine edna nedela i povtorno na bhch da vidime kako odi. FALA FALA NAJMNOGU FALA VI NA SITE za ogromnata poddrska vi posakuvam na site da si docekate ,inaku IVF go pravev vo Remedika kaj PR.Gligor Dimitrov ,prezadovolna sum od nego i celiot personal,navistina mi se obrna mnogu vnimanie,i se se sluci mnogu brzo dodeka da trepnes. DOdeka napraviv histeroskpija /a predhodno pred 2 godini orerirana sum od ednometrioza i sum so eden jajnik/ na kontrola mi vide 2 cisti ,Profesorot odma mi zakaza punkcija ,i posle dva dena zapocna so procedurata t.e so stimulaciite. Iskreno jas bev zacudena kako toa tolku brzo se se sluci ama ete taka rece doktorot ,sto pobrzo podobro.
Inaku sakam da ve prasam ,dali nekoja od veke zabrmenetive ringerajki imala niska vrednost na bhcg vo prvote ispituvanja,mojata prva na 10ti den bese 38.6 a sega na 13ti den e 152...?
Si ja cukam glavata i ne mozam da spijam eve veke 4 veceri son ne me faka spijam samo po 2 do 3 casa i toa nautro i tolku.psihicki se istoshtiv ,zatoa Ve molam ako ima nekoj da mi kaze slucno iskustvo so moeto.

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>